رئیس سرخ پوش و آن سفیر آمریکایی

رئیس سرخ پوش و آن سفیر آمریکایی
هفته اول ژوئیه یک هفته سرشار از خبر در چهار گوشه عالم بود. هوگو چاوز رییس جمهور ونزوئلا که فعلا خود و کشورش را با سیاست های غیر قابل پیش بینی به یکی از خبرسازان دایمی تبدیل کرده است، این هفته از ردیف های کمتر خبر ساز خود را به اوج رساند.
آقای چاوس
آقای چاوز برای ششمین بار به ایران رفت و چفیه بر دوش، دست در دست محمود احمدی نژاد گذاشت

آقای چاوز پس از برگزاری جشن تولدش در مسکو (کاری که می خواست سال پیش در تهران انجام دهد و موفق نشد) باز هم برای ششمین بار به ایران رفت و چفیه بر دوش، دست در دست محمود احمدی نژاد گذاشت. حالا دیگر کسی تعجب نمی کند که این دو رییس جمهور هر چند ماهی یکبار با هم در تهران یا کاراکاس ملاقات داشته باشند و طرح و برنامه های تازه ای برای کشورشان یا حتی دنیا اعلام کنند.

پس از آنکه ایران و ونزوئلا در سفر زمستان سال گذشته آقای احمدی نژاد به کاراکاس از تاسیس صندوقی برای کمک به کشورهای فقیر خبر دادند، امسال این دو در تهران اعلام کردند که به کمک همدیگر دنیای تازه ای را شکل خواهند داد.

رئیس سرخ پوش

رئیس جمهور فعلی ونزوئلا حالا برای خود پیراهن قرمزی دارد که همچون کاپشن آقای احمدی نژاد و لباس محلی سبز رنگ حامد کرزی رییس جمهور افغانستان در همه مراسم رسمی و غیر رسمی از آن استفاده می کند و به علامت مشخصه رییس جمهور ونزوئلا تبدیلش کرده است. به این پیراهن در سفرهای آقای چاوز به تهران یک چفیه به معنای حمایت از مبارزه مردم فلسطین هم اضافه می شود.

آقای چاوز گرچه از هنگامی که با اخذ پنجاه وشش درصد آراء در انتخابات اخیر توانست به ریاست جمهوری ونزوئلا برسد نامش به فراتر از مرزهای آمریکای لاتین رفت. چهارسال بعد دولت او با کودتایی سقوط کرد ولی به مدد تظاهرات سراسری کمتر از دو روز به قدرت بازگشت . چاوز ادعا کرد این کودتا از سوی ایالات متحده آمریکا برنامه ریزی شده است که این موضوع روابط دو کشور را به تیرگی محض کشاند که هنوز هم پا برجا است.

 جرج بوش رئیس جمهور آمریکا در مراسم پنجاهمین سال تاسیس مرکز اسلامی واشنگتن اعلام کرد که آمریکا برای نشان دادن دوستی با دولت‌های اسلامی، نماینده ای در سازمان کنفرانس اسلامی منصوب می‌کند
 

مخالفت دولت ونزوئلا علیه حملات نظامی آمریکا پس از حادثه ۱۱ سپتامبر سطح این روابط را به حداقل رسانده بود و این تنش درسپتامبر ۲۰۰۶ و در اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل که جورج دبلیو بوش، از سوی چاوز شیطانی نامیده شد که در مجمع عمومی سخنرانی کرده و جایگاه از حضور وی "بوی گند" می دهد، به اوج رسید.

از شعارهای همیشگی او می توان به "جاده کاپیتالیسم به جهنم می رسد" و "عیسی مسیح به انقلاب رأی داده است" اشاره داشت. سیاست های رئیس جمهوری ونزوئلا که البته سیاست های رادیکالی است از سوی کارشناسان به "سوسیالیسم قرن بیست ویکم" تعبیر شده است.

از نکات جالب توجه سیاست خارجی کشور آقای چاوز این است که بر خلاف دوست ضد آمریکای اش - ایران - با مظهر کاپیتالیسم یعنی آمریکا روابط اقتصادی نسبتا گسترده ای دارد.

خروج دوباره از صحنه سیاسی

غلامحسین کرباسچی شهردار اسبق تهران همچون "رودولف جولیانی" شهردار نیویورک در زمان حادثه ۱۱ سپتامبر، چهره ای شناخته شده در جهان است که ستاره اقبالش بر خلاف آقای جولیانی که در راه رسیدن به مقام ریاست جمهوری از حزب دمکرات در تلاش است، چند سالی است افول کرده و انگار قرار نیست این رویه تغییری کند.

آقای کرباسچی مدتی است تحصیل در مقطع دکترا در یکی از دانشگاه های بریتانیا را به پایان برده و دوباره به تهران بازگشته و در هفته های اخیر سرگرم انتشار روزنامه "هم میهن" بود که این هفته برای دومین بار توقیف شد.

