هنرپیشه هندی به شش سال حبس محکوم شد

هنرپیشه هندی به شش سال حبس محکوم شد

روز سه شنبه، 31 ژوئیه، قاضی دادگاه جنایی شهر بمبئی در هند یک هنرپیشه سرشناس سینمای این کشور را به شش سال حبس محکوم کرد.
سانجی دات
سانجی دات از اتهام ارتباط با انفجارهای سال 1993 بمبئی تبرئه شد

سانجی دات، هنرپیشه فیلم های هندی، به اتهام دریافت اسلحه غیر مجاز از گروه های تبهکاری محاکمه شده بود که در رشته بمب گذاری های سال 1993 در شهر بمبئی، مهمترین مرکز تجاری و سینمایی هند، دست داشتند.

دادگاه آقای دات را از اتهام توطئه برای بمب گذاری در بمبئی تبرئه کرد اما اتهام سبکتر در اختیار داشتن یک قبضه تفنگ خودکار و یک قبضه تپانچه غیر مجاز را وارد دانست.

محاکمه سانجی دات، 48 ساله، توجه طرفداران فیلم های هندی موسوم به "سینمای بالی وود" را در سرتاسر جهان به خود جلب کرده بود.

وکلای مدافع این هنرپیشه هندی گفته اند که از حکم دادگاه فرجام خواهند خواست.

آقای دات در سال 1993 بازداشت شد و پس از گذراندن هجده ماه زندان، در سال 1995 با سپردن وثیقه آزاد شد.

به گزارش خبرنگاران، پس از قرائت حکم دادگاه، سانجی دات فریاد زد: من اشتباه کردم و افزود که به مردم هند و کشورش عشق می ورزد و مستحق رافت دادگاه است.

قاضی با رد این تقاضا گفت که شواهد موجود علیه متهم چنان محکم است که دادگاه نمی تواند مجازات او را تخفیف دهد.

این هنرپیشه هندی همچنین به پرداخت بیست و پنجهزار روپیه (معادل ششصد دلار) جریمه نقدی محکوم شد.

سانجی دات فرزند سونیل دات و نرگس، دو هنرپیشه برجسته سینمای هند است.

وقایع سال 1993

سانجای دات در سال 1993 بازداشت و متهم شد که همزمان با انفجارهای بمبئی یک قبضه تفنگ خودکار را از گروه های تبهکار دریافت کرده است.

انفجارهای بمبئی
به گفته پلیس هند انفجارهای بمبئی به تلافی تخریب مسجد بابری سازمان داده شده بود


انفجارهای سال 1993 در بمبئی بیش از دویست و پنجاه کشته و بیش از هفتصد زخمی برجای گذاشت و تا کنون یکصد نفر در ارتباط با این بمب گذاری ها تحت تعقیب قرار گرفته اند.

در روز 12 مارس سال 1993، سیزده بمب، که در اتومبیل و موتور سیکلت یا داخل ساختمان های مختلف کار گذاشته شده بود، در نقاط مختلف بمبئی منفجر شد.

از جمله نقاطی که هدف بمب گذاری قرار گرفت ساختمان بورس بمبئی بود که در جریان آن پنجاه نفر کشته شدند.

پلیس هند بعدا به این نتیجه رسید که عوامل وابسته به داوود ابراهیم، رییس یک تشکیلات تبهکاری به نام "کمپانی دی" این بمب گذاری ها را سازمان داده بودند.

مقامات هندی تشکیلات تحت رهبری ابراهیم داوود را به دست داشتن در تجارت مواد مخدر و ارتباط با گروه های تروریستی متهم کرده اند.

ظاهرا ابراهیم داوود این بمب گذاری ها را، که عمدتا محل های مورد استفاده هندوها را هدف قرار داد، به تلافی تخریب مسجد بابری به دست هندوهای تندرو در سال 1992 به اجرا گذاشت.

تخریب مسجد بابری به یک رشته شورش و درگیری بین هندوها و مسلمانان منجر شد که بر اساس گزارش های دولتی، در جریان آن بیش از دو هزار نفر، که اکثر آنان مسلمان بودند، جان خود را از دست دادند.

سانجی دات، که از پدر هندو و مادر مسلمان متولد شده است، در مراحل اول بازجویی اقرار کرد که سلاح های غیر مجاز را به منظور حفاظت از جان خود و خانواده اش تهیه کرده بود.

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.