سالهاست که در کشور بحت کارآفرینی مطرح می باشد و مدیران اجرای کشور سعی در تقویت روحیه کارآفرینی در میان مدیران و صنعتگران کشور - بخصوص آنها که جوان هستند - دارند. در این رابطه می خواهیم با لغت Entrepreneur بیشتر آشنا شویم، به چند معنی از این لغت توجه کنید:
- شخصی که یک فعالیت اقتصادی را شروع و مدیریت می کند. - شخصی که ریسک مالی تاسیس، بهره برداری و مدیریت یک فعالیت اقتصادی را می پذیرد.
- شخصی که توانایی تحمل ریسک را دارد و می تواند یک از یک ایده فعالیت اقتصادی که به سود منتهی می شود را ایجاد کند.
- شخص حقیقی یا حقوقی که یک فعالیت اقتصادی را رهبری می کند تا در دراز مدت بهره برداری کند. مسئولیت و ریسک بعهده این شخص می باشد.
اما واقعا" چه معنی می دهد
حتما" در میان افراد خانواده و دوستان و آشنایان هستند افرادی که داستان موفقیت کاری آنها را شنیده باشید. اینکه شخصی از صفر شروع بکار می کند و با سرمایه یا بدون سرمایه ، با تحصیلات عالی و یا حتی بدون تحصیلات و ... به موفقیت های زیادی در کار خود رسیده و در کنار آن باعث می شود تعداد زیادی از افراد دیگر نیز مشغول به کار شوند. اگر ساده بخواهیم نگاه کنیم اینگونه اشخاص کارآفرین هستند.
دقت کنید برای کار آفرینی لازم به سرمایه یا حتی تحصیلات بالا نیست. به کاریکاتور بالا نگاه کنید یکی از فروشنده ها شربت آبلیمو را به قیمت لیوانی 50 سنت می فروشد و دیگری با یک فکر و ایده خوب آنرا به قیمت ساعتی 5 دلار. گرانتر میفروشد اما مشتری بیشتری دارد به این ترتیب او با ایده ساده خود که فروش ساعتی بجای لیوانی است توانسته کار آفرینی کند و از رقبای موجود جلو بیفتد.
این یک مثال ساده بود از یک کارآفرین که البته می تواند فعالیت اقتصادی خود را توسعه دهد و در این چرخه علاو ه بر رسیدن به منافع اقتصادی بیشتر افراد دیگری را نیز درگیر فعالیت خود نماید. اما اگر به این تعریف ها دقت کنید خواهید دید که همه آنها در ارتباط با این شخص که اقدام به فروش شربت آبلیمو بصورت ساعتی می کند صدق میکند. بعنوان مثال ممکن است افراد بیش از 10 لیوان در ساعت از او تقاضای شربت کنند در اینصورت او از رغیب خود عقب خواهد افتاد، بنابراین ریسک این موضوع را پذیرفته و دانسته اینکار را انجام میدهد