نیمی از جمعیت ایران سردرد دارند
نیمی از جمعیت ایران سردرد دارند
مهدی مقدسی " دبیر انجمن مغز و اعصاب ایران گفت : با در نظر گرفتن سردرد -های ناشی از میگرن، سردردهای عصبی و سردردهای ناشی از بیماریهای مختلف، حدود نیمی از جمعیت کشور مبتلا به "سردرد" هستند.
مقدسی دبیر چهاردهمین کنگره بیماریهای مغز و اعصاب افزود : سردرد بیماری بسیار شایعی است که بسیاری از مبتلایان به آن، به پزشک مراجعه نمیکنند.
وی با اشاره به اینکه سردرد نوع میگرنی یکی از انواع شایع سردرد است افزود بیش از یک پنجم افراد کشور دچار سردردهای میگرنی هستند.
وی گفت : دو تا سه برابر این آمار مبتلا به سردردهای عصبی هستند و علاوه بر این، تعداد زیادی سردردهای ناشی از بیماریهای دیگر وجود دارد.
وی در خصوص عوامل مستعدکننده سردرد گفت: آلودگی هوا، بیخوابی، گرسنگی ، اختلال در نظم و عادت زندگی روزانه، مشغلههای روحی، سروصداهای زیاد و استعمال بعضی از مواد بودار و خوشبوکننده از عوامل موثر در بروز "سردرد" هستند.
مقدسی تصریح کرد: علاوه بر مواد خوشبوکننده گاهی مواد بدبو و همچنین بعضی از غذاها در بعضی از افراد باعث تحریک یا تشدید سردرد میشوند.
وی با اشاره به اینکه در فقدان تمامی عوامل مستعدکننده سردرد، باز هم احتمال بروز سردرد میگرنی وجود دارد، گفت در حدود ۸۰درصد میگرنها عامل ژنتیک نقش دارد.
مقدسی با اشاره به اینکه میگرن درمان قطعی ندارد افزود درمان در این بیماری به معنای کاهش تعداد دفعات حملههای میگرنی است.
وی افزود: درمان در میگرن بیشتر بصورت پیشگیریکننده از تعداد حملات سردرد با استفاده از برخی داروها است به نحوی که بیمار از یک زندگی طبیعی برخوردار باشد.
وی با بیان اینکه بیمار مبتلا به میگرن باید با این بیماری خود کنار بیاید گفت معمولا این بیماری در سن ۵۰تا ۶۰سالگی فروکش میکند و تعداد حملات آن کمتر و کوتاهتر میشود.
مقدسی خاطرنشان کرد: بیمار در زمان حملات میگرنی ۲تا ۳روز از کار خود بیکار میشود و با یک محاسبه میتوان پی برد که بدین ترتیب حجم عظیمی از وقت مفید و ساعت کاری فعال مردم بر اثر این نوع سردردها از دست میرود.
وی با اشاره به اینکه استرس در تشدید سردرد موثر است افزود این نوع از سردردها با رفع عوامل ایجادکننده سردرد که گاه استرس و یا مشغلههای فکری است رفع میشود.
وی در خصوص بیماران مبتلا به سردردهای میگرنی گفت راه درمان برای آن دسته از بیمارانی که در ماه یک یا دوبار دچار حمله سردرد میشوند، استفاده از قرصها و داروهای مسکن است.
مقدسی اضافه کرد بیمارانی که تعداد دفعات حملات سردرد آنها بیشتر از دو بار در ماه است باید از قرصهای پیشگیریکننده که پزشک برای آنها تجویز میکند استفاده نمایند.
چهاردهمین کنگره بینالمللی بیماریهای مغز و اعصاب ایران از اول تا چهارم خرداد ماه امسال در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برپا است.