آمپول ترک اعتیاد "نورجیزک" کشنده و خطرناک‌تر از هروئین است

آمپول ترک اعتیاد "نورجیزک" کشنده و خطرناک‌تر از هروئین است

آمپولی که به عنوان داروی ترک اعتیاد "نورجیزک" به صورت قاچاق وارد کشور شده غیر استریل، حاوی کورتن و کشنده است به طوری که طی یک‌ماه گذشته3 نفر در تهران به علت مصرف این ماده جان خود را از دست دادند. Go to fullsize image
محمد اسماعیل علیپور، رئیس مرکز ترک اعتیاد تهران با هشدار این نسبت به خطر رو به گسترش این آمپول خطرناک گفت:‌ استفاده از آمپول و داروهای تزریقی در ترک اعتیاد هیچ جایگاهی ندارد، اما سودجویان و قاچاقچیان مواد مخدر چند سالی است که با ورود و توزیع این مواد در پی کسب سود هستند و با این کار خود جان انسانها و افرادی که نسبت به خطرات این مواد اطلاع کافی ندارند را به خطر می‌اندازند.


وی افزود: بیشتر این آمپولها به صورت قاچاق از پاکستان به صورت فله ای و با گالن وارد کشور می شود و در کشور کارگران افغانی این مواد را در شرایط کاملا غیر استریل و زیرپله‌ای در شیشه های آمپول پر می‌کنند و به عنوان داروی ترک اعتیاد در بین معتادان تبلیغ می‌کنند.


وی گفت: در گذشته مصرف دو نوع آمپول تمجیزک و اورجیزک توسط این قاچاقچیان در بین معتادان شایع شده بود که به علت اینکه حاوی ماده بوپرنورفین بودند به عنوان داروهای مسکن توسط معتادان مصرف می‌شد ولی از حدود یکسال پیش آمپول دیگری به نام نورجیزک توسط این افراد وارد بازار شده است که بسیار کشنده تر و خطرناک تر از نمونه های قبلی است.


علیپور افزود:‌ آمپول نورجیزک اولا در شرایط کاملا غیر استریل و به صورت دست پر توسط کارگران افغانی پر می‌شود و حاوی میکروب و عوامل بیماریها است که در مواری شاهد آبسه های عفونی، در ریه، مغز و عفونتهای دریچه قلب مصرف کنندگان این آمپول بوده‌ایم که متاسفانه در مواردی به مرگ بیمار منتهی شده است.


این کارشناس ترک اعتیاد اضافه کرد: خطر دیگری که مصرف این آمپول دارد، وجود کورتن در آن است ، ‌که سودجویان برای فریب مصرف کنندگان این آمپول، این ماده را به آن اضافه می‌کنند، زیرا مصرف این ماده مسکن موجب ورم بدن و پف کردن بدن می‌شود و مصرف آن موجب می شود که فرد معتاد و خانواده وی تصور کنند فرد معتاد چاق شده و بهبود یافته است، در حالی که مصرف این ماده بدون تجویز پزشک موجب از بین رفتن تعادل بدن و از کار افتادن غدد فوق کلیوی و بیماریهای دیگر می شود که می‌تواند کشنده باشد.


علیپور گفت: سومین نکته در مورد این آمپول خطرناک این است که ماده بوپرنورفین خود یک نوع ماده مخدر است که در صورت لزوم اگر برای ترک اعتیاد استفاده می شود باید با دوز مشخص و حتما به صورت قرص زیر زبانی باشد و گرنه بیمار را از مصرف مواد مخدری مانند تریاک، هروئین یا حتی کراک به اعتیاد به ماده مخدر دیگری که به مراتب اعتیاد آورتر و خطرناک تر است گرفتار می‌کند.
وی افزود: استفاده از روش تزریقی نیز خطر دیگری است که انتقال بیماریهایی مانند ایدز و هپاتیت را از طریق سرنگ و سرسوزن آلوده افزایش می دهد.
وی گفت: اکنون مراکز ترک اعتیاد خطرات این آمپول جدید را می دانند و می توانند آن را تشخیص دهند به همین علت این ماده جدید در مراکز ترک اعتیاد مجاز کاربردی ندارد اما به صورت غیر مجاز در بازارهایی مانند ناصر خسرو به صورت قاچاق در حال فروش است و به خصوص در استانهای شرقی، خراسان و استانهای شمالی کشور با موارد بیشتر مصرف این آمپول خطرناک مواجه هستیم و متاسفانه با تبلیغات سودجویان مصرف آن رو به افزایش است.
علیپور افزود: باید رسانه های کشور نسبت به خطرات این ماده قاچاق و کشنده به مردم و خانواده ها هشدار دهند تا همان طور که اطلاع رسانی مناسب در مورد خطرات کراک توسط رسانه‌ها موجب کاهش مصرف این ماده مخدر خطرناک در جامعه شد در این مورد نیز آگاه سازی جامعه منجر به کاهش مصرف این آمپول جدید در کشور شود.

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.