روزنامه های برتانیا: چهارشنبه ۱۶ مه

روزنامه های برتانیا: چهارشنبه ۱۶ مه

از میان روزنامه های امروز لندن، روزنامه دیلی تلگراف دو گزارش درباره تحولات مربوط به ایران به چاپ رسانده است. هردوی این گزارشها به برنامه هسته ای ایران و عکس العمل غرب نسبت به آن مربوط می شود. روزنامه فایننشال تالیمز نیز گزارشی درباره نقش ایران در تجارت در ولایت هرات افغانستان به چاپ رسانده است.Go to fullsize image

روزنامه دیلی تلگراف در گزارشی از واشنگتن به قلم توبی هارندن سخنان جان بولتون سفیر سابق آمریکا در سازمان ملل متحد را نقل کرده که روز گذشته گفته است پیش از آنکه ایران بتواند به سلاح هسته ای دست بیابد باید به آن کشور حمله کرد.

جان بولتون که به نوشته دیلی تلگراف هنوز پیوند های نزدیکی با دولت پرزیدنت بوش دارد گفته است که اروپایی ها باید با ایران جدی تر رفتار کنند و دربیابند که کوششهای دیپلماتیک آنها برای واداشتن ایران به توقