مجاهدین خلق در فهرست تروریستی اروپا باقی ماند

مجاهدین خلق در فهرست تروریستی اروپا باقی ماند

با وجود تلاشهایی که سازمان مجاهدین خلق برای خارج ساختن نام خود از فهرست گروههای "تروریستی" در اتحادیه اروپا انجام داد و با اینکه دادگاه بدوی عدالت اروپا به نفع این گروه رأی داد، تازه ترین تصمیمگیری اتحادیه اروپا حاکی از این است که همچنان مجاهدین خلق را تروریست می داند.
پارلمان اروپا
سازمان مجاهدین خلق در میان برخی احزاب اروپایی و نمایندگان آنها در مجلسهای قانونگذاری کشورهای اروپایی و پارلمان اروپا حامیانی دارد

اتحادیه اروپا هر شش ماه یک بار فهرست سازمانهایی را که تروریستی قلمداد می کند مورد بررسی قرار می دهد و فهرست تازه ای منتشر می کند. در فهرست تازه این اتحادیه همچنان نام سازمان مجاهدین خلق گنجانده شده است.

این سازمان عمده ترین تشکل سیاسی در خارج از ایران است که با هدف براندازی حکومت جمهوری اسلامی در ایران فعالیت می کند. رهبران سازمان می گویند مدتهاست که مشی مسلحانه را کنار گذاشته و به سازمانی صرفا سیاسی تبدیل شده اند اما به نظر می رسد که اتحادیه اروپا و همچنین ایالات متحده آمریکا، هنوز این ادعای رهبران سازمان را نپذیرفته اند.

شورای ملی مقاومت که شاخه سیاسی سازمان مجاهدین خلق به شمار می رود، با صدور اطلاعیه ای باقی ماندن نام این سازمان در فهرست گروههای تروریستی را محکوم کرده و آن را "رسوایی سیاسی، حقوقی و اخلاقی" و "به سخره گرفتن" حکم دادگاههای اروپایی و حاکمیت قانون، خوانده است.

با وجود تلاش بخش فارسی بی بی سی برای تماس با سازمان مجاهدین خلق، سخنگویان این سازمان حاضر به گفتگو با بی بی سی نشدند.

فعالان شورای ملی مقاومت اعلام کرده اند که قصد دارند در اعتراض به تصمیم اتحادیه اروپا روز شنبه (سی ام ژوئن) در پاریس، پایتخت فرانسه دست به تظاهرات بزنند.

سازمان مجاهدین خلق اوائل ماه مه (اردیبهشت) گذشته نیز علیه اتحادیه اروپا به دادگاه بدوی عدالت اروپا شکایت کرده و خواستار دریافت بیش از یک میلیون خسارت شده بود اما هنوز خبری از رسیدگی به این شکایت گزارش نشده است.

این دادگاه دسامبر سال گذشته حکم به رفع توقیف داراییهای مسدود شده سازمان مجاهدین خلق در کشورهای عضو اتحادیه اروپا داد اما دولتهای اروپایی به حکم دادگاه عمل نکردند و این موضوع شکایت مجاهدین خلق را برانگیخت.

سازمان مجاهدین خلق در میان برخی احزاب اروپایی و نمایندگان آنها در مجلسهای قانونگذاری کشورهای اروپایی و پارلمان اروپا حامیانی دارد که برای خارج ساختن مجاهدین خلق از فهرست گروههای تروریستی تلاش می کنند.

با اینکه سازمان مجاهدین خلق در اتحادیه اروپا غیرقانونی شناخته می شود، شاخه سیاسی این سازمان تحت عنوان شورای ملی مقاومت در کشورهای عضو این اتحادیه فعالیت قانونی دارد.

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.