ارتباط صلحبانان سازمان ملل با تجارت غیرقانونی

ارتباط صلحبانان سازمان ملل با تجارت غیرقانونی

یک گزارش تحقیقاتی نشان می دهد که گروهی از پاسداران صلح سازمان ملل متحد در کنگو در معاملات غیرقانونی با شورشیان دست داشته اند.
صلحبان سازمان ملل
نیروهای پاکستانی در بسیاری از برنامه های صلحبانی سازمان ملل مشارکت دارند

بر اساس این گزارش که توسط سرویس جهانی بی بی سی تهیه شده است نفرات پاکستانی واحد صلحبانان سازمان ملل در جمهوری دموکراتیک کنگو به معامله با شورشیان این کشور پرداخته و از جمله در برابر دریافت طلا به این گروه ها اسلحه داده اند.

واحدهای صلحبانی سازمان ملل به منظور نظارت بر آتش بس در جنگ داخلی طولانی کنگو به این کشور اعزام شده اند و از جمله وظایف آنان خلع سلاح گروه های شورشی است.

برخی از این گروه های شبه نظامی به اقدامات خشونت آمیزی در نقض حقوق بشر غیرنظامیان در جریان جنگ داخلی کنگو متهم هستند.

به گزارش بی بی سی، معامله اسلح و طلا در طول سال 2005 ادامه داشت و پس از اعزام یک هیات تحقیق سازمان ملل برای بررسی این موضوع، واحدهای پاکستانی به کارشکنی و تهدید این گروه مبادرت کردند.

بخش اعظم این معاملات در اطراف شهرک مونگبوالو واقع در شمال شرق جمهوری دموکراتیک کنگو صورت گرفت که دارای معادن طلاست.

در سال 2005، گردان پاکستانی عضو نیروی پاسدار صلح سازمان ملل به منظور کمک به برقراری صلح به این منطقه اعزام شد تا مانع از درگیری مجدد گروه های قومی "لندو" و "هما" شود.

اهالی منطقه از این گردان به گرمی استقبال کردند اما به گفته لیکی لیکامبو، رییس انجمن محلی معدنچیان، سربازان تازه وارد نتوانستند در برابر طلایی که از معادن محلی استخراج می شد مقاومت کنند.

آقای لیکامبو گفته است که شخصا شاهد مراجعه یک نظامی پاکستانی به یکی از مراکز خرید و فروش طلا در مونگبوالو و خرید طلا بوده است.

گزارش بی بی نشان می دهد که کوتاه مدتی پس از استقرار در این منطقه، افسران پاکستانی به طور مستقیم به انجام معاملاتی با یکی از گروه های شبه نظامی در محل روی آوردند و یکی از اهالی محل از ارتباط آنان با رهبران بدنام این گروه سخن گفته است.

شبه نظامیان همچنین به منظور جلب دوستی پاسداران صلح به هدیه دادن طلا یا فروش آن به بهای نازل به افسران پاکستانی مبادرت می کردند.

پاکستان در بسیاری از ماموریت های صلحبانی سازمان ملل متحد در نقاط مختلف جهان شرکت دارد و از جمله کشورهایی است که بیشترین نیرو را در اختیار برنامه های صلحبانی قرار داده است.

ورود تاجران مشکوک

ظاهرا پس از مدتی، داد و ستد افسران پاکستانی گسترش یافت و آنان افسران ارتش کنگو و بازرگانان هندی مقیم کنیا را نیز وارد معاملات خود کردند.

کودک سرباز عضو گروه های شبه نظامی کنگو
پاسداران پاکستانی متهم شده اند که اسلحه شبه نظامیان را مجددا به آنان باز می گرداندند


در اواخر سال 2005، رییس اداره مهاجرت فرودگاه محلی مونگبوالو نسبت به ورود کم سابقه یک بازرگان هندی و اقامت او در اردوگاه صلحبانان پاکستانی ظنین شد.

سوء ظن این شخص به انجام برخی تحقیقات محلی در مورد معاملات غیرقانونی صلحبانان و تصمیم فرماندار شهر به بازرسی محموله یک هواپیمای خروجی منجر شد اما افسران ارتش کنگو مانع از این بازرسی شدند.

فرماندار مونگبوالو گفته است که افزایش ناگهانی بهای طلا در بازار محلی پس از ورود بازرگانان هندی نشانه ارتباط آنان با معاملات طلا بود.

در اواخر سال 2005، دیده بان حقوق بشر، از نهادهای بین المللی مدافع حقوق بشر، در زمینه امکان دست داشتن پاسداران صلح در معاملات غیرقانونی به سازمان ملل هشدار دادند و هیاتی از سوی اداره نظارت داخلی سازمان برای رسیدگی به این موضوع عازم کنگو شد.

یافته های این هیات نشان داد علاوه بر معامله طلا، افسران پاکستانی اسلحه هایی را که در جریان برنامه خلع سلاح شورشیان تحویل می گرفتند به طور محرمانه به آنان باز می گرداندند و شبه نظامیان خلع سلاح شده مجددا با اسلحه و تجهیزات در شهر ظاهر می شدند.

با دریافت این گزارش، گروه تحقیق سازمان ملل در تابستان سال 2006 وارد مونگبوالو شد و گرچه در ابتدا، نیروهای پاکستانی با آنان همکاری می کردند اما بعدا موانعی را بر سر راه تحقیقات این هیات ایجاد کردند.

در ادامه این مخالفت ها، پاسداران صلح پاکستانی محل استقرار هیات را با سیم خاردار و استقرار نفربرهای زرهی به محاصره در آوردند و سازمان ملل نیز ناچار شد اعضای هیات را از کنگو خارج کند.

خبرنگار بی بی سی می گوید که نماینده سازمان ملل متحد در کنگو تحویل اسلحه به شورشیان را تکذیب کرده و گفته است که پاسداران صلح فقط به جمع آوری و خلع سلاح شبه نظامیان مبادرت کرده اند.

نماینده سازمان ملل در عین حال از تکذیب گزارش مربوط به دست داشتن صلحبانان پاکستانی در معامله طلا خودداری ورزیده و گفته است که این مساله در دست بررسی و تحقیقات در این زمینه تکمیل نشده است.

دفتر سازمان ملل متحد در نیویورک از اظهار نظر در باره اقدامات احتمالی در مورد پاسداران صلح پاکستانی خودداری ورزیده است.

 
+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.