مسکو گرانترین شهر جهان معرفی شد
مسکو گرانترین شهر جهان معرفی شد
ودکا شاید در مسکو ارزان تر باشد اما زندگی در این شهر به لحاظ های دیگر بسیار پرهزینه است |
مرکز مشاوره ای مرسر، که از جمله در ارتباط با هزینه زندگی برای شاغلان تحقیق می کند، در گزارش سال 2007 خود، لندن را در رده دوم شهرهای پرهزینه قرار داده و بعد از آن سئول، توکیو و هنگ کنگ قرار دارند.
بنا به تحقیق مرکز مرسر، آسونسیون، پایتخت پاراگوئه، ارزان ترین شهر برای شاغلین با تابعیت خارجی است.
برای تهیه این گزارش دویست هزینه مختلف زندگی، از جمله مسکن، پوشاک و غذا در 143 شهر در شش قاره جهان در نظر گرفته شده است.
مثلا، توکیو، پایتخت ژاپن، گرانترین شهر برای اجاره یک آپارتمان لوکس دو اتاق خوابه است. اجاره بهای ماهانه چنین مسکنی حدود چهار هزار دلار است در حالی که آپارتمانی مشابه در ژوهانسبورگ آفریقای جنوبی حدود 1000 دلار هزینه خواهد داشت.
همچنین نوشیدن قهوه در مسکو حدود هفت دلار و همان فنجان قهوه در بوئنوس آیرس، پایتخت آرژانتین کمتر از دو دلار خرج دارد.
هزینه اجاره آپارتمان لوکس دو خوابه - به پوند
مسکو - 2057
لندن - 2000
توکیو - 2110
کپنهاگ - 1182
نیویورک - 2057
پکن - 1461
سیدنی - 1048
ونکوور - 700
ژوهانسبورگ - 490
بوئنوس آیرس - 720
مرکز مشاوره مرسر
|
مرکز مشاوره ای مرسر می گوید هزینه بالای مسکن و قوی بودن پول جاری روسیه در مقابل دلار آمریکا مهمترین عواملی بوده که باعث شده مسکو بار دیگر گرانترین شهر جهان برای مهاجران کاری باشد.
مطالعات این مرکز نشان داده که وضعیت مشابهی در لندن وجود دارد. در پایتخت بریتانیا نیز اجاره بهای بالا و ضعف دلار در برابر پوند باعث شده این شهر از رده پنجم در جدول سال 2006، به رده سوم در سال 2007 صعود کند.
"ربکا پاورز"، یکی از مشاوران ارشد در مرکز مرسر، می گوید جدول رده بندی سال جدید در مقایسه با سال گذشته تغییرات فاحشی داشته است.
وی می گوید: "نواسان نرخ ارز، به ویژه ضعیف شدن دلار و قوی شدن یورو، واحد پول اروپا، دلیل اصلی این تغییر بوده است."
در سراسر اروپا، قوی شدن یورو در برابر ارزهای مهم دیگر، سبب شده هزینه زندگی در بسیاری از کشورها، از جمله آلمان و اسپانیا، افزایش یابد. بنا به گزارش مرسر، در میان 10 شهر جهان که گرانترین مکان برای زندگی مهاجران کاری محسوب می شوند، شش شهر اروپایی دیده می شود.
تل آویو، بزرگترین شهر اسرائیل، که مقام هفدهم در جدول مرسر را از آن خود کرده، گرانترین شهر در خاورمیانه نام برده شده است. این شهر سال قبل مقام بیست و چهارم را داشته است.
مرکز مرسر می گوید شهرهای امارات متحده عربی مانند دوبی ( از رده 25 به 34) و ابوظبی (از رده 30 به 45)، به پایین جدول سقوط کرده اند چون پول رایج در این شیخ نشین، به دلار آمریکا وابسته است و دلار هم نسبت به سال قبل ضعیف شده است.
ضعیف شدن دلار
از 10 شهری که در صدر جدول گرانترین مکان های جهان برای مهاجران کاری قرار دارند، چهار شهر از قاره آسیا هستند. از جمله "اوساکا"ی ژاپن در رده هشتم قرار دارد.
سیدنی استرالیا، با قرار گرفتن در مقام بیست و یکم در جدول مرسر، گرانترین شهر در قاره اقیانوسیه نامیده شده و در آفریقا، شهر "دوآلا"ی کشور کامرون (رده 24) پرهزینه ترین شهر این قاره معرفی شده است.
هزینه یک همبرگر با مخلفات آن - به پوند
مسکو - 2.47
لندن - 3.89
توکیو - 2.77
کپنهاگ - 4.99
نیویورک - 2.93
پکن - 1.36
سیدنی - 2.60
ونکوور - 2.18
ژوهانسبورگ - 1.40
بوئنوس آیرس - 2.24
|
امسال، مرکز مرسر هزینه زندگی در "حراره"، پایتخت زیمبابوه، را در نظر نگرفته است. این شهر با داشتن بالاترین میزان تورم در جهان (% 3714)، درگیر بحران رو به افزایش اقتصادی بوده است.
در آمریکای شمالی، با این که هنوز هم برای به دست آوردن یک لقمه نان باید زحمت کشید، در مقایسه با سال های قبل هزینه ها برای شاغلین مهاجر کمتر از مسکو و لندن است.
البته نیویورک بار دیگر گرانترین شهر آمریکا نامیده شده اما نسبت به سال 2006 (رده دهم)، به مقام پانزدهم جدول مرسر سقوط کرده است. بقیه شهرهای بزرگ آمریکا نیز در این جدول به شدت نزول کرده اند.
ربکا پاورز، از مشاوران ارشد مرکز مرسر، می گوید: "تحولی که در رده بندی جدول امسال می بینیم نشان می دهد که موقعیت شهرهای آمریکا در مقایسه با سال گذشته وارونه شده است. سال قبل در همین زمان دلار قوی بود و زندگی در بسیاری از شهرهای مهم آمریکا برای شاعلین خارجی پرهزینه محسوب می شد."
در آمریکای جنوبی، سائوپولو (در رده 62) و ریو دو ژانیرو (در رده 64)، گرانترین شهرها برای زندگی خارجیان بودند اما این شهرها در جدول امسال بیست پله پایین تر قرار گرفته اند.
آسنسیون، پایتخت پاراگوئه، برای پنجمین سال پیاپی ارزانترین شهر جهان برای مهاجران کاری است. بعد از این شهر، کراچی پاکستان (در رده 142) و کوئیتو، پایتخت اکوادور (در رده 141) پایین ترین رده های جدول را به خود اختصاص داده اند.