ضررهربارقلیان کشیدن به اندازه۷۰ نخ سیگار است

ضررهربارقلیان کشیدن به اندازه70 نخ سیگار است

سرپرست تحقیقات کنترل دخانیات دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه مصرف قلیان به دلایل مختلف باعث بروز بیماریهای شدیدتری نسبت به سیگار در افراد می‌شود، افزود: مصرف هر بار قلیان به اندازه 70 نخ سیگار است و هر پکی که به قلیان زده می‌شود تقریبا 40 برابر یک پک سیگار، دود به فرد می‌رساند و به دلیل افزایش درجه حرارت قلیان، مواد سمی و سرطان زای بیشتری به وجود می‌آید.

دکتر غلامرضا حیدری، رییس کلینیک ترک دخانیات و سرپرست تحقیقات کنترل دخانیات دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفت‌وگو با ایسنا، میزان ترکیب سمی منواکسید کربن در قلیان را حدود 10 بار بیشتر از سیگار عنوان کرد و اظهار داشت: نحوه پک زدن به قلیان به صورتی است که فرد با مکش ریوی باعث باقی ماندن دود در انتهای ریه و سبب تخریب زودتر ریه می‌شود اما در مصرف سیگار مکش از دهان صورت می‌گیرد.

وی با بیان اینکه مصرف قلیان بین 2 تا 8 درصد بروز بیماریها و سرطان را افزایش می‌دهد، از گرایش فزاینده جوانان به قلیان ابراز نگرانی و خاطرنشان کرد: حتی خانواده‌ها در کنارهم به مصرف قلیان مبادرت می‌ورزند که این امر عاملی برای گرایش نوجوانان به مصرف سیگار در آینده است زیرا قلیان را در هر مکان و زمانی نمی‌توان کشید اما سیگار به راحتی در هر مکان و زمانی مصرف می‌شود.

دکتر حیدری در ادامه درباره نحوه فعالیت‌ کلینیک ترک دخانیات گفت: روشهایی که در کلینیک ترک سیگار ارائه می شود گروه درمانی به شکل القای آموزشی است که مبنای این کار آموزش است و تمامی دوره‌ها برای زنان و مردان به صورت مجزا اجرا می‌شود که طبق زمان بندی مشخص بین 15 نفر در هر دوره شرکت می‌کنند.

رییس کلینیک ترک دخانیات ادامه داد: بعد از هفت جلسه آموزش مراحل مختلف شامل تست‌های روان شناختی، بررسی دلایل مصرف سیگار، ‌وابستگی به سیگار و توصیه مختلف پزشکان انجام می‌شود. علاوه بر این روشها به مراجعه کنندگان داروهای رایگان هم داده می‌شود.

وی با بیان این که با سابقه 9 ساله در کلینیک ترک سیگار، بیش از 80 درصد افراد مراجعه کننده موفق به ترک سیگار شده‌اند، تصریح کرد: این آمار کاملا نشان می‌دهد که این روش‌ها مطابق با استانداردهای جهانی است و سعی کرده‌ایم با حالات فرهنگی و اجتماعی جامعه خود تطبیق دهیم.

رییس کلینیک ترک دخانیات با بیان این که بیش از سه هزار نفر از مراجعه کنندگان به کلینیک موفق به ترک سیگار شده‌اند، توضیح داد: افراد مراجعه کننده تمامی رده‌های سنی را شامل می شوند اما به طور معمول الگوی مراجعه برای ترک سیگار افراد میان سال هستند که نگران سالهای باقیمانده زندگی‌شان می‌باشند.

به گفته وی، بیش از 60 درصد نوجوانان با مصرف سیگار به شکلی آشنا می‌شوند که کنجکاو انجام این تجربه هستند و این در حالی است که مصرف حتی یک نخ سیگار می‌تواند باعث تداوم وابستگی به آن ‌شود.

وی با بیان اینکه در سال‌های گذشته برنامه ریزی جدی برای کنترل دخانیات انجام نداده‌ایم به ایسنا گفت: اگر بتوانیم جوانان را به نحوی تحت تاثیر آموزش‌های مربوطه قرار دهیم که نکشیدن و نه گفتن به سیگار را در آنها القا کنیم می‌توان تا حدودی از عوامل دیگر آن جلوگیری کرد و ما باید به این امر توجه کنیم که مصرف سیگار به عنوان دریچه ورود به مواد مخدر است و اگر خواهان مبارزه با اعتیاد هستیم باید این دریچه را ببندیم، بنابراین این امر تنها با اتحاد و برنامه ریزی منسجم در تمامی ارگان‌ها اعم از آموزش و پرورش، دانشگاه‌ها، دولت، صدا و سیما و رسانه‌ها صورت می‌گیرد.

حیدری خاطرنشان کرد: آموزش‌های غیرمستقیم با گروه‌های همسال و به شکل بازی‌های مختلف از شروع دبستان بسیار در کاهش گرایش به مصرف سیگار و قلیان موثر است.

وی در پایان یادآور شد: هم اکنون دو مرکز ترک دخانیات در شهر تهران وجود دارند که یکی در خیابان پیروزی(چهارصد دستگاه) و دیگری در بیمارستان دکتر مسیح دانشوری در دارآباد است.

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.