سیگار کشیدن در اماکن عمومى ۱۰= هزار تومان جریمه

سیگار کشیدن در اماکن عمومى ۱۰ هزار تومان جریمه دارد

براساس قانون جامع کنترل دخانیات، مصرف سیگار در اماکن عمومى ممنوع است و ۷ تا ۱۰ هزار تومان جریمه دارد .

دکتر غلامرضا حیدرى رئیس کلینیک ترک دخانیات و سرپرست تحقیقات کنترل دخانیات دانشگاه علوم پزشکى شهید بهشتى در گفت و گو با ایسنا، با بیان این مطلب خاطرنشان کرد: اگر دستورالعمل هاى اجرایى آن توسط وزارت بهداشت نهایى و به ارگان ها و دستگاه هاى مرتبط ابلاغ شود با توجه به وجود ستاد ملى مبارزه با دخانیات که از رؤساى مختلف نهادهاى دولتى تشکیل شده، انتظار مى رود این دستورالعمل، ضامنى براى اجراى این قانون و رسیدن به اهداف قانون کلى دخانیات باشد.

وى تصریح کرد: با توجه به وجود بیش از ۴ هزار ماده سمى در دود سیگار که ناشى از سوختن کاغذ، توتون و مواد معطر اضافه شده به سیگار است تقریباً هیچ ارگانى در بدن از این دود در امان نیست. بیمارى هاى ناشى از مصرف سیگار شامل ۲۰ نوع سرطان، بیمارى هاى مزمن ریوى، بیمارى هاى عفونى، بیمارى هایى که در عروق کرونر قلب موجب ایست قلبى مى شود و بیمارى هاى دستگاه گوارش است.

حیدرى در ادامه افزود: بسیارى از نازایى ها در زنان و مردان، ناتوانى هاى جنسى و کمبود میل جنسى به علت مصرف سیگار است که نشان دهنده نفوذ مواد سمى سیگار به تمام اعضاى بدن است.

وى بیمارى هاى پوستى و چین و چروک هایى که در افراد سیگارى دیده مى شود را ناشى از مصرف سیگارعنوان کرد و اظهار داشت: بنابراین مى توان سیگار را نخستین علت ناتوانى و بروز بیمارى ها نام برد. همانطور که سازمان بهداشت جهانى، سیگار را نخستین علت قابل پیشگیرى مرگ و میر در دنیا مى داند.

سرپرست تحقیقات کنترل دخانیات دانشگاه علوم پزشکى شهید بهشتى با بیان این که بیش از ۵ میلیون نفر در سال به علت مصرف سیگار جان خود را از دست مى دهند، اذعان داشت: آمار قربانیان احتمالاً تا ۱۵ سال آینده به رقمى حدود۱۰ میلیون نفر در سال خواهد رسید البته از این میزان بیش از ۷۰ درصد قربانیان در کشورهاى در حال توسعه هستند.

حیدرى با بیان این که الگوى مصرف سیگار در دنیا الگویى متفاوت است، تصریح کرد: در کشورهاى پیشرفته مصرف سیگار در میان زنان و مردان یکسان است و در سال هاى گذشته در همین کشورها شیوع آن در مردان بیشتر بوده است.

در کشور ما هم حدود ۲۷ درصد مردان و ۵ درصد زنان سیگارى اند، اما با گذشت زمان در ۲۰ سال آینده مصرف سیگار در میان زنان و مردان ایرانى برابر خواهد شد.

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.