تصویب کلیات طرح حذف کنکور در مجلس ایران

تصویب کلیات طرح حذف کنکور در مجلس ایران

مجلس ایران کلیات طرح حذف کنکور را تصویب کرده و در صورت تصویب جزئیات آن، حداکثر تا چهار سال دیگر آزمون سراسری ورودی دانشگاه ها، موسوم به کنکور، به طور کامل حذف می شود.
کنکور
تا چهار سال دیگر آزمون ورودی دانشگاه ها موسوم به کنکور حذف می شود

قرار است سابقه تحصیلی و مهارتی دانش آموزان در دوره های دبیرستان و پیش دانشگاهی جای کنکور را بگیرد.

کنکور امسال به شیوه گذشته برگزار می شود، اما قرار است در سالهای بعد، بخشی از امتیاز به سابقه تحصیلی و مهارتی اختصاص یابد.

دقیقا مشخص نیست که منظور از سابقه تحصیلی و مهارتی چیست و چه نوعی فعالیت و مدرکی در دوره دبیرستان می تواند امتیاز ورود به دانشگاه محاسبه شود.

در طرح حذف کنکور، پیش بینی شده است که از یک سال دیگر(۱۳۷۸) معدل داوطلب در دوره دبیرستان و پیش دانشگاهی به عنوان بخشی از نمره در کنار نتیجه کنکور برای ورود به دانشگاه ملاک قرار گیرد.

بر اساس این طرح، این شیوه تا چهار سال ادامه می یابد و بعد از آن معیار ورود به دانشگاه، سوابق تحصیلی و مهارتی داوطلب در دوره دبیرستان خواهد بود.

برخی کارشناسان می گویند این طرح در صورتی موفقیت آمیز خواهد بود که عملکرد آموزش و پرورش بهبود یابد و آزمون های استاندارد در مدارس برگزار شود؛ در غیر این صورت طرح حذف کنکور با شکست مواجه می شود.

هنوز جزئیات این طرح مشخص نشده و معلوم نیست چه دروسی، با چه ضریبی در نمره کل آزمون داوطلب تاثیرگذار خواهد بود و داوطلبان با داشتن چه امتیازاتی می توانند رشته تحصیلی مورد علاقه خود را در دانشگاه انتخاب کنند.

معضل کنکور

ورود به دانشگاه از طریق کنکور همواره منتقدانی داشته ولی تا کنون جایگزینی برای آن ارائه نشده است.

مخالفان می گویند طبق شیوه فعلی، مشکل اصلی این است که سرنوشت یک جوان در یک روز تعیین می شود.

به عقیده این گروه، کنکور راهی برای شناسایی افراد مستعد و آماده برای ورود به دانشگاه نیست و پذیرفته شدگان کنکور لزوما درسخوان تر از دیگر دانش آموزان نیستند.

در مقابل عده ای می گویند که طرح حذف کنکور فقط مشکلات را بیشتر کرده و کمکی به رفع مشکلات موجود ورود به دانشگاه ها نمی کند.

دانشگاه تهران
برخی در صدد محدود کردن ورود دختران به دانشگاه ها هستند

بار روانی ناشی از کنکور و نگرانی هایی که دانش آموزان با آن دست به گریبان هستند از جمله مسائلی است که از نظر موافقان حذف کنکور مورد توجه قرار گرفته است اما مخالفان می گویند که حتی با اجرای طرح جدید، نگرانی و فشار حذف نمی شود و تنها به چهار سال تقسیم می شود.

محدودیت ورود دختران

همزمان با بررسی طرح حذف کنکور در مجلس، همایشی با عنوان "علل و پیامدهای افزایش ورود دختران به دانشگاه" در تهران برگزار شده است.

در سال های گذشته تعداد دختران پذیرفته شده در کنکور دانشگاه ها بیشتر از پسران بوده و برخی در ایران افزایش دختران دانشجو را تهدیدی برای آینده جامعه ارزیابی می کنند.

این گروه نگرانند که افزایش حضور دختران در دانشگاها، انتظارات زنان را بیشتر کند برای همین، طرح محدود کردن ورود دختران به دانشگاه از طریق "سهمیه بندی جنسیتی" را در دستور کار قرار داده اند.

"سهمیه بندی جنسیتی" به این معنی است که برای دختران و پسران سهمیه ای مشخص در کنکور و دانشگاه در نظر گرفته شده و از این طریق جلوی ورود بیشتر دختران به دانشگاه ها گرفته شود.

ناصر فکوهی استاد دانشگاه در همایش علل و پیامدهای افزایش ورود دختران به دانشگاه ها گفته است: "جلوگیری از ورود این قشر(دختران) با یک روش مکانیکی مثل سهمیه بندی بزرگترین اشتباه است."

به گفته آقای فکوهی، در ایران مسئله تحصیل در دانشگاه برای دختران به یک سرمایه اجتماعی تبدیل شده ولی باید با اشتغال هماهنگ شود و اگر اشتغال زنان ۲۰ درصد و تحصیلاتشان ۷۰ درصد باشد به یک بحران تبدیل می شود.

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.