قوانین مهاجرت آلمان باز تغییر میکند

قوانین مهاجرت آلمان باز تغییر میکند
مجلس آلمان به تازگی (14 ژوئن) تغییرات در قانون مهاجرت این کشور را تصویب کرد.
دیوار برلین

این مصوبه قرار است، خطوط اصلی تعیین شده از سوی اتحادیه اروپا، در مورد موضوع مهاجرت و پناهندگی را اجرا کند. مهمترین بند این قانون، دادن حق اقامت به خارجیان با اجازه اقامت موقت و بالا بردن سن ورود به آلمان برای کسانی است که همسرانشان در آلمان زندگی می کنند.

حدود ۲۰۰ هزار نفر خارجی سالهاست در آلمان، با حق اقامت موقت، زندگی می کنند که از این میان حدود ۵ هزار و ۱۸۶ هزار نفرشان ایرانی هستند.

این افراد با داشتن شرایط معیینی، می توانند حق اقامت در آلمان دریافت کنند.

این قانون که با ۳۹۸ رای موافق در برابر ۱۷۰ رای مخالف به تصویب رسید، توافقی است بین احزاب سوسیال دمکرات و دمکرات مسیحی آلمان.

از نکات مورد تاکید قانون جدید، مبارزه با ازدواج های اجباری است. به عقیده قانونگذاران، بالا بردن سن همسران به ۱۸سال برای آمدن به آلمان و دانستن زبان آلمانی می تواند از ازدواج های اجباری خارجیان در آلمان جلوگیری کند.

یافتن اجازه کار تا پایان سال ۲۰۰۹ و عدم دریافت کمک های دولتی خانواده ها، اقامت حداقل ۶سال برای خانواده ها و ۸ سال برای افراد تنها، شرایط لازم برای دریافت حق اقامت است.

در ماه نوامبر سال گذشته، مصوبه ای مشابه به تصویب رسید که تنها شامل کسانی می شد که تا آن زمان، سالهای یاد شده را در آلمان اقامت داشته اند.

تصویب این قانون مخالفت هایی را از سوی احزاب و سازمانهای کلیسایی و مراکز دفاع از حقوق خارجیان برانگیخته است.

"فولکر بک"، سخنگوی فراکسیون سبزهای مجلس آلمان در یک مصاحبه مطبوعاتی، این قانون را به دلیل زیر پا گذاشتن حمایت از خانواده مورد انتقاد قرار داد.

 قانون تازه از نظر من یک فاجعه است. این قانون مصوبه های اتحادیه اروپا را مورد توجه قرار نداده است. از جمله فراریانی که به دلیل فشارهای مذهبی مجبور به ترک کشورشان می شوند و یا فراریان از جنگ های داخلی، حق اقامت دریافت نمی کنند
 
کلاوس اولریش پرولز، مسئول کانون حمایت از پناهندگان در کلن

وزیر کشور آلمان، که عضو حزب دمکرات مسیحی است، از این قانون دفاع کرده و آنرا در جهت تطابق بهتر خارجیان در آلمان قلمداد کرده است.

"کلاوس اولریش پرولز "، مسئول کانون حمایت از پناهندگان در کلن، به مصوبه تازه نگاهی انتقادی دارد: "قانون تازه از نظر من یک فاجعه است. این قانون مصوبه های اتحادیه اروپا را مورد توجه قرار نداده است. از جمله فراریانی که به دلیل فشارهای مذهبی مجبور به ترک کشورشان می شوند و یا فراریان از جنگ های داخلی، حق اقامت دریافت نمی کنند."

وی در ادامه می گوید: "تعیین تاریخ معیینی برای پر شدن زمان اقامت کسانی که دارای حق اقامت موقت هستند باعث می شود که تنها به گروه کوچکی این حق تعلق، بگیرد و برای کسانی که دیرتر آمده اند و یا بعد از این به آلمان می آیند حقی در نظر گرفته نشود."

جلوگیری از ازدواج های اجباری

ازدواج اجباری و فشارهای ناشی از آن بر زنان و قتل های ناموسی از موضوعاتی است که در سالهای اخیر در آلمان مورد بحث بوده است.

قانون اخیر با توجه به این موضوعات راه حل را در سخت گیری و بالا بردن سن ازدواج همسران برای پیوستن به همسرانشان دانسته است.

"بهشید نجفی"، مشاور زنان است و در دفتر مشاوره زنان " آگیسرا" کار می کند. دفتر مشاوره آنها در اعتراض به قانون جدید اطلاعیه مطبوعاتی داده است .

او در این رابطه می گوید: "سخت گیری قانونی برای مهاجرانی که به خاطر ازدواج درصدد آمدن به آلمان هستند از نظر ما درست نیست. این سخت گیری ها نمی تواند از ازدواج های اجباری جلوگیری کند، که در موارد زیادی در خود آلمان اتفاق می افتد."

 من ۶ سال است که همسرم را ندیده ام. اول باید صبر می کردم تا پناهندگی ام درست شود بعد کار پیدا کنم. حالا که همه اینها درست شده باید همسرم زبان آلمانی بلد باشد. او در شهرستان دور افتاده ای زندگی می کند. آنجا اصلا کلاس زبان آلمانی نیست
 
محسن یادگاران، مهاجر ایرانی

خانم نجفی اجبار در یادگیری زبان آلمانی را نیز روشی موثر نمی داند: "دانستن زبان آلمانی هم مغایر با قانون مهاجرت سال ۲۰۰۵ آلمان است که یادگیری زبان را درخود آلمان اجباری می کرد. باید یادآور شد که آموزش زبان آلمانی مثلا درشهرستان های ایرانی خیلی وقت ها عملی نیست به علاوه در تهران هم هزینه زیادی دارد که برای هم کس پرداخت آن میسر نیست."

این مشاور زنان در آلمان می گوید: "ازدواج اجباری در میان زنان ایرانی به این شکل است که خیلی وقت ها آنها برای فرار از دشواری های زندگی در ایران به ازدواج های ناشناخته با مردان در آلمان تن می دهند و اینها و خیلی از زنان کشورهای دیگر، بالای ۱۸ سال هستند."

"محسن یادگاران"، از ایرانیانی است که از مصوبه جدید بر آشفته است: "من ۶ سال است که همسرم را ندیده ام. اول باید صبر می کردم تا پناهندگی ام درست شود بعد کار پیدا کنم. حالا که همه اینها درست شده باید همسرم زبان آلمانی بلد باشد. او در شهرستان دور افتاده ای زندگی می کند. آنجا اصلا کلاس زبان آلمانی نیست."

اجرای مصوبه جدید، بازهم اداره امور مهاجران و پناهندگان را با سردرگمی هایی رودرو می کند که بنا به تجربه در سالهای گذشته، همواره با تصویب هر آئین نامه و قانون تازه ای رخ داده است و این سردرگمی بیشتر از همه گریبان مهاجران را می گیرد.

 
+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.