مایلی‌کهن: قلعه‌نویی بزرگترین منتقد مخرب تیم ملی

مایلی‌کهن: قلعه‌نویی بزرگترین منتقد مخرب تیم ملی

سرمربی اسبق تیم ملی فوتبال ایران گفت: به نظر من، بزرگترین منتقد مخرب تیم در جام ملت‌ها، سرمربی این تیم بود. Go to fullsize image

تیم ملی فوتبال ایران در جام ملت‌های 1996 با هدایت محمد مایلی‌کهن شش بر دو کره جنوبی را شکست داد؛ کره‌ای که داعیه قهرمانی داشت. اما این تیم در جام ملت‌های 2007 به کره جوان شده، مسابقه را واگذار کرد.
محمد مایلی کهن درباره دلایل ناکامی تیم ملی ایران، گفت و گویی با خبرگزاری فارس انجام داد.

سرمربی اسبق تیم ملی فوتبال عنوان کرد: مشکل مملکت ما عدم احترام به قانون است. بزرگترین قانون‌شکنان ما قانون‌گذاران هستند. اگر این را حل کردید، همه چیز حل می‌شود. فوتبال از خیلی مسایل جلوتر است.

وی ادامه داد: برخی نمایندگان مجلس که خودشان قانونگذار هستند، قانون‌شکنی می‌کنند. به طور مثال، قانون وضع می شود وزارتخانه‌ای شخصی را استخدام نکند؛ اما کمتر وزارتخانه‌ای را می‌توانید پیدا کنید که در آن، نامه‌ای سفارشی از برخی نمایندگان برای استخدام فلان شخص وجود نداشته باشد. این مسئله را در همه جا بسط و گسترش دهید.

مایلی کهن در خصوص مقایسه عملکرد مربی خارجی و ایرانی، اظهار داشت: این شکست به مربی خارجی و مربی ایرانی ربطی ندارد. وقتی بحث حرفه‌ای‌گری را پیش می‌کشیم، اخلاقیات باید فدا شود. آیا کشورهای متمدن به ورزش حرفه‌ای اینگونه نگاه می‌کنند؟ در ورزش حرفه‌ای مو را از ماست می‌کشند و تمام مسایل اخلاقی را هم رعایت می‌کنند.

وی ادامه داد: کدام یک از بازیکنان ما که در کشورهای خارجی توپ می‌زنند، از نیمکت نشینی گلایه دارند یا به مربی اعتراض می‌کنند؟ آنجا همه چیز روی حساب و کتاب است؛ اما اینجا همه می‌خواهند به مربی ایرانی بتازند. مربی خارجی را هم مورد حمله قرار می‌دهیم؛ اما به دلیل آنکه بلافاصله کشور را ترک می‌کنند، کمتر به آن می‌پردازیم. مشکل ما مربی ایرانی و خارجی نیست.

مایلی‌کهن متذکر شد: در بعضی نقاط ایران، بچه‌هایی هستند که آرزوی یک توپ را دارند یا در برخی رشته‌ها، تیم‌هایی داریم که پزشک ندارند؛ ولی تیم ملی ما چند پزشک دارد. تیم ملی فوتبال ما را چند نفر همراهی کردند؟ همان‌ها نیز حاشیه‌ساز شدند.

وی افزود: این افراد به جز آنکه حاشیه‌سازی کنند، چه عملکرد دیگری داشتند؟ اگر صد نفر همراه تیم ملی باشند و هر کدام شرح وظایف خودشان را بدانند، مشکلی نیست؛ اما آدم‌هایی که کنار تیم بودند، فقط تولید حاشیه کردند. می‌دانید هزینه سفر این افراد چقدر می شود؟ اگر در اینها صرفه‌جویی کنیم، می‌توانیم به جای یک توپ، هزار و بلکه 5 هزار توپ برای بچه‌های محروم تهیه کنیم.

وی عنوان کرد: یک روزنامه سیاسی که تا دیروز از مربیان ایرانی حمایت می‌کرد و تیتر می‌زد پدیده‌ای به نام آقای ....، امروز 180 درجه تغییر موضع می‌دهد و می‌نویسد"نسل طلایی سوخته توسط مربیان ایرانی". متاسفانه مردم عادی نیز به چنین مسایلی بی‌توجه هستند و به راحتی دیروز را فراموش می‌کنند.

