اعتراض به رقابت تلویزیونی برای دریافت کلیه در هلند

اعتراض به رقابت تلویزیونی برای دریافت کلیه در هلند

یک ایستگاه تلویزیونی در هلند می گوید علیرغم مخالفت های شدید تصمیم گرفته است برنامه ای را پخش کند که در آن یک زن مبتلا به یک بیماری مرگبار طی مسابقه ای یکی از سه بیماری را که قرار است کلیه های او را دریافت کنند انتخاب خواهد کرد.
لوگوی برنامه اهداکننده بزرگ
این مسابقه تلویزیونی توسط تولیدکنندگان برنامه "برادر بزرگه" (Big Brother) ساخته شده است

احزاب سیاسی خواستار لغو این برنامه موسوم به "نمایش اهداکننده بزرگ" شده اند، اما کانال BNN می گوید این برنامه معضل کمبود اهداکنندگان ارگان در کشور را پررنگ می کند.

یوپ آتسما از حزب حاکم دمکرات مسیحی آن را "ایده ای جنون آمیز" خوانده است.

این مسابقه تلویزیونی که توسط تولیدکنندگان برنامه "برادر بزرگه" (Big Brother) ساخته شده قرار است جمعه شب پخش شود.

این اهداکننده 37 ساله که تنها به نام "لیسا" معرفی شده براساس سابقه، شرح حال و گفتگو با شرکت کنندگان در رقابت تصمیم خواهد گرفت کلیه اش را به کدام یک از آنها اهدا کند.

تماشاگران نیز خواهند توانست در جریان این مسابقه 80 دقیقه ای نظر خود را از طریق تلفن های همراه (تکست مسج) با او مطرح کنند.

سازمان اهدای ارگان هلند این برنامه را محکوم کرده و متخصصان کلیه در بریتانیا نیز به آن اعتراض دارند.

'کاملا غیرقابل قبول'

پروفسور جان فیالی که اخیرا دوره ریاست او بر انجمن کلیه بریتانیا پایان یافت می گوید: "سناریوی طرح شده در این برنامه از لحاظ اخلاقی کاملا غیرقابل قبول است. این برنامه درک مردم در زمینه پیوند اعضا را تقویت نمی کند و در عوض باعث گم گشتگی و اضطراب می شود."

بارت دگراف، مدیر سابق ایستگاه تلویزیونی BNN، در اثر از کار افتادن کلیه در سن 35 سالگی پس از سال ها انتظار در فهرست پیوند درگذشت.

لورنز دریلیچ مدیر فعلی این ایستگاه گفت: "شانس دریافت کلیه برای شرکت کنندگان در این رقابت 33 درصد است. این خیلی بالاتر از شانس افرادی است که در فهرست انتظار هستند."

"این موضوع وحشتناک نیست؟ برای همین ما عمدا کاری تکان دهنده کرده ایم تا باعث جلب توجه به این معضل شویم."

الکساندر پچتولد از دی-66 از احزاب سوسیال لیبرال هلند گفت: "برای سال ها و سال ها ما در هلند در زمینه اهدای ارگان مشکل داشته ایم به خصوص اهدای کلیه."

"شما می توانید این موضوع را که آیا این برنامه نشانه کج سلیقگی است به بحث بگذارید، اما واقعیت این است که بالاخره بحثی عمومی در این زمینه درگرفته است."

در حال حاضر در هلند حدود 1500 بیمار در فهرست انتظار قرار دارند.

چهل درصد از سالمندان در هلند برای اهدای ارگان های بدن خود ثبت نام کرده اند. اما بیشتر مردم اکنون به جای اهدا ارگان مایلند پس از مرگ بدنشان را در اختیار مراکز تحقیق پزشکی قرار دهند.

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.