تردید درباره سپر دفاع موشکی در جمهوری آذربایجان

تردید درباره سپر دفاع موشکی در جمهوری آذربایجان

دبیرکل ناتو در مورد کارآیی استفاده از تجهیزات راداری جمهوری آذربایجان در طرح دفاع ضدموشکی مشترک آمریکا و روسیه ابراز تردید کرده است.
یاپ هوپ دی شفر
دبیرکل ناتو نزدیکی پایگاه راداری جمهوری آذربایجان به ایران و کره شمالی را مانع کارآیی آن دانسته است

روز جمعه، 8 ژوئن، یاپ دی هوپ شفر، دبیرکل پیمان اتلانتیک شمالی - ناتو - با اشاره به پیشنهاد استقرار تاسیسات راداری جمهوری آذربایجان به عنوان بخشی از سیستم مشترک دفاع ضد موشکی آمریکا و روسیه در جمهوری آذربایجان، چنین طرحی را فاقد کارآیی در حفاظت اروپا در برابر حملات موشکی توصیف کرد.

این پیشنهاد از سوی ولادیمیر پوتین، رییس جمهوری روسیه، به عنوان راهی برای حل اختلاف نظر با آمریکا در مورد تحت پوشش قرار دادن اروپا تحت سیستم دفاع ضد موشکی ایالات متحده مطرح شده است.

به گفته آقای هوپ شفر، تاسیسات راداری مستقر در جمهوری آذربایجان نمی تواند به طور موثر موشک های پرتاب شده از سوی ایران و کره شمالی را ردگیری کند.

ایالات متحده گفته است که می خواهد با ایجاد تاسیسات ردگیری و پایگاه های موشکی در شرق اروپا از جمله در لهستان و جمهوری چک، از کشورهای قاره در برابر تهدید موشکی کشورهایی مانند ایران و کره شمالی دفاع کند.

آقای هوپ شفر گفته است که تاسیسات راداری جمهوری آذربایجان بیش از آن به ایران و کره شمالی نزدیک است که بتواند موشک های پرتاب شده از سوی این دو کشور به سوی اروپا را به شکلی موثر ردگیری کند.

اظهارات دبیرکل ناتو پس از آن انتشار می یابد که رییس جمهوری روسیه در جریان اجلاس سران کشورهای گروه 8 در واکنش نسبت به پیشنهاد رییس جمهوری آمریکا برای همکاری دو کشور برای دفاع ضدموشکی از اروپا، استفاده از تاسیسات ردگیری راداری در آذربایجان را پیشنهاد کرد.

راه حل روسی

جورج بوش این پیشنهاد را "جالب" توصیف کرده و مقامات دولتی آمریکا گفته اند که آن را بررسی خواهند کرد.

پوتین و بوش
بوش از پیشنهاد پوتین به عنوان راهی برای رفع کدورت دو کشور استقبال کرده است


آقای پوتین گفته که نظر خود را با رییس جمهوری آذربایجان مطرح و نظر مساعد او را جلب کرده است.

المار محمدیاروف، وزیر خارجه جمهوری آذربایجان نیز نسبت به آغاز مشورت برای اجرای این طرح ابراز آمادگی کرده است.

آقای محمدیاروف گفته است که این طرح باعث تقویت ثبات و امنیت منطقه ای خواهد شد.

مذاکرات ایالات متحده با لهستان و جمهوری چک برای ایجاد تاسیساتی در این دو کشور برای ردگیری و انهدام موشک های پرتاب شده به سوی اروپا با اعتراض شدید روسیه مواجه شده بود.

رییس جمهوری روسیه گسترش سپر دفاع ضد موشکی آمریکا به شرق اروپا را خطری برای کشور خود دانسته و آن را به عنوان اقدامی برای آغاز دور جدیدی از مسابقه تسلیحاتی محکوم کرده بود.

در حالیکه اختلاف نظر روسیه و آمریکا در آستانه برگزاری اجلاس سران کشورهای گروه 8 موفقیت این اجلاس را دستخوش ابهام کرده بود، رییس جمهوری آمریکا با تاکید بر اینکه روسیه را دشمن اروپا نمی انگارد، پیشنهاد داد که دو کشور در استقرار سپر دفاع موشکی اروپا با یکدیگر همکاری کنند.

پیشنهاد رییس جمهوری روسیه برای استفاده از تاسیسات راداری جمهوری آذربایجان به عنوان بخشی از سیستم مشترک دفاع ضد موشکی از اروپا واکنشی نسبت به این نظر رییس جمهوری آمریکا بوده است.

در حال حاضر، تاسیسات ردیابی راداری که در زمان شوروی سابق در جمهوری آذربایجان نصب شده، به صورت اجاره در اختیار روسیه قرار دارد.

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.