حمایت مقتدی صدر از صلح با سنی مذهب ها
حمایت مقتدی صدر از صلح با سنی مذهب ها
غیبت مقتدی صدر از انظار عمومی به شایعه خروج وی از عراق دامن زد |
اعلام این مطلب پس از آن صورت گرفت که آقای صدر بعد از چند ماه غیبت از انظار عمومی بار دیگر در کوفه ظاهر شد.
عبدالمهدی المطیری، از دستیاران بلندپایه مقتدی صدر به بی بی سی گفت گروه وی طی این هفته با آن دسته از رهبران میانه روی سنی مذهب عراق که مخالف شبکه القاعده هستند و همچنین با آقای صدر دیدگاه های مشترکی درباره آینده عراق دارند، ملاقات کرد.
وی افزود آنها منشوری امضا کرده و متعهد شده اند برای عراقی متحد که کشورهای خارجی در آن دخالتی نداشته باشند، تلاش کنند. به گفته آقای مطیری، این منشور می تواند اساس موافقت با دیگر گروه های عراقی را نیز تشکیل دهد.
مقتدی صدر روز جمعه، 25 مه، و در حالیکه علیه آمریکا و حضور نظامی خارجی در عراق شعار می داد برای امامت نماز جمعه در میان حدود شش هزار نمازگزار در مسجد کوفه حاضر شد.
این نخستین بار در خلال حدود چهار ماه اخیر است که این روحانی شیعه در انظار عمومی در عراق مشاهده شد.
برخی از ساکنان شهر نجف گفته اند که بامداد روز جمعه ستون خودروهای حامل آقای صدر و محافظان وی را هنگام عزیمت به سوی کوفه مشاهده کردند.
غیبت این روحانی سی و سه ساله شیعه به شایعاتی در مورد محل اقامت وی منجر شده بود.
به گفته برخی منابع آمریکایی و عراقی، با آغاز دور جدید عملیات امنیتی نیروهای آمریکایی و عراقی در بغداد، مقتدی صدر به ایران رفت و در آن کشور اقامت گزید.
در عین حال، نزدیکان این روحانی شیعه اصرار داشتند که وی همچنان در عراق است.
فرماندهان آمریکایی سپاه مهدی را تهدیدی برای نظم و قانون توصیف کرده اند |
مقتدی صدر رهبری گروه شبه نظامیان موسوم به سپاه مهدی را بر عهده دارد و از مخالفان با حضور نظامی آمریکا در عراق محسوب می شود.
اجرای طرح امنیتی جدید آمریکا، شامل خلع سلاح و بازداشت تعدادی از اعضای سپاه مهدی بوده است.
سپاه مهدی تحت فرماندهی مقتدی صدر یکی از مهم ترین نیروهای شبه نظامی در عراق به شمار می رفته و نظامیان آمریکایی آن را تهدیدی برای نظم و قانون در بغداد توصیف کرده اند.
طرفداران آقای صدر در فعالیت های سیاسی نیز شرکت جسته و حدود سی کرسی پارلمان 275 نفری عراق را در اختیار دارند.
هواداران مقتدی صدر از جمله شرکای دولت ائتلافی عراق بوده اما در ماه آوریل، در اعتراض به مخالفت نخست وزیر با تعیین جدول زمانی مشخصی برای خروج نیروهای ائتلاف به رهبری آمریکا، از دولت ائتلافی کناره گرفتند.
مقتدی صدر در سال های اخیر چند بار از ایران دیدن کرده و از روابط نزدیک خود با این کشور سخن گفته است.