ستون ۱۷ تنی آپادانای تخت جمشید دوباره بر پا می ایستد

ستون 17 تنی آپادانای تخت جمشید دوباره بر پا می ایستد

یکی از ستون‌های 17 تنی تخت جمشید که به 6 تکه تقسیم شده بود پس از مطالعه و بررسی قطعات توسط تیم مرمتی بنیاد پژوهشی پارسه و پاسارگاد بار دیگر به هم متصل شد. این چهارمین ستونی است که توسط این بنیاد مورد مرمت قرار گرفته و قرار است پس از 2550 سال دوباره برپا شود.
نمایی از کاخ آپادانا
شیراز _ خبرگزاری میراث فرهنگی _ گروه میراث فرهنگی_ پس از یک‌سال و نیم تلاش،‌ یکی دیگر از ستون‌های کاخ آپادانا تخت جمشید به وزن 17 تن که به شش قطعه تقسیم شده بود،مرمت شد. قرار است این ستون با استفاده از سنگ‌های جدید مرمت و دوباره برپا شود.
 
"حسن راه‌ساز"،‌ متخصص مرمت سنگ در تخت جمشید دراین‌باره به میراث خبر گفت: «مطالعه روی یکی از ستون‌های کاخ آپادانا از مدت‌ها پیش آغاز شده بود و طی این مطالعه، قطعات این ستون که در 6 قطعه شناسایی شده بود، طی یک طرح مرمتی به هم وصل شد.»
 
 وزن این ستون 16 تا 17 تن است و به گفته راه ساز در حال حاضر ششمین قطعه این ستون جفت‌گیری و ستون وارد مرحله مرمت نهایی شده است.
 
 بنیاد پژوهشی پارسه و پاسارگاد از سال 81 تا کنون موفق به مطالعه و برپایی 3 ستون از ستون‌های کاخ آپادانا تخت جمشید شده است.
 
قرار است به منظور برپا کردن این ستون از یک شالی ستون جدید استفاده شود و خود ستون هم برای برپا شدن نیاز به مرمت با سنگ‌های جدید دارد.
 
راه ساز به میراث خبر همچنین گفت: « "وصالی" و جفت کردن قطعات این ستون‌ در اولویت کار ما قرار دارد و نحوه بر پا شدن دوباره ستون در جلسه بعدی بنیاد مطرح می شود و شواری راهبردی تخت جمشید درباره آن تصمیم می‌گیرد.»
 
در حال حاضر تصمیم بر این است که همچون ستون‌های دیگر تخت جمشید که مرمت و برپا شدند، این ستون نیز برپا شود .
 
با وجود آن‌که یونسکو در حفظ آثار تاریخی با شرایط تحمیلی تاریخی تاکید دارد، اما این امکان را به مدیریت آثار جهانی داده است که در صورت خواناسازی مجموعه خود برای تداخل در اثر و بازسازی آن به شکل اولیه مجاز باشند. اما این تداخل محدود بوده و نباید در راستای بازسازی نهایی آثار میراث جهانی باشد.
 
ستون‌های کاخ آپادانا با بیش‌از 20 متر ارتفاع از عجایب تخت جمشید به شمار می‌روند.
 
 این ستون‌ها با سر ستون‌های دو سر گاو به سقف تالار آپادانا منتهی می‌شدند.
 
گفته می‌شود آپادانا بیش‌از 70 ستون داشته است که در حال حاضر به علت تخریب این اثر تاریخی به دست اسکندر مقدونی، تنها چند ستون آن برپا مانده است.
سعید - ایران - استان چهار مهال وبختیاری
متشکرم خیلی خوب بود
چهار‌شنبه 23 آبان 1386

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.