ساخت این تونل هشت سال به طول انجامیده و هزینه آن نیز حدود 3/4میلیارد فرانک سوئیس (حدود 5/3 میلیارد دلار امریکا) بوده است و ویژگی آن این است که زمان لازم برای پیمودن قطارها بین آلمان و ایتالیا را از
5/3 ساعت به کمتر از دو ساعت می رساند. اولین قطار عبوری از این تونل یک قطار باری بود که با خود وزیر حمل و نقل سوئیس آقای لونبرگر را به همراه داشت و در دهانه شمالی این تونل وارد شهر فروتیگن شد. در این جشن افتتاحیه بیش از هزار نفر از مردم منطقه شرکت داشتند و با خوشحالی به آتش بازی مشغول بودند. روی یکی از پلاکاردهای نصب شده نوشته شده بود؛ «لوتشبرگ، اروپا را اتصال می دهد.» در این مراسم آقای لونبرگر گفت؛ «ما یک کوه را جابه جا کردیم.» لازم به ذکر است که کشور سوئیس در مرکز محور شمال - جنوب اروپا قرار دارد و اهمیت آن در حمل و نقل این قاره به حدی است که ترافیک عبوری آن نسبت به سال 1980 حدود 10 برابر شده است. این وضعیت کشور سوئیس را خسته کرده چون هنگام تعطیلات در اروپا، روستاهای کوچک این کشور نیز شاهد ترافیک سنگین خودروهای دیگر کشورها است و هزینه هنگفتی نیز به راه آهن این کشور تحمیل می شود.
در این زمینه آقای لونبرگر می گوید؛ «ما نمی خواستیم قسمتی از کریدور شمال - جنوب برای کامیون های سنگین 40 تن باشیم و بنابراین تصمیم گرفتیم که این تونل را برای قطار ها به راه بیندازیم.»
البته این تونل محاسن دیگری نیز دارد چون می تواند اسکی بازان را سریع تر به محل های اسکی برساند. این بدان معنی است که زمان مسافرت از برن در قسمت شمالی تونل به منطقه ویسپ که برای اسکی مناسب است، به نصف کاهش یافته و از 110 دقیقه به 55 دقیقه رسیده است.
در این مراسم یک روحانی کاتولیک و یک وزیر پروتستان شرکت داشتند. ضمناً پس از مراسم افتتاحیه، دومین قطار حامل روزنامه نگاران و دیگر مسافران این مسیر بود که از این خط آهن جدید و کم صدا عبور کرد. این خطوط جدید برای عبور قطارهای سریع اعزامی از آلمان، فرانسه و ایتالیا بسیار مناسب است و قطارهای باری با سرعتی حدود 160 کیلومتر در ساعت (100 مایل در ساعت) و قطارهای مسافری با سرعت 250 کیلومتر در ساعت (150 مایل در ساعت) می توانند از این مسیر عبور کنند. در این مراسم هنگامی که قطار به وسط تونل رسید، توقف کرد تا مسوولان بتوانند از مسیرهای اضطراری و نیز مناطق تعمیراتی در نظر گرفته شده در این محل، بازدید کنند و جشن دیگری را در این محل برپا سازند. این تونل مجهز به یک سیستم تقویت تلفن همراه است و در سراسر تونل که حدود 2 هزار متر زیر کوه ها قرار دارد، خط موبایل برقرار است. وقتی قطار به دهانه بعدی تونل رسید، صدها کودک به استقبال آن آمده بودند و با حمل پرچم سوئیس ورود قطار را شادباش می گفتند و جالب آنکه قسمت هایی از این منطقه هنوز پوشیده از برف بود.
تونل لوتشبرگ طولانی ترین تونل زمینی است و بعد از آن تونل هاکودا در ژاپن به طول 5/26 کیلومتر قرار دارد. البته این تونل از تونل زیر دریای سیکان در ژاپن به طول 9/53 کیلومتر و تونل زیر دریای مانش برای اتصال فرانسه و انگلستان با طول 4/50 کیلومتر کوتاه تر است. البته قرار است در سوئیس تونل دیگری به نام گوتارد به طول 57 کیلومتر تا سال 2017 به موازات این تونل ساخته شود که در آن صورت دیگر می توان آن را طولانی ترین تونل در سراسر جهان نامید. البته عبور قطارهای مسافری از 9 دسامبر امسال آغاز خواهد شد و پس از این تاریخ روزانه 72 قطار باری و 43 قطار مسافری از این تونل عبور خواهد کرد. باید متذکر شد که طراحی اولیه این تونل به صورت دوقلو بوده است که مسیرهای آمد و رفت در آن مجزا بود ولی به دلیل محدودیت های بودجه یی فقط یکی از آنها ساخته شد و وضعیت خط دیگر نیز در هاله یی از ابهام است. بر این اساس قطارها هر بار فقط در یک جهت قادر به حرکت در این تونل هستند.
+0
رأی دهید
-0
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.