مایلی کهن در پاسخ به اینکه آیا علت نتیجه ‌نگرفتن تیم در جام ملت‌ها فقط افراد اضافی کنار تیم بودند، گفت: هر قدر شمار این نفرات کمتر شود، حاشیه‌های کمتری داریم. چند ماه پیش بود که در برنامه‌ 90 گفتم، باید اطراف تیم خلوت شود. تجربه داشتم و دوستدار تیم ملی و کادر فنی آن بودم؛ ولی احساس کردند دشمن هستم. این مسایل مشکل اصلی بود و باید بگویم آنجا که نباید پول خرج کنیم، هزینه می‌کنیم و آنجا که نباید هزینه کنیم، پول‌های کلان خرج می‌کنیم.
سرمربی اسبق تیم ملی ایران در خصوص اینکه شکست قلعه‌نویی شکست خرد جمعی بود، اظهار داشت: گاهی اوقات فقط اعلام می‌شود که می‌خواهیم از خردجمعی استفاده کنیم؛ اما در زمانی دیگر، به خرد جمعی واقعا احترام می‌گذاریم و اعتقاد داریم. بنابراین، خردجمعی شکست نخورد.

وی افزود: در این جام شرایط مناسبی بود تا نتیجه بگیریم. بازیکنان خوبی در اختیار داشتیم؛ اما گاهی، منافع کشوری و میهنی را به منافع خود ترجیح نمی‌دهیم. منافع فردی، سلایق و کینه‌ورزی‌ها را حتی در مورد ارزیابی تیم ملی دخالت می‌دهیم و با نگاه وطن‌پرستانه، مسایل را حلاجی نمی‌کنیم. متاسفانه در تیم ملی، بازیکن داخل ترکیب، ساز خودش را می‌زد و آنکه روی نیمکت هم نشسته بود، به گونه‌ای دیگر عمل می‌کرد.

مایلی کهن اظهار داشت: مدت‌ها است فقط صرفا به دنبال قهرمانی هستیم؛ حتی مسایل اخلاقی را از دست می‌دهیم، درحالیکه مسایل اخلاقی و فنی، لازم و ملزوم یکدیگرند. امکان ندارد به تیمی مثل مالزی جام اخلاق بدهند. جام اخلاق را هم به تیم‌هایی که به مراحل بالاتر صعود کرده‌اند، اهدا خواهند کرد. این مسایل را جدا از هم می‌بینیم و گاهی صرفا به دنبال قهرمانی هستیم و گاه فقط می‌گوییم باید انسان‌های خوبی باشیم.

مایلی کهن در پاسخ به اینکه چرا در برنامه‌های تلویزیونی این دوره به عنوان کارشناس شرکت نکرد، اظهار داشت: دیگر از من گذشته که بخواهم زیر ابرو بردارم و خودم را در تلویزیون نشان بدهم. متاسفانه برخی مجریان زیر ابرو برمی‌دارند و موهایشان را مدل‌دار می‌زنند؛ اما آنگاه می‌گوییم، با آرایشگاه‌های متخلف برخورد می‌کنیم.
این کارشناس فوتبال در خصوص اینکه آیا شبکه سه از تیم ملی انتفاده کرد و باعث تضعیف این تیم شد، عنوان کرد: به نظر من بزرگترین منتقد مخرب تیم ملی خود سرمربی تیم بود. زمانیکه قلعه نویی می‌گوید در نیمه اول مسابقه با چین، فاجعه آمیز بودیم، این انتقاد بالاترین انتقاد تخریبی از یک تیم است.

وی افزود: وقتی در بین دو نیمه خطاب به بازیکنان می‌گوید: پدر من بهتر از شما فوتبال بازی می کند، این انتقاد تخریبی است. یک مربی باید بداند در چه جایگاهی قرار دارد و چگونه باید صحبت کند. کدام یک از کارشناسان چنین سخنانی را علیه تیم ملی بر زبان آوردند؟ بحث حمایت از تیم ملی از جانب صدا و سیما و مطبوعات به خوبی رعایت شد.

مایلی‌کهن عنوان کرد: فیلم مسابقه‌ای را که 6 بر 2 کره جنوبی را شکست دادیم، دارم. در یکی از برنامه های تحلیلی بعد از بازی، آقای جواد خیابانی، پنجعلی، انصاری‌فرد، رحیم میرآخوری و چند نفر دیگر را به عنوان کارشناس آورده‌ بود و بعد از بازی گفت درست است که 6 گل به کره جنوبی زدیم؛ ولی باید به ضعف‌های تیم ملی اشاره کرد.

وی ادامه داد: یکی از این آقایان گفت که تیم در ضربات ایستگاهی ضعف دارد و آن هم در شرایطی که در ضربات ایستگاهی، شرح وظایف بازیکنان کاملا مشخص بود. به هر حال امسال هیچ گونه انتقادی نشد و چیز خاصی که باعث ایجاد مشکل برای تیم شود، ندیدم.
وی گفت:‌ در پایان از مطبوعات می‌خواهم اگر قصد استفاده از صحبت‌هایم را دارند، آن را به طور تمام و کمال استفاده کنند و به صورت گزیده و گزینشی این کار را انجام ندهند.

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.