نخستین تلاش برای درمان پارکینسون با سلول پایه

نخستین تلاش برای درمان پارکینسون با سلول پایه

پژوهشگران آمریکایی برای نخستین بار سلول های پایه انسانی را برای درمان علائم بیماری پارکینسون به میمون ها تزریق کرده اند؛ این گامی مهم در تلاش برای یافتن درمانی برای این بیماری تلقی می شود.
سلول پایه
استفاده از سلول های پایه یکی از نویدبخش ترین راه های درمان پارکینسون تلقی می شود

سلول های پایه، که در گذشته به جوندگان تزریق شده بود، در ابتدا از بدتر شدن وضعیت سلول های آسیب دیده مغز میمون ها جلوگیری کرد.

با این حال براساس نتایج این مطالعه که در نشریه "اقدامات آکادمی ملی علوم" چاپ شده است، حال میمون های بیمار بعد از چهار ماه مجددا رو به وخامت نهاد.

سلول های پایه نویدبخش پیدایش معالجاتی برای بسیاری از بیماری ها هستند، اما پیشرفتی عمده در این زمینه فرار از آب درآمده است.

دکتر ریچارد سیدمن، یکی از نویسندگان این مقاله، گفت: "حالا سال ها مانده به چنین پیشرفتی دست پیدا کنیم، اما این مطالعه آغاز خوبی است و ما ممکن است کاربردهای آن برای شماری از بیماری ها غیر از پارکینسون را بررسی کنیم."

پستانداران عالی مقابل انسان

در این مطالعه تیم محققان با شگفتی دریافت که سلول های پایه برخلاف انتظار به جای آنکه جایگزین سلول های خسارت دیده شوند در عمل به محافظت از آنها می پردازند و مانع وخیم تر شدن وضعیت آنها می شوند.

اما هرچند میمون ها در وهله اول آزمایش وضع خوبی داشتند، بعد از چهار ماه بار دیگر علائم بیماری در آنها ظاهر شد.

پژوهشگران گمان می کنند علت آن می تواند این باشد که بدن میمون ها شروع به طرد بافت خارجی که به آنها تزریق شده می کند و می گویند شاید لازم باشد مطالعات دیگری برای سرکوب سیستم دفاعی بدن آنها انجام شود.

اما دکتر کیه-ران برین، مدیر "تحقیق و توسعه" انجمن پارکینسون، خواستار احتیاط شد.

وی گفت: "این نتایج متعلق به مرحله خیلی ابتدایی آزمایشی 'ما قبل کلینیکی' است که به روی نوع حیوانی پارکینسون انجام شده."

دکتر استفان مینگر، مدیر "آزمایشگاه بیولوژی سلول پایه کینگ" گفت او از هر پژوهشی که جستجو برای یافتن یک معالجه را جلو ببرد استقبال می کند اما او نیز علیه خوشبینی بیش از اندازه هشدار داد.

سلول های مادر

تخمین زده می شود که بیش از 4 میلیون نفر در جهان از بیماری پارکینسون رنج می برند که آن را در میان بیماری های رایج زایل کننده مغزی، پس از آلزایمر، در جایگاه دوم قرار می دهد.

پارکینسون یک بیماری سیستم عصبی است که مردان و زنان بالای 40 سال را مبتلا می کند. این بیماری با لرزش دست و پا، خشکی و انعطاف ناپذیری عضلات و کند شدن حرکات بدن همراه است.

این بیماری پیش رونده به تدریج باعث نابودی بخشی از سلول های مغزی که ماده ای به نام دوپامین تولید می کنند می شود.

استفاده از سلول های پایه یکی از نویدبخش ترین راه های درمان این بیماری تلقی می شود.

سلول های پایه یا "مادر" به فاصله کوتاهی پس از تشکیل نطفه شکل می گیرند و ظرفیت بدل شدن به کلیه بافت های بدن را دارند.

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.