آیت الله بروجردی: از مرگ نمی ترسم

آیت الله بروجردی: از مرگ نمی ترسم

آیت الله بروجردی تا روز چهارشنبه ۱۳ ژوئن فرصت دارد تا دلایل بی گناهی خود را به دادگاه ارائه کند. در این روز دومین نشست دادگاه ویژه روحانیت تشکیل می شود و به پرونده وی و ۸۰ نفر از پیروانش رسیدگی می کند. دادستان در کیفرخواست برای آیت الله بروجردی تقاضای حکم دوبار اعدام کرده است و برای ۱۷ تن از یارانش یکبار حکم اعدام در خواست نموده است.

یکی از مراجع بلند پایه شیعه روز گذشته تنها و بدون حضور وکیل مدافع در برابر دادگاهی که در خیابان زعفرانیه تهران تشکیل شده بود قرار گرفت . فهرست اتهاماتی که در کیفرخواست چند صد صفحه ای مطرح شده بود بلند بالاست. تنها چند نمونه را بر می شمارم  :

 

*اقدام علیه امنیت ملی

*برگزاری سخنرانی و تحریک افکار عمومی

*نامشروع خواندن نظام اسلامی که در راس آن ولی فقیه آیت الله خامنه ای قرار دارد

*استفاده از واژه "دیکتاتوری دینی" به جای "جمهوری اسلامی" در مصاحبه با رادیو و تلویزیونهای خارجی

بروجردی بارها تاکید کرده بود که یک فرد مذهبی و غیر سیاسی است. با اینهمه وی به شکل روز افزونی از آخوند هایی که در راس حکومت قرار دارند انتقاد می کرد، زیرا ایشان دیانت را با حکومت در می آمیزند. او به دفاع از دین سنتی و به قول خودش " ناب" می پرداخت؛ دینی که به دور از قدرت و سیاست است. در برابر دادگاه که پشت در های بسته تشکیل شد پاسخی که آیت الله در دفاع از خود ارائه داد کوتاه بود. وی در سالهای ۱۳۷۴ و ۱۳۷۹ به علت فعالیتهای مذهبی زندانی شده، جرم وی نه سیاسی است و نه ربطی به مسائل امنیتی دارد، اختلاف وی با حکومتگران ریشه های اعتقادی دارد. وی همچنین گفت بدعتی در دین ایجاد نکرده‌است بلکه ‌پیرو همان مذهب و دیانتی است که اجدادش داشته اند.

ایستادگی سرسختانه در برابر این دادگاه غیر علنی، حاصلی برای بروجردی نداشت. بر عکس باعث شد تا وی را از همانجا به سلول انفرادی منتقل کنند.

تلاش برای دستگیری بروجردی از یکسال پیش آغاز شد. در ابتدا این تلاش ها با شکست مواجه شدند . چون در محل سکونت وی که نزدیک است به میدان "آزادی"، گروه بزرگی از پیروان بروجردی، مثل سپر هایی از گوشت و خون، جلو منزل مسکونی وی قرار گرفتند و در برابر حملات ایستادگی کردند.

دو ماه تمام، جانبداران آیت الله بروجردی و نیروهای انتظامی در این ناحیه مثل موش و گربه در نبرد بودند. این بازی بطور روز افزونی مخاطره آمیز شده بود، با زد و خورد همراه بود و شماری مجروح از خود باقی گذاشت و گروهی هم دستگیر شدند. نیروهای انتظامی برای کنترل رفت و آمد و ایجاد رعب و وحشت روز ها دوربین های ویدیویی بالای تیر های چراغ برق کار می گذاشتند و شب ها هواداران وفادار بروجردی بسوی دوربین ها سنگ پرتاب می کردند و آنها را پائین می کشیدند. هر روز خیل جانبداران آیت الله در محله جمع می شدند تا از بروجردی در برابر حملات محافظت کنند.

