چین ‌دنبال دایر کردن شهری بنام کاشان برای تولید فرش

چین به‌دنبال دایر کردن شهری به نام کاشان برای تولید فرش است

چهارمین نمایشگاه سراسری صنایع دستی و سوغات کشور با حضور 18 استان در مراسمی در کردستان گشایش یافت. Go to fullsize image

به گزارش بخش صنایع دستی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در این مراسم که در محل نمایشگاه در سنندج برگزار شد، اسماعیل نجار ـ استاندار کردستان ـ صنایع دستی را در ایجاد شغل، افزایش صادرات و جلب توریسم موثر دانست و گفت: متاسفانه با توجه به فراز و نشیب‌هایی که این صنعت پشت سر گذاشته، هنوز نتوانسته است، جایگاه واقعی خود را به‌دست آورد.

وی از مرحوم دکتر علی‌اکبر بهزادیان ـ هنرمند برجسته‌ی کردستان ـ یاد کرد و افزود: دکتر بهزادیان نمونه‌ی یک هنرمند موفق و عاشق بود.

در ادامه‌ی این مراسم، علی فعله‌گری ـ سرپرست اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان کردستان ـ اظهار داشت: بدون شک امروز، صنایع دستی را نتیجه‌ی همگرایی صنعت و هنر می‌توان دانست.

وی از صنایع دستی به‌عنوان خلقتی جاودانه و ماندگار نام برد و بیان کرد: این هنر بستر گسترده‌ای را از مطالعات وسیع تاریخی، جامعه‌شناسی، مردم‌شناسی، دیرینه‌شناسی و زیبایی‌شناسی فراهم می‌کند. این صنعت بی‌بدیل، بازوی اجرایی بسیار مستحکمی برای رشد و توسعه‌ی گردشگری و توزیع متعادل ثروت در میان صنعت‌گران و اقشار مختلف می‌تواند باشد.

او با اشاره به وابستگی 10 میلیون نفر از جمعیت کشور به صنایع دستی و هنرهای سنتی، ادامه داد: وظیفه‌ی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، حفظ، حراست، احیا و توسعه‌ی این هنرهاست و باید تلاش شود، صنعت‌گران از حداقل زندگی معمولی برخوردار شوند.

فعله‌گری یکی از راه‌های انجام این وظیفه را حمایت از بخش خصوصی ارزیابی و بیان کرد: برای تقویت بخش خصوصی باید برنامه‌ریزی و زمینه‌ی حضور صنایع دستی و ایرانیان هنرمند در نمایشگاه‌های جهانی را فراهم کنیم.

سرپرست اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان کردستان حمایت از محصولات با کیفیت صنایع دستی و هنرهای سنتی را از تولید تا فروش ضروری دانست و تاکید کرد: اگر برای به‌دست آوردن جایگاه واقعی این صنعت تلاش نکنیم و مباحث حقوقی و اجرایی مالکیت معنوی این هنر اصیل را پی‌گیری نکنیم، باید تولید انبوه ماشینی و غیر سنتی را ازسوی کشورهایی مانند چین شاهد باشیم؛ چراکه این کشور به‌دنبال دایر کردن شهری به نام «کاشان» برای تولید فرش در این کشور است.

وی در تشریح برنامه‌های سازمان در سال 1386، گفت: تلاش برای رشد و ترویج صنایع دستی، انجام امور تبلیغاتی و نمایشگاهی، آموزش از طریق بخش خصوصی، ایجاد بانک اطلاعات، حمایت از هنرمندان و صنعتگران، بازاریابی و توسعه‌ی پایدار بازار، یافتن راهکارهای حضور فعال صنایع دستی در زندگی روزمره مردم و نیز ایجاد و توسعه‌ی بازارچه‌های تولید و فروش صنایع دستی از اولویت‌های برنامه‌های کلان سال 1386 هستند.

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.