بدهکار ۲هزار میلیارد تومانی ۱ روز پس از دستگیری آزاد شد
بدهکار 2هزار میلیارد تومانی یک روز پس از دستگیری آزاد شد
ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز در اطلاعات تازهای از بزرگترین بدهکار شبکه بانکی اعلام کرد: "حمید باقری درمنی" که طبق مستندات موجود بالغ بر 20 هزار میلیارد ریال بدهی بانکی دارد، یک روز پس از دستگیری با اخذ تعهد اخلاقی آزاد شد.
به گزارش ایلنا، ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز در اطلاعات تازه ای از "حمید باقری درمنی" قاچاقچی دانه درشت و بزرگترین قاچاقچی شناسایی شده در کشور، افزود: حمید باقری درمنی پس از صدور حکم ضبط کالا و جریمه حدود 13 میلیارد ریال، تلاش وسیعی را آغاز کرده تا با جابجایی برچسبها و کارتنهای کالاها از ضبط کالاهای قاچاق خود جلوگیری کند.
این ستاد اضافه کرد: برابر اطلاع واصله نام گروه شرکتهای حمید باقری درمنی جزء لیست اعلامی رئیس دیوان محاسبات کشور است ( که بانکها از دادن تسهیلات به او منع شده اند) که اخبار رسیده حاکی از فشار چند تن از قانون دانان قانون شکن به رئیس دیوان محاسبات جهت بازپس گیری نامه فوق است.
ستاد مبارزه با قاچاق کالا در بخش دیگری از گزارش خود آورده است: نامبرده با ادعای احداث کارخانه تولید خودروی لوکس به اندازه بنز، بی.ام.و در گرمسار و نصب سوله و اشتغالزایی برای 1500 نفر اقدام به اخذ 60 میلیارد تومان وام مینماید و سپس مکان فوق را تبدیل به انبار اجناس قاچاق مینماید که در زمان دومین دستگیری وی به حکم بازپرس گرمسار و نیابت اعطایی به دادسرای تهران، علیرغم مقاومت 5/2 ساعته و جلوگیری از اجرای حکم، وی در ساعت 11 شب دستگیر و به پلیس آگاهی تهران بزرگ منتقل گردید. اما فردای آن روز علیرغم صراحت حکم بازپرس گرمسار مبنی ب تفهیم اتهام به نامبرده و صدور قرار بازداشت موقت برخلاف مقررات جاری آیین دادرسی با اخذ تعهد اخلاقی از متهم به قاچاق حدود 9 میلیارد ریال ، وی را آزاد میکنند.
در ادامه گزارش ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز به نامه رئیس دفتر هماهنگی و نظارت هیاتهای رسیدگی به تخلفات اداری به وزیر محترم اقتصاد و دارایی در خصوص نامبرده اشاره شده و آمده است: حمید باقری درمنی طبق مستندات موجود رقمی بالغ بر 20 هزار میلیارد ریال اعم از ریالی و ارزی به نظام بانکی کشور بدهکار است. عمده دریافتیهای نامبرده بازگشایی بی ضابطه LC از سوی بانکهای عامل و بر اساس زد و بند با برخی از پرسنل بوده است. در این میان تخلف برخی از آنان محرز میباشد و طبق پروندههای تخلفاتی طی یکسال اخیر و در دوره مدیریت جدید وزارتخانه از سوی بانک اخراج شدهاند.
در بخش دیگری از این نامه آمده است: تاکنون نامبرده یک میلیارد و یکصد و پانزده میلیون دلار تسهیلات ارزی از بانکها دریافت کرده و 100 میلیون دلار نیز از صندوق ذخیره ارزی دریافت کرده که تعهدات پرداخت آن بانکهای داخلی است و عمدتا بصورت یوزانس بوده است.
تمامی بررسیها نیز نشان میدهد که نامبرده به هیچ یک از تعهدات خود در قبال بانکها عمل نکرده است. ایجاد سپرده به نام خود و اعضای خانواده و سوء استفاده از اعتبارات سپرده جهت کسب اعتبار شرکت زنجیرهای غیر فعال از دیگر شگردهای اخذ تسهیلات کلان توسط نامبرده بوده است. از سوی دیگر تمام فعالیتهای نامبرده در زمینه قاچاق کالا، پولشویی و ایجاد دفاتر بازرگانی در کشور امارات بوده که متاسفانه با نفوذ در گمرکات خرمشهر، سلفچگان، چابهار، سیرجان و جنوب تهران و زد بند بابرخی مسئولین گمرکی، مرتکب تخلفات گسترده در زمینه واردات کالا شده است.
در ادامه این نامه اشاره شده است هم اکنون چند محموله بزرگ از کالاهای قاچاق شده توسط نامبرده و عوامل مربوطه توسط وزارت اطلاعات کشف و ضبط شده است و نامبرده تحت تعقیب قضایی است.