بروجردی پیوسته کوشش می کرد ایشان را به خانه های خود باز گرداند اما در این کار موفق نبود. تا بلاخره روزی لباس سفید بر تن کرد، به عبارتی کفن پوشید. می خواست به این وسیله تاکید کند که از مرگ هراسی ندارد. این بار او بود که پیشاپیش بقیه ایستاده بود و سپر هوادرانش شد. اما این کار هم نتیجه عکس داد و حالا دیگر هوادارانش به هیچ عنوان حاضر نبودند وی را در برابر حملات نیرو های انتظامی تنها بگذارند.

اپوزیسیون خارج کشور خاموش ماند

۶ سپتامبر ۲۰۰۶ ساعت ۵ بعد از ظهر هنگام حمله فرا رسید. دهها تانک نظامی و آمبولانس به خیابان های خواب زده اطراف منزل آیت الله بروجردی ریختند و راه خود را بسوی خانه بروجردی باز کردند. در این کار زار به سوی پیروان بروجردی که با شهامت در برابر خشونت برهنه از معبود خود دفاع می کردند، گاز اشگ آور شلیک شد. درظرف چند دقیقه محله تبدیل شد به میدان جنگ. به گفته شاهدان همه جا آدم هایی که خون از سر و صورتشان می ریخت در حال جنگ و گریز می دویدند. در و پنجره خانه های مسکونی اطراف منزل بروجردی می شکست و در و دیوار ها زخم بر می داشت. آخر سر یگان های ویژه به منزل ایت الله رسیدند و به درون هجوم بردند. در برخی از تصاویر موجودپیداست که هواداران آیت الله بروجردی را با شدت و خشونت با باتوم و چماق می زدند، طوری که روانه بیمارستان می شدند. از قرار تیر اندازی هم شده و تنها تیر های گازی و هوایی هم نبودند که در اینگونه موارد برای هراساندن و متفرق کردن جمعیت شلیک می شود. در طول چند ساعت ، صد ها نفراز پیروان آیت الله بروجردی دستگیر شدند. شنیده می شود که ۵ تن از پیروان ایشان بر اثر این حمله ها جان باختند.

بالاخره ماموران بزور بروجردی را به داخل یک خود رو کشیدند. هواداران ایشان موفق نشدند خود رو را از حرکت باز بدارند .

مادر آیت الله نتوانست از این ماجرای تلخ جان سالم بدر ببرد. امروز هم هنوز برخی از اعضاء خانواده و نزدیکان بروجردی در زندان بسر می برند. خانه مسکونی ایشان، در این میان، به وسیله بولدزر با خاک یکسا ن شده است. از آنزمان تا کنون نزدیک ۵۰۰ نفر از پیروان ایشان دستگیر شده اند. از این شمار هنوز ۱۲۰ نفر در زندان بسر می برند. بیشتر

هواداران آیت الله افرادی ساده و بدون پیشینه سیاسی هستند. بروجردی گاهی در میدان ورزشی سخنرانی می کرد و هزاران نفر برای گوش دادن به سخنانش جمع می شدند. پیروان وفادار آیت الله بروجردی حاضرند برای پشتیبانی از وی بهای سنگینی را بپردازند. اما توده های عظیم مردم ایران دیگر نمی خواهند با این گونه پیشوایان مذهبی سر و کاری داشته باشند، به ویژه با چنین پیشوایان مذهبی که سنت گرا هستند و با ایجاد تغییرات در قوانین اسلامی که سالهاست تاریخ مصرفشان گذشته توافقی ندارند.

اپوزیسیون لائیک خارج کشور نیز در این زمینه گامی بر نمی دارد. این مخالفان حکومت که در مورد نقض حقوق بشر علیه زنان، دانشجویان و کارگران با سرعت و حساسیت تمام واکنش نسان می دهند و این موارد نقض حقوق بشر را با صدای بلند به گوش جهانیان می رسانند، اکنون سکوت اختیار کرده اند. برای ایشان دشوار است که در دوران حکومت اسلامی به یک روحانی با نفوذ اعتماد کنند، حتی اگر این روحانی با فریادی رسا خواستار جدایی دین از حکومت باشد و بر اثر پایداری بر سر حرف خود جانش را هم ببازد. احتمال می رود که حکم اعدام در مورد بروجردی روز یکشنبه ۱۷ ژوئن اجرا شود.

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.