زیبایی به زور تیغ جراح

زیبایی به زور تیغ جراح
جراحی زیبایی که از سال 1334 با حضور 7 جراح پلاستیک در اتاق های دربسته تهران آغاز به کار کرد تا امروز که 52 سال از زمان فعالیت آن می گذرد صدها متقاضی زیبایی را زیباتر کرده و صدها متقاضی دیگر را به کام مرگ کشانده که مرگ یک بازیگر 26 ساله زیر تیغ جراح پلاستیک در ماه گذشته یکی از این موارد بود که همزمان با بررسی جنجالی ترین پرونده جراحی زیبایی در دادگاه ویژه جرایم پزشکی اتفاق افتاد. این نوع عمل جراحی که هیچ تضمینی برای موفقیت آن وجود ندارد در شرایطی صورت می گیرد که تنها 140 جراح پلاستیک متخصص در کشور فعالیت می کنند و اکثر جراحانی که دست به عمل جراحی زیبایی می زنند جراحانی غیرمتخصص هستند. در این زمینه با دکتر عبدالجلیل کلانتر هرمزی رئیس انجمن جراحان پلاستیک کشور گفت وگویی انجام داده ایم که می خوانید.
جراحی های زیبایی که در کشور صورت می گیرد چند نوع بوده و توزیع سنی و جنسی کسانی که اقدام به عمل زیبایی می کنند، چگونه است؟

یکسری از عمل های زیبایی که در حال حاضر صورت می گیرد عمل های زیبایی جوان سازی است که شامل کشیدن پوست صورت و گردن و برداشتن پلک می شود. 95 درصد متقاضیان این نوع عمل زنان 35 و 40 سال به بالا هستند و علت انجام این عمل های جوان سازی در این گروه، افتادگی صورت و چین و چروک است.

یکسری عمل های زیبایی دیگر که شایع ترین عمل زیبایی به حساب می آیند عمل جراحی بینی است که متقاضیان آن بین 17 تا 25 سال سن دارند ولی سنین 15 تا 60 سال هم اقدام به عمل زیبایی بینی می کنند که در این گروه، احتمال ایجاد عارضه بالا است و جراحان در این عمل با محدودیت سنی متقاضیان روبه رو هستند.

البته تعدادی از متقاضیان عمل زیبایی بینی هم هستند که ممکن است انحراف بینی داشته باشند و این عمل برای آنها ضروری باشد که در این صورت تقاضای آنها صرفاً برای زیبایی نیست. در این گروه نیز 90 درصد متقاضیان زنان هستند.

عمل زیبایی دیگری که میزان شیوعش از سایر عمل های زیبایی کمتر است عمل پروتز گذاری گونه و لب و چانه است که متقاضیان آن بین 20 تا 40 سال سن دارند.

جراحی زیبایی تنه (سینه و شکم) که امروزه به سرعت شیوع یافته و با عنوان لیپوساکشن شناخته می شود متقاضیانی با محدوده سنی 18 تا 40 سال دارد که اغلب زنانی هستند که بعد از زایمان برای زیبا شدن اندام پس از زایمان به این نوع عمل اقدام می کنند.

چند درصد از این عمل هاجنبه زیبایی دارد و چه مقدار از آنها ضروری است؟

30 درصد عمل های زیبایی از نظر استانداردهای علم پزشکی نباید انجام شود و این همان عاملی است که منجر به بروز عارضه می شود. بنابراین عمل زیبایی تنها باید در شرایطی صورت بگیرد که سود آن بیشتر از ضررش باشد و متقاضی باید بداند که هیچ عمل زیبایی تضمینی نداریم و اگر این عمل های غیر ضروری در محل مناسب و با امکانات مجهز صورت نگیرد قطعاً احتمال بروز عارضه چندین برابر افزایش می یابد و با توجه به اینکه این عمل به صورت استاندارد انجام نشده اصلاح آن سخت تر از صورت قبلی آن است.

پر عارضه ترین عمل زیبایی کدام است و علت گرایش مردم به انجام این گونه عمل های پر عارضه چیست؟

پر عارضه ترین عمل زیبایی عمل بینی است که متاسفانه شیوع بیشتری نسبت به بقیه عمل ها دارد و از آنجا که بین مخاط بینی و قلب ارتباط نزدیکی وجود دارد بنابراین احتمال بروز عارضه بسیار بالا است.

علت اقدام مردم به انجام عمل هایی پر عارضه مثل بینی و عمل های مشابه، تبلیغات رسانه ها و ماهواره ها است که تاثیر 10 تا 15 درصدی دارد و چشم و هم چشمی هم عامل دیگری است که مردم را به انجام عمل های غیرضروری وا می دارد.

یک عامل مهم دیگر بهبود کیفیت زندگی است. افرادی که از رفاه نسبی برخوردارند همانطور که دوست دارند به یک رستوران شیک بروند به زیبایی بدن شان نیز اهمیت می دهند و دوست دارند زیبا جلوه کنند.

جنجالی ترین پرونده جراحی پلاستیک در دادگاه ویژه جرایم پزشکی کدام است؟

جنجالی ترین پرونده در این زمینه پسر 32 ساله یی است که در یک مطب خصوصی بدون امکانات 10 عمل جراحی بینی و کشش پوست صورت روی آن صورت گرفته و منجر به فوت این متقاضی زیبایی شده بود.

