بحث بر سر نمادهای مذهبی ( مناره ها ) در سوئیس
بحث بر سر نمادهای مذهبی ( مناره ها ) در سوئیس
![]() |
اسلام دومین دین در سوئیس پس از مسیحیت به شمار می رود |
این حزب در توجیه طرح خود گفت که مناره ها، نماد بنیادگرایی اسلامی هستند. مسلمانان سوئیس از چنین طرحی شگفت زده شدند، چون قانون اساسی سوئیس، آزادی بیان عقاید مذهبی را تضمین کرده است.
با ادامه یافتن تنش بر سر این طرح، گروهی از هنرمندان سوئیسی به طرز غیر معمولی وارد بحث شدند.
در وقت ناهار، در شهر برن، پایتخت سوئیس اتفاق غیر منتظره ای در حوالی کلیسای جامع رخ داد. ساکنان محل نمی دانستند چه اتفاقی در حال افتادن است. از معروف ترین کلیسای سوئیس، صدای اذان می آمد.
پخش اذان در سوئیس، حتی از مساجد این کشور آزاد نیست. مساجد سوئیس حق ساختن مناره را ندارند و احزاب دست راستی خواهان وضع قانونی هستند که طبق آن ساخت مناره ها را به کل در سوئیس ممنوع می کند.
این اقدام به رغم آن پیگیری می شود که اسلام دومین دین در سوئیس پس از مسیحیت به شمار می رود.
یوهانس گیز، هنرمند سوئیسی معتقد است که این بحث، موضوعیت خود را از دست داده است.
او می گوید: "برخی از مردم بر این باورند که قرار است سراسر سوئیس پر از مناره و مساجد اسلامی شود، که کاملا خنده دار است."
آقای گیز می گوید که "تنها قرار است دو یا سه مناره در سوئیس ساخته شود که هر کدام تنها پنج یا شش متر طول دارند و از اینجاست که می توان به بیهودگی این بحث ها پی برد."
وی می افزاید که در "شرایط فعلی، طنز و شوخی، سلاحی موثر برای به پیش بردن بحث است."
به همین خاطر یوهانس و دوستانش، نوارهایی را به صورت پنهانی وارد کلیسای جامع برن کردند و تصمیم گرفتند که به صورت مرتب از کلیسا، اذان پخش کنند.
بسیاری از مسییحیان و مسلمانان سوئیس در ابتدا این اقدام را سرگرم کننده و مایه تفکر خواندند. اما پس از چند ساعت، هنگامی که صدای اذان از کلیسای جامع زوریخ و صومعه معروف آینزیدلن نیز پخش شد، لبخندها از صورت ها محو شد و به فاصله کوتاهی، پلیس سوئیس وارد عمل شد تا صدای اذان دیگر پخش نشود.