منظومه شمسی در حال جدا شدن از کهکشان راه شیری

منظومه شمسی در حال جدا شدن از کهکشان راه شیری

بنا بر یافته های دانشمندان، منظومه شمسی ما در جهتی متفاوت از کهکشان راه شیری حرکت می کند.Go to fullsize image

این دانشمندان هنگامی که از سیگنالهای رادیویی ارسالی از دو فضاپیما واقع در فاصله بین ستاره ای بمنظور تهیه نقشه های مسیر یابی استفاده می کردند به نتایج غیرمترقبه ای در این خصوص دست یافتند.

محققان می گویند: میدان مغناطیسی در فضای بین ستارگان، منظومه شمسی را با زاویه ای بین 60 تا  90 درجه نسبت به این کهکشان پیش می برد. این اتفاق به این دلیل رخ می دهد که بخشی از میدان مغناطیسی بین ستاره ها که منظومه شمسی را محصور کرده است هم راستا با مسیر مارپیچی کهکشان نیست، بگونه ای که باعث شده این منظومه در نقطه ای دیگر واقع باشد.

دکتر «مراو اپهر» استادیار دانشگاه «جرج ماسن» در ویرجینیا که نتایج این تحقیقات را در نشریه ساینس به چاپ رسانده است می گوید: در اثر این میادین مغناطیسی، منظومه شمسی در سراسر فضا به سوی بالا رانده می شود.

محققان با توجه به اطلاعات به دست آمده از دو سفینه کاوشگر 30 ساله و نیز شبیه سازیهای رایانه ای توانستند موقعیت منظومه شمسی را محاسبه و به این نتایج دست یابند. برای سنجش موقعیت منظومه شمسی دانشمندان آخرین نقطه تحت نفوذ خورشید و جایی که فضای بین ستاره ای شروع می شود و به نام منطقه «هلیوسفر» خوانده می شود، را مورد بررسی قرار دادند.

قلمرو خورشید پوشیده از ذرات یونیزه شده ای است که بادهای خورشیدی نامیده می شود و همانند حبابی است که منظومه خورشیدی را در بر می گیرد.

در سوی دیگر این حباب فرضی، فضای بین ستاره ای قرار دارد که عمدتاً حاوی هیدروژن و هلیوم است.

محققان برای یافتن زاویه انحراف منطقه هلیوسفر را در حین حرکت به سوی میدان مغناطیسی بین ستاره ای و خارج از آن شبیه سازی کردند. برمبنای پژوهشهای اخیر محققان فعل و انفعالات بین هلیوسفر و فضای بین ستاره ای می تواند بر روی زمین تأثیراتی همچون ارسال پرتوهای عظیم الجثه کیهانی بگذارد.

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.