حدادعادل: اعطای نشان به رشدی، بی جواب نمی ماند

حدادعادل: اعطای نشان به رشدی، بی جواب نمی ماند

رئیس مجلس شورای اسلامی ایران گفته است اقدام دولت بریتانیا در دادن لقب شوالیه به سلمان رشدی، بی جواب نخواهد ماند.
غلامعلی حداد عادل
حداد عادل، اعطای لقب به رشدی را، اقدامی "تحریک آمیز" خواند

غلامعلی حداد عادل، اعطای لقب شوالیه از سوی ملکه بریتانیا به نویسنده کتاب جنجال برانگیز آیه های شیطانی را، اقدامی "بی شرمانه و گستاخانه" خوانده است.

به گزارش ایرنا، خبرگزاری دولتی ایران، آقای حداد عادل در نشست روز یکشنبه مجلس شورای اسلامی گفته است: "ملکه انگلیس باید بداند که مسلمانان جهان ، اقدام بی ‌شرمانه و گستاخانه دولت انگلیس در اعطای نشان شوالیه به سلمان رشدی نویسنده مرتد را بی ‌جواب نخواهند گذاشت".

ملکه بریتانیا، هفته گذشته به مناسبت هشتادمین سالگرد تولد خود به سلمان رشدی که کتاب آیه های شیطانی او اعتراض شدید مسلمانان را برانگیخت، لقب شوالیه اعطا کرد.

این اقدام دولت بریتانیا، در میان برخی از جوامع اسلامی، از جمله ایران، پاکستان و افغانستان، با واکنشهای معترضانه ای روبرو شد.

آیت الله خمینی رهبر ایران، در سال ۱۹۸۹ با صدور فتوای قتل سلمان رشدی، او را مرتد (واجب القتل) خواند و یک نهاد مذهبی در این کشور، برای قتل آقای رشدی، یک میلیون دلار جایزه تعیین کرد.

'مرده با این لقب ها زنده نمی شود'

'اهانت'
سلمان رشدی و کتاب آیه های شیطانی
 ملکه ‪ انگلیس با چه انگیزه ‌ای، فردی را که به پیامبر بزرگوار اسلام ، محبوب‌ ترین شخصیت بین ‪ ۱/۵‬میلیارد مسلمان اهانت کرده، با لقب و نشان شوالیه مفتخر می ‌کند. آیا سلمان‌رشدی با انتشار کتاب آیات شیطانی، خدمتی به مردم انگلیس و یا جهان کرده است?
 

رئیس مجلس شورای اسلامی ایران، در سخنانی که با شعارهای "مرگ بر انگلیس" نمایندگان این مجلس همراهی می شد، گفت: "ملکه ‪ انگلیس با چه انگیزه ‌ای، فردی را که به پیامبر بزرگوار اسلام ، محبوب‌ ترین شخصیت بین ‪ ۱/۵‬میلیارد مسلمان اهانت کرده، با لقب و نشان شوالیه مفتخر می ‌کند. آیا سلمان‌رشدی با انتشار کتاب آیات شیطانی، خدمتی به مردم انگلیس و یا جهان کرده است؟"

آقای حداد عادل با اشاره به فتوای قتل سلمان رشدی که از سوی آیت الله خمینی صادر شده است گفت: سلمان رشدی با فتوای تاریخی و شجاعانه امام خمینی، به مرگ ابدی محکوم شده است و این مرده، با این لقب‌ ها زنده نمی ‌شود".

رئیس مجلس ایران، اقدام اخیر دولت بریتانیا را "نابخردانه" و "تحریک آمیز" و "ضد صلح" توصیف کرد. او گفت: "این اقدام را جز خصومت کور و بی‌ عقلی محض دولت انگلیس نمی ‌توان تعبیر کرد".

'سر' سلمان

احمد سلمان رشدی، متولد ۱۹ ژوئن سال ۱۹۴۷، هفته گذشته وارد شصتمین سال زندگی اش شد.

او چند روز پیش از اینکه شصت سالگی خود را جشن بگیرد، از سوی ملکه بریتانیا، با نشان "شوالیه" (Knighthood) ملقب به "سر" (Sir) شد.

سلمان رشدی، زاده شهر بمبئی (مومبئی) هند و فرزند یک بازرگان مسلمان هندی است.

او که پیرو اندیشه های سکولار است، تبعه کشور بریتانیا و دانش آموخته دانشگاه کمبریج این کشور است.

گریموس (۱۹۷۵)، بچه های نیمه شب (۱۹۸۱)، شرم (۱۹۸۳)، لبخند پلنگ (سفر به نیکاراگوئه ۱۹۸۷)، آیه های شیطانی (۱۹۸۸)، هارون و دریای قصه ها (۱۹۹۰)، وطن های خیالی (۱۹۹۲)، شرق، غرب (۱۹۹۴)، آخرین آه مور (۱۹۹۵)، زمین زیرپای آن زن (۱۹۹۹)و شالیمار دلقک (۲۰۰۲)، از آثار منتشر شده سلمان رشدی است.

در این میان، بچه های نیمه شب (برنده جایزه بوکر)، این نویسنده را به شهرت جهانی رساند و آیه های شیطانی او، به اثری جنجال برانگیز در سطح جهان تبدیل شد.

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.