روزنامه هم میهن که در سال 1379 یک بار توقیف شده بود دوباره توقیف شد

نام روزنامه هم میهن، شبیه به نام روزنامه دیگری یعنی روزنامه "همشهری" است که آقای کرباسچی آن را در زمان شهرداریش تاسیس کرد. آقای کرباسچی چند ماه پس از پیروزی محمد خاتمی در انتخابات ریاست جمهوری در یک محاکمه پر سروصدا محکوم و سپس مجبور به کناره گیری از سمت شهرداری تهران شد.

پس از طی چند ماه زندان، تقاضای عفو آقای کرباسچی مورد پذیرش قرار گرفت و وی با رهایی از زندان مجوز انتشار روزنامه هم میهن را دریافت کرد.

کمتر از سه ماه از انتشار روزنامه نگذشته بود که هم میهن در بهار ۱۳۷۹همراه با دیگر نشریات به محاق توقیف رفت و این وضعیت تا زمستان سال گذشته ادامه داشت. حالا باردیگر نیز روزنامه آقای کرباسچی به دلیل آنچه اشکال و ایراد در دادگاه رفع توقیف روزنامه عنوان شده، به تعطیلی کشانده و بدین ترتیب شهردار اسبق تهران که دوستانش او را روزی بر صندلی ریاست جمهوری می دیدند، باز هم از فعالیت سیاسی آن هم در نزدیکی انتخابات مجلس در ایران، دور شده است.

نماینده آمریکایی در سازمان کشورهای اسلامی

جورج بوش رییس جمهور آمریکا تصمیم گرفته که روابط کشورش را با مسلمانان که پس از یازدهم سپتامبر آسیب جدی دیده است، ترمیم کند. به همبن دلیل آقای رئیس جمهوری در مراسم پنجاهمین سال تاسیس مرکز اسلامی واشنگتن اعلام کرد که آمریکا برای نشان دادن تمایل دوستی با دولت‌های اسلامی در سازمان کنفرانس اسلامی نماینده منصوب می‌کند تا به گفته او به دیدگاه نمایندگان کشورهای اسلامی گوش بدهد و در مقابل از ارزش های آمریکایی با آنها صحبت کند.

این نماینده تازه، هنوز وارد نشده به سازمان ۵۸ عضوی کنفرانس اسلامی چالش هایی ایجاد کرده از جمله اینکه باید مسلمان باشد یا نباشد؟ اگر مسلمان نباشد چگونه می تواند از عمق مسایل مسلمانان آمریکا سخن بگوید و با نمایندگان کشورهای اسلامی از 'ارزش های آمریکایی' حرف بزند که در این کشورها عموما ضد ارزش محسوب می شود و اگر مسلمان باشد چه کسی شایسته این منصب سیاسی مهم و احتمالا تاثیر گذار است؟

 سیاست خارجی ونزوئلا این است که بر خلاف دوست ضد آمریکای اش - ایران - با آمریکا روابط اقتصادی نسبتا گسترده ای دارد
 

اکمل الدین احسان اغلو دبیرکل سازمان کنفرانس اسلامی از این ایده آقای بوش استقبال کرده و گفته که منتظر معرفی این نماینده خواهد بود. کاندولیزا رایس وزیر امور خارجه آمریکا هم شخصاً طی یک تماس تلفنی، دبیر کل سازمان کنفرانس اسلامی را از تصمیم دولت آمریکا مطلع کرده است. خانم رایس در این مکالمه تلفنی از نقش مثبت و مؤثر سازمان کنفرانس اسلامی در ترویج میانه روی و توسعه در کشورهای اسلامی صحبت کرده است.

هر آمریکایی که به ماموریت سازمان کنفرانس اسلامی از سوی آقای بوش فرستاده شود قطعا یکی از چهره های خبر ساز در هفته های آینده خواهد بود.

. . . و چند چهره دیگر

غلامحسین الهام که شغل تازه خود را هفته گذشته عهده دار شد و از این پس وزیر دادگستری ایران، سخنگوی دولت، عضو شورای نگهبان قانون اساسی و دبیر ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز است.

آلن جانستون خبرنگار بی بی سی در غزه که پس از چند ماه اسارت آزاد شد. در هفته های اخیر ربایندگان آلن با پخش اینترنتی تصاویر او در حالی که کمربند مواد منفجره به خود داشت، احتمال زنده ماندنش را کمتر از قبل نشان داده بودند. آقای جانستون از طریق اسماعیل هنیه نخست وزیر سابق فلسطینی ها که از اعضای حرکت مقاومت اسلامی (حماس) است آزادی اش را اعلام کرد و از این طریق اعتباری نیز به حساب حماس در افکار عمومی ریخت و آقای اسماعیل هنیه را برای ساعاتی به چهره ای خبرساز تبدیل کرد.

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.