نگاهی به وضعیت تیمهای لیگ برتر

نگاهی به وضعیت تیمهای لیگ برتر

هنوز چهار هفته از پایان لیگ برتر ایران نگذشته که تیمهای شرکت کننده دچار تغییر و تحولات بسیار زیادی شده اند. به گونه ای که بیشتر تیمها در فصل آینده با مربی متفاوت در لیگ حاضر خواهند بود و در حال حاضر از جمع هجده تیم فصل بعد، هفت تیم هنوز از وضعیت مشخصی در کادر فنی و چارت مدیریتی خود برخوردار نیستند.
حبیب کاشانی
کاشانی، مدیرعامل جدید پرسپولیس، گفته یک مربی ایرانی و حتی پرسپولیسی استخدام خواهد کرد

نکته جالب این که دو باشگاه پرسپولیس و استقلال، که هنوز نمادهای فوتبال ایران محسوب می شوند، از این لحاظ بدترین شرایط را دارند.

در پرسپولیس چند روزی بیشتر نیست که حبیب کاشانی، عضو شورای شهر تهران، سرانجام پس از کش و قوس های بسیار زیاد حکم مدیریت این باشگاه را گرفته است.

او که تجربه چندانی در عرصه ورزش ندارد، ادعا می کند که بدهی های سنگین باشگاه را می پردازد و در عین حال در پی یافتن یک مربی موجه هم هست تا در کنار حمید استیلی تیم مربیگری پرسپولیس در فصل آینده را تشکیل دهند.

افشین قطبی یکی از کسانی بود که در این چند روز برای این پست مطرح شد. اما قطبی که تجربه دستیاری مربیان بزرگی چون گاس هیدینک و دیک ادووکات در تیم ملی کره جنوبی را دارد و هم اکنون نیز این تیم را برای جام ملت های آسیا آماده می کند، از آمدن به این باشگاه سرباز زد.

کاشانی در مصاحبه های خود نیز بارها به این نکته اشاره کرده که سرمربی آتی پرسپولیس یک ایرانی و حتی یک پرسپولیسی است، و حالا اگر مربی ایرانی با این شرایط پیدا نشود به احتمال بسیار زیاد استیلی در کنار یک کمک مربی مطیع اروپایی تیم مربیگری فصل آینده پرسپولیس را شکل خواهند داد.

حضور استیلی در کلاس مربیگری هلند در حقیقت نوعی مقدمه برای مربیگری مردی است که در نقش کمک مربی تجربه حضور در کادر فنی پرسولیس را به مدت سه سال دارد. شاید تنها اتفاقی که می تواند استیلی را از این پست دور کند، آمدن فیروز کریمی به این مجموعه است.

جدا از پرسپولیس وضعیت استقلال هم آشفته است، حتی آشفته تر از پرسپولیس. علی فتح الله زاده همچنان به دنبال پست مدیرعاملی باشگاه است، ولی سازمان تربیت بدنی کماکان او را در پست سرپرست موقت به کار می گیرد.

ضمن این که این احتمال وجود دارد تا مدیریت این باشگاه نیز به چهره ای سیاسی مثل مسعود زریبافان -از نزدیکان رئیس جمهور- واگذار شود. البته زریبافان شاید شخصاً از پذیرش این مسئولیت سرباز زند و همه چیز به کام فتح الله زاده تمام شود.

 هنوز چهار هفته از پایان لیگ برتر ایران نگذشته که تیمهای شرکت کننده دچار تغییر و تحولات بسیار زیادی شده اند. در حال حاضر از جمع هجده تیم فصل بعد، هفت تیم هنوز از وضعیت مشخصی در کادر فنی و چارت مدیریتی خود برخوردار نیستند.
 

فتح الله زاده در صورت دریافت حکم مدیر عاملی استقلال روی به ناصر حجازی و یا فیروز کریمی خواهد آورد.

در این میان مکث بسیار طولانی علی آبادی در انتخاب اعضای هیأت مدیره استقلال، آن هم پس ازنزدیک به پنج ماه از استعفای دسته جمعی اعضای آن، سیاستی عجیب است که چانه زنی های سیاسی پشت پرده می تواند تنها توجیه آن باشد.

در حال حاضر قرارداد 18 بازیکن از بازیکنان فعلی استقلال نیز در آستانه اتمام است، ولی هنوز در این باشگاه کسی نمی تواند باب مذاکره را برای تمدید قراردادها باز کند.

این مسائل حاد مدیریتی اما در قطب سوم فوتبال تهران یعنی پاس به آسانی حل شده است: این تیم را نیروی انتظامی به شهر همدان تقدیم کرد تا به یک باره باشگاه پاس با چهل و چهار سال قدمت به تیمی به نام شهدای الوند تغییر پیدا کند.

کاظم اولیایی، سرپرست و مدیرعامل سابق باشگاه استقلال، همه کاره این تیم است. منصور پورحیدری، دوست قدیمی اولیایی، نیز قرار است مدیر فنی این تیم باشد.

سرمربی نیز کسی به غیر از وینکو بگوویچ، سرمربی سابق تیم امید ایران و تیمهای پرسپولیس و فولاد و پگاه، نیست که به تازگی در مصاحبه ای گفته که همیشه عاشق شهر همدان بوده است.

در حقیقت بگوویچ به جای همایون شاهرخی به الوند همدان آمده است. کسی که با سکوت عجیبش در جریان جنجال های اخیر پاس احتمالا توفع همکاری با باشگاه الوند را داشت. این تیم هنوز به وضعیت بازیکنان فصل بعد خود سر و سامانی نداده و تازه از شلوغی ها سر بیرون کرده است.