این جوان در حین عمل دچار ایست ناگهانی قلب شده و جراح او متهم است که در مطبی که مجهز به امکانات پزشکی نبوده اقدام به عمل جراحی کرده است.

جراحی پلاستیک در میان سایر جرایم پزشکی چه رتبه یی دارد و این جرایم اغلب توسط کدام دسته از جراحان صورت می گیرد؟

جرم پزشکی جراحی پلاستیک رتبه سوم را دارد که این جرایم اکثراً توسط جراحانی صورت می گیرد که جراح غیر متخصص هستند و به دلیل نزدیک بودن رشته شان به جراحی پلاستیک دست به عمل های زیبایی می زنند و متاسفانه تعدادشان چندین برابر جراحان پلاستیک است. ما در حال حاضر تنها 140 جراح پلاستیک داریم که در 50 کلینیک دارای مجوز فعالیت می کنند و بقیه جراحانی هستند که هیچ تخصصی در پلاستیک ندارند.

متقاضی باید برای عمل جراحی زیبایی چه شرایطی داشته باشد تا عمل با موفقیت انجام بگیرد؟

سلامت بدنی، عقلی، روانی و اجتماعی شرط اصلی برای عمل جراحی زیبایی است بنابراین متقاضی باید از نظر روانی مشکل نداشته و از نظر بدنی در صحت کامل باشد. از آنجا که عمل جراحی زیبایی عملی پر از عارضه و خطرناک است و احتمال دارد بعضی جراحی ها دو یا سه بار روی متقاضی صورت بگیرد بنابراین اگر متقاضی دارای بیماری جدی باشد نباید اقدام به این عمل کند.

کشورهای مطرح جراحی پلاستیک در دنیا کدامند و وضعیت ایران در این زمینه چگونه است؟

امریکا، انگلیس و فرانسه به ترتیب مطرح ترین کشورهای دنیا در جراحی پلاستیک هستند و ایران نیز از دستاوردهای این کشورها استفاده می کند و تا حدودی در جراحی پلاستیک صاحب سبک است طوری که 30 تا 40 درصد مسافران حاشیه خلیج فارس برای عمل جراحی زیبایی به ایران می آیند و در بعضی موارد جراحان پلاستیک کشورمان را به جراحان غرب ترجیح می دهند.

گران ترین عمل جراحی زیبایی کدام است و هزینه های این عمل زیبایی به طور متوسط چقدر است؟

گران ترین عمل زیبایی، عمل کشیدن پوست صورت است که اغلب از طرف زنان تقاضا می شود زنانی که بالای 35 تا 40 سال سن دارند و نسبت به چین و چروک صورت حساس اند. این عمل زیبایی بالای 5 میلیون تومان هزینه دارد و در کل قیمت آن به تخصص و شهرت جراح بستگی زیادی دارد طوری که احتمال دارد جراحی که زیاد شناخته شده نیست با مبلغی کمتر از آنچه عنوان شد دست به عمل جراحی زیبایی بزند.

هزینه سایر عمل های زیبایی چقدر است؟

در کل هر عمل زیبایی بین 500 هزار تا 5 میلیون تومان هزینه دارد و در میان انواع عمل های زیبایی، عمل بینی با هزینه کمتری نسبت به سایر عمل ها صورت می گیرد چرا که شایع تر از بقیه بوده و تعداد زیادی جراح در این زمینه فعالیت می کنند.

مردم از چه سالی به زیبایی، به زور تیغ جراح گرایش پیدا کردند؟

در کشور ما این میل فطری 52 سال پیش بیدار شد و تا 30 سال پیش عمل جراحی پلاستیک در اتاق های دربسته انجام می شد و عده بسیار اندکی اجازه این کار را داشتند ولی قدمت این نوع در دنیا به 2800 سال پیش برمی گردد. یعنی قبل از میلاد هم عمل جراحی پلاستیک به صورت های مختلف انجام می گرفت البته جراحی پلاستیک در آن دوران به تنبیه هایی برمی گردد که دولت برای افراد درنظر می گرفت. این تنبیهات، عوارضی را در بدن و صورت افراد ایجاد می کرد که توجه به رفع عوارض و زائدات در بدن افراد بعضی از پزشکان را بر آن داشت که به جراحی زیبایی، ترمیمی نیز بپردازند. در واقع پلاستیک کلمه یی یونانی است به معنی شکل و فرم دادن، از نو ساختن و به شکل اولیه درآوردن.

برای اینکه یک عمل زیبایی موفقیت آمیز باشد توصیه می کنید مردم چه کار کنند؟

با توجه به اینکه جراحی زیبایی یک عمل صد در صد تفننی است لازم است مردم در انتخاب جراح دقت کافی کنند و فریب تبلیغات کاذب نشریات را نخورند چرا که در صورت بروز عارضه پس از عمل قبل از پزشک، این خود افرادند که مقصرند. وقتی فردی به جراحی غیرمتخصص مراجعه می کند و آگاهانه خود را دست او می سپارد در واقع این خود اوست که مسوول است. بنابراین افراد باید در مورد جراحی شان تحقیقات لازم را به عمل آورند و در کلینیک هایی عمل کنند که بخش ICU و CCU داشته و متخصصان قلب و ریه در آن حضور داشته باشند.
+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.