بازتاب جهانی نامه انتقادآمیز اقتصاددانان ایرانی به احمدی نژاد

بازتاب جهانی نامه انتقادآمیز اقتصاددانان ایرانی به احمدی نژاد

نامه حدود 60 کارشناس اقتصادی در انتقاد از سیاست های دولت بازتاب وسیعی در رسانه های خبری و روزنامه های جهان داشت.

 خبرگزاری "رویترز" نوشت: 57 اقتصاددان ایرانی در نامه ای سرگشاده به روزنامه ها از سیاست های دولت به خاطر کاهش رشد اقتصادی، افزایش تورم و شکست اهداف آن در توزیع عادلانه تر ثروت انتقاد کردند و سیاست خارجی دولت را که زمینه ساز اعمال تحریم های شورای امنیت بر سر برنامه هسته ای ایران شده، غیرموثر خواندند.

این نامه همچنین به انتشار نامه رسمی اقتصاددانان در زمان مشابه سال گذشته که دولت احمدی نژاد را به سوء مدیریت اقتصادی متهم کرده بود، اشاره کرده و می افزاید: تورم از سال گذشته تا کنون به بیش از 17 درصد رسیده، رشد اقتصادی همچنان از اهداف برنامه ریزی بلندمدت کمتر است و شرکت های خارجی و حتی برخی واحدهای تجاری داخلی نگرانی فزاینده ای در مورد سرمایه گذاری در ایران دارند.

احمدی نژاد در سال 2005 با وعده سهیم کردن عادلانه تر مردم در درآمدهای نفتی به قدرت رسید، اما قانونگذاران، مطبوعات و مردم عادی بیش از پیش درباره افزایش قیمت ها و سایر مشکلات اقتصادی معترضند.

رییس جمهوی ایران در ماه می نیز به دلیل درخواست خود برای کاهش نرخ بهره بانک های دولتی و خصوصی به 12 درصد (یک نرخ بسیار پایین تر از تورم) مورد انتقاد قرار گرفت.

در همین حال شبکه خبری بی بی سی نیز با اشاره به نامه اخیر اقتصاددانان ایرانی نوشت: 57 کارشناس اقتصادی یک "حمله آتشین" را به محمود احمدی نژاد، رییس جمهوری آغاز و از دولت به خاطر نادیده گرفتن اصول پایه اقتصادی انتقاد کردند.

استادان دانشگاه بر این باورند که سوء مدیریت هزینه هنگفتی را به اقتصاد تحمیل می کند و لطمه آن به مردم وارد خواهد شد.

این اعتراضات در شرایطی است که قیمت مسکن در سال گذشته دو برابر افزایش یافته و بهای مواد خوراکی نیز رشد کرده است.

اقتصاددانان در نامه خود به رسانه ها درباره آنچه تصمیمات عجولانه و غیرعلمی احمدی نژاد خواندند، هشدار دادند و اینکه اگر وضعیت کنونی ادامه یابد ایران به یک بحران پیچیده اقتصادی سوق داده می شود.

این افراد گفتند: دولت به جای تحلیل وضعیت تنها استدلال می کند که آمارهای رسمی نادرست است و خود ارقام مشکوکی ارایه می دهد تا نشان دهد اقتصاد در حال رونق است.

این نامه همچنین از تزریق بی سابقه نقدینگی به اقتصاد معادل 80 میلیارد دلار پول نفت طی دو سال گذشته انتقاد کرده است.

از سوی دیگر روزنامه های خارجی همچون دیلی تلگراف لندن، زمان ترکیه و چند روزنامه دیگر نیز نامه کارشناسان اقتصادی ایران را منعکس کردند.

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.