کنفرانس هولوکاست در اندونزی در مقابل کنفرانس تهران

کنفرانس هولوکاست در اندونزی در مقابل کنفرانس تهران

در جزیره بالی در کشور اندونزی، کنفرانسی درباره کشتار یهودیان در زمان آلمان نازی، معروف به هولوکاست برگزار شده است که به نظر می‌ رسد هدف از برگزاری آن تا اندازه ‌ای مقابله با کنفرانسی باشد که چند ماه پیش در تهران برای نفی هولوکاست برگزار شد.
عبدالرحمن وحید
علاوه بر رهبران مسلمان، روحانیون هندو، بودایی، کاتولیک و یهودی نیز در کنفرانس بالی شرکت داشتند

در کنفرانس تهران، همه کسانی که به ایراد سخنرانی پرداختند، در جهت انکار هولوکاست به عنوان واقعه‌ای تاریخی استدلال کردند.

سخنرانی محمود احمدی نژاد رئیس جمهور ایران در آن کنفرانس و تأکید وی بر نبود اسناد تاریخی برای اثبات هولوکاست، موجی از خشم بین مجامع یهودی و بسیاری از دولتهای جهان برانگیخت.

اما کنفرانس بالی با هدفی معکوس کنفرانس تهران برگزار شده است و مقصود از آن تأیید هولوکاست از سوی رهبران مذهبی بویژه رهبران اسلامی است.

عبدالرحمن وحید رئیس جمهور سابق اندونزی که از شخصیتهای برجسته اسلامی در کشورش محسوب می‌ شود در این کنفرانس یکروزه شرکت کرد و ضمن تأکید بر دوستی خود با محمود احمدی نژاد، انکار هولوکاست از سوی رئیس جمهور ایران را به باد انتقاد گرفت و گفت که آقای احمدی نژاد در این باره به راه خطا رفته است.

عبدالرحمن وحید که تحصیلکرده دانشگاههای قاهره و بغداد است، ریاست جمعیت نهضت علمای اندونزی را به عهده دارد.

این جمعیت در واقع بزرگترین گروه رسمی در دنیای اسلام با ۲۴ میلیون عضو است.

علاوه بر رهبران مسلمان، روحانیون هندو، بودایی، کاتولیک و یهودی نیز در کنفرانس بالی شرکت داشتند و عموما بر لزوم مدارای مذهبی بین پیروان مذاهب مختلف تأکید کردند.

برگزاری کنفرانس هولوکاست در اندونزی به عنوان پرجمعیت ترین کشور اسلامی را در واقع می ‌توان تلاش برگزارکنندگان و شرکت کنندگان کنفرانس برای ایجاد خط فاصله‌ ای بین نیروهای میانه‌ رو و تندرو در دنیای اسلام دانست.

 عبدالرحمن وحید رئیس جمهور سابق اندونزی که از شخصیتهای برجسته اسلامی در کشورش محسوب می‌ شود ضمن تأکید بر دوستی خود با محمود احمدی نژاد، انکار هولوکاست از سوی او را به باد انتقاد گرفت و گفت که آقای احمدی نژاد در این باره به راه خطا رفته است
 

به نظر می‌ رسد برخی از رهبران میانه ‌رو در دنیای اسلام نسبت به ترسیم چهره ‌ای افراطی از مجموعه مسلمانان در سطح نظام جهانی نگرانند و عبدالرحمن وحید قاعدتاً یکی از این رهبران به شمار می ‌رود.

در حال حاضر در جوامع غربی، معیار تندروی یا میانه ‌روی مسلمانان بر اساس موضعگیری آنها در برابر تمدن و دنیای غرب سنجیده می ‌شود و این موضوع بویژه پس از اظهارات ضداسرائیلی آقای احمدی نژاد، به نوعی به موضعگیری مسلمانان در مقابل هولوکاست و موجودیت اسرائیل نیز سرایت کرده است.

در حقیقت روند تحولات در دنیا به گونه ‌ای پیش رفته که اسرائیل به صورت نمادی از دنیای غرب در آمده است.

از همین رو، نحوه موضعگیری مسلمانان در مقابل اسرائیل نشانه ‌ای از موضع کلی آنها در برابر دنیای غرب تلقی می ‌شود.

اینکه چرا چنین اتفاقی افتاده، امر پیچیده ‌ای است اما ظاهراً هر چه زمان جلوتر می ‌رود، موضعگیری در برابر موجودیت اسرائیل و مسائل مربوط به آن از جمله هولوکاست، بیش از پیش معیار میانه ‌روی و تندروی مسلمانان شناخته می ‌شود.

مسلماً برخی از رهبران مسلمان پدیده فوق را به قدرت جوامع یهودی و لابیهای آنان در اروپا و آمریکا نسبت می‌ دهند اما جالب این است که برخی از گروههای بنیادگرا در جهان اسلام نیز علاقمندند که اسرائیل نماد غرب باشد چراکه موضعگیری علیه اسرائیل به دلیل برخورد آن با فلسطینیها، آسانتر و نزد توده‌ های مسلمان، مقبولتر از حمله به کشورهای اروپایی و آمریکاست.

به هر حال، برگزاری کنفرانس هولوکاست در بالی که با حمایت دو بنیاد غربی طرفدار اسرائیل صورت گرفته است، صدای متفاوتی از مسلمانان در جهان منعکس می‌ کند و از شکافی پرده بر می ‌دارد که بین مسلمانان نسبت به نحوه رویارو شدن با جهان غرب پدید آمده است.

البته آگاهان به مسائل دنیای اسلام از وجود چنین شکاف و اختلافی بین مسلمانان بی ‌اطلاع نبودند، اما در سالهای اخیر، صدای نیروهای رادیکال و بنیادگرای جهان اسلام به قدری بلند بوده است که میانه ‌روها عملاً توان یا جرأت اظهار نظر نداشته ‌اند.

کنفرانس بالی و حضور عبدالرحمن وحید در آن برای دفاع از واقعیت هولوکاست، در واقع آغاز مسیری برای بلندترشدن صداهای طرفدار مصالحه با غرب در برابر نیروهای ستیزه جوی مسلمان است و احتمالاً چنین تحرکاتی ادامه می ‌یابد.

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.