علی فتح الله زاده
آیا بازگشت فتح الله زاده به استقلال بعد از چندین سال، باز هم با خریدهای بزرگ همراه خواهد بود؟

اما سایر باشگاه های تهرانی لیگ برتر به این پریشان حالی نیستند. سایپا، صبا باتری، پیکان و حتی راه آهن به احتمال بسیار زیاد با کمترین تغییرات به فصل بعد پا می گذارند. مگر آن که اتفاق غیر مترقبه ای رخ دهد.

در شهرستانها نیز مس کرمان، ابومسلم مشهد و ملوان بندرانزلی از تیمهای کم سر و صدا محسوب می شوند. این سه تیم با همان مربیانی تمریناتشان را شروع می کنند که با آنها فصل را به انتها رسانده بودند.

وضعیت فجرسپاسی هنوز مبهم است. غلام پیروانی، مربی این تیم در میانه فصل اعلام کرد که بعد از شش سال قصد دارد از تیمش جدا شود. اما از همان زمان تصور فجرسپاسی بدون پیروانی برای خیلی ها سخت بود.

حالا در حالی که فصل تمام شده و تمرین تیمها به زودی آغاز می شود، هنوز تکلیف آینده پیروانی و فجرسپاسی مشخص نیست.

سه تیم دیگر شهرستانی یعنی نفت آبادان، برق شیراز و ذوب آهن اصفهان هم تغییراتی را تجربه کردند، اما اکنون تقریبا به ثبات رسیده اند.

آبادانی ها که دوباره به سطح اول فوتبال ایران رسیده اند همه چیز را به ابراهیم قاسمپور سپرده اند. کسی که فصل پیش در دسته دوم امارات کارنامه بسیار خوبی از خود بر جای گذاشت و تیم کم بضاعت "حتا" را به دسته اول این کشور رساند.

در شیراز، بیژن ذوالفقارنسب از مربیگری برق کنار رفته و بعد از گمانه زنی های زیاد، سرانجام محمود یاوری، از مربیان قدیمی و خوشنام ایرانی، جانشین او شده است.

ذوب آهن نیز بعد از استعفای کربکندی، که چهار سال در این تیم حضور داشت، روی به یک مربی صرب به نام زوران جورجوویچ آورده است. آنها از از نظر کادر فنی خود نگرانی زیادی ندارند و فقط باید حواس خود را متوجه حفظ ستاره هایی مثل مهدی رجب زاده کنند که سپاهان اصفهان و چند تیم اماراتی به دنبال او هستند.

با این اوصاف شاید در جمع شهرستانی ها استقلال اهواز تنها تیمی باشد که از اوضاع به هم ریخته ای رنج می برد.

رسول کربکندی
نام کربکندی در این سالها با ذوب آهن پیوند خورده، اما سال آینده او روی نیمکت این تیم نخواهد نشست

صحبت های زیادی بر سر فروش امتیاز این تنها تیم بخص خصوصی لیگ برتر ایران به مشتریان تهرانی شنیده می شود که واکنش های متفاوتی از جمله اعتراض های چند نماینده مجلس را نیز به دنبال داشته است.

در همین حال علی شفیع زاده، مالک استقلال اهواز، هنوز تکلیف این تیم را روشن نکرده و هر روز حرف های زیادی در این باره زده می شود. همه این بلاتکلیفی ها در حالی است که فصل نقل و انتقالات لیگ برتر از روز چهار تیر آغاز می شود.

وضعیتی مشابه استقلال اهواز را تا چند روز پیش پگاه گیلان -در مقیاسی کوچک تر- داشت که فعلاً با توضیحات مدیران رده بالای این باشگاه قضیه فراموش شده است.

در چند باشگاه دیگر از جمله برق شیراز، سپاهان اصفهان و شیرین فراز کرمانشاه مشکلات در حد انتخاب سرمربی جدید مانده است. در شیرین فراز کرمانشاه فراز کمالوند ناگهان از این تیم جدا شد و فرمان کریمی، مالک این باشگاه، به فکر یک مربی باتجربه مثل اصغر شرفی است. کسی که در فصل گذشته اکباتان را در دسته اول نگه داشت، ولی سرانجام آن را با نام استیل آذین در دستان علی پروین دید.

نگرانی های مربوط به سرمربی فصل جدید البته در باشگاه نسبتاً منظم سپاهان نیز وجود دارد. لوکا بوناچیچ روز قبل از بازی برگشت فینال جام حذفی برابر صبا باتری به بهانه ازدواج دخترش راهی کرواسی شد و به جای او منصور ابراهیم زاده، دستیار ایرانی اش که رابطه چندان خوبی هم با لوکا ندارد، هدایت تیم را بر عهده گرفت.

غیبت این مربی کروات در بازی فینالجام حذفی با توجه به اختلافاتش با اعضای مختلف سپاهان این فرضیه را قوت بخشید که شاید سپاهان بدون این مربی تندخو به فکر فصل بعد و یک چهارم نهایی لیگ قهرمانان آسیا است.

این گمانه ها تا به امروز با توضیحات مسئولان این تیم کمرنگ شده و به احتمال بسیار زیاد لوکا بوناچیچ در فصل بعد هم سپاهان را رهبری خواهد کرد، حتی اگر این تمدید قرارداد به قیمت رفتن منصور ابراهیم زاده تمام شود.

با آغاز فصل نقل و انتقالات باید منتظر خبرهای زیادی در فوتبال ایران بود. از تغییرات مدیریتی گرفته تا پیوستن مربیان و بازیکنان به تیمهای مختلف.

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.