منع استفاده از گوشیهای موبایل قاچاق برداشته شد

منع استفاده از گوشیهای موبایل قاچاق برداشته شد

در پی بروز مشکلاتی در ثبت شماره سریال گوشی های تلفن همراه وارداتی، دولت ایران از ثبت سریال گوشی تلفن همراه که از سال گذشته اجباری شده بود، صرف نظر کرده است.
گوشی تلفن همراه
ثبت سریال گوشی های تلفن همراه برای مقابله با قاچاق این کالا در سال گذشته اجباری شده بود

بر اساس گزارش رسانه های ایران، از این پس شرکت مخابرات شماره سریال گوشی تلفن همراه را ثبت نخواهد کرد.

در گذشته به صورت موردی شماره سریال گوشی های تلفن همراه ثبت می شد ولی از سال گذشته برای جلوگیری از قاچاق گوشی تلفن همراه، ثبت شماره سریال تمام گوشی ها در ایران اجباری شد، به طوری که مسافران ورودی به ایران هم به خاطر ثبت نبودن گوشی هایشان در ایران، نمی توانستند از گوشی های خود در ایران استفاده کنند.

این تصمیم ظاهرا به دنبال پر شدن ظرفیت تجهیزات ثبت شبکه ارتباطات سیار شرکت مخابرات ایران صورت گرفته است.

شرکت مخابرات ایران، پر شدن ظرفیت تجهیزات ثبت شماره سریال را تائید و اعلام کرده برای اینکه بتواند شماره سریال جدیدی را ثبت کند، باید تجهیزات مورد نیاز آن را از خارج خریداری کند.

طرح ثبت شماره سریال گوشی های تلفن همراه سال گذشته در حالی اجباری شد که دولت تعرفه واردات گوشی تلفن همراه را از ۴ درصد به ۶۰ درصد افزایش داد.

دولت هدف خود را از افزایش تعرفه واردات، تشویق به تولید در داخل و حمایت از تولیدکنندگان داخلی عنوان کرده بود.

علیرضا طهماسبی وزیر صنایع و معادن گفته بود: "تعداد گوشی های مورد نیاز کشور در سال آینده ۶ تا ۹ میلیون دستگاه و گردش مالی این کالا در ایران ۹۰۰ میلیون دلار است و عاقلانه نیست که برای این رقم فقط چهار درصد تعرفه در نظر بگیریم."

به گفته آقای طهماسبی، با این ۹۰۰ میلیون دلار می توان دو یا سه خط تولید گوشی تلفن همراه در کشور ایجاد کرد.

 گزارش ها نشان می دهد حدود 80 درصد گوشی های تلفن همراه در سال گذشته از راه های غیرقانونی و به صورت قاچاق وارد ایران شده است
 

به دنبال افزایش تعرفه، طرح تولید گوشی های تلفن همراه در دستور کار دولت قرار گرفت و وزارت صنایع و معادن قراردادی با چهار شرکت ایرانی امضا کرد تا گوشی تلفن همراه تولید کنند.

این شرکت ها تعهد کرده بودند تا پایان سال گذشته شش میلیون دستگاه گوشی تلفن همراه تولید کنند. اما بر اساس تازه ترین گزارش ها، تعداد گوشی های تولید شده تاکنون کمتر از ۱۰۰هزار دستگاه بوده است.

برنامه تولید گوشی

به نظر می رسد دولت بعد از ناتوانی در جلوگیری از ورود قاچاقی گوشی های تلفن همراه و به نتیجه نرسیدن طرح تولید گوشی در ایران، ناچار شده از تصمیم سال گذشته خود عقب نشینی کند.

گزارش ها نشان می دهد که حدود 80 درصد گوشی های تلفن همراه در سال گذشته از راه های غیرقانونی و به صورت قاچاق وارد ایران شده است.

بر اساس برآوردهای انجام شده، نیاز ایران به گوشی تلفن همراه سالانه حدود شش تا هشت میلیون گوشی تلفن همراه است اما بر اساس گزارش ها، در سال گذشته تنها یک میلیون و ۵۵۰ هزار دستگاه تلفن همراه از طریق واردات رسمی تامین شده است.

در دوماه اول سال گذشته که تعرفه واردات چهار درصد بود، حدود ۸۰۰ هزار دستگاه گوشی تلفن همراه به ارزش ۷۱ میلیون دلار وارد ایران شد اما در ده ماه بقیه سال، حدود ۷۰۰ هزار دستگاه گوشی به ارزش ۶۲ میلیون دلار از طریق قانونی وارد این کشور شد.

گزارش های منتشر شده از حجم واردات سال ۸۴ نیز نشان می دهد که افزایش تعرفه باعث شده واردات رسمی گوشی تلفن همراه در سال گذشته به شدت کاهش پیدا کند.

بر اساس آمارها، در سال ۱۳۸۴ نزدیک به سه میلیون و ۳۰۰ هزار دستگاه گوشی تلفن همراه به طور رسمی به ایران وارد شد که تقریبا برابر با نیاز ایران بوده است.

این در حالی است که در دو سال اخیر، شبکه تلفن همراه دولتی و اعتباری تالیا گسترش یافته و اپراتور دوم شبکه تلفن همراه (ایرانسل) نیز فعال شده و آمار خط تلفن های همراه دولتی و غیر دولتی به حدود ۱۶ میلیون خط رسیده است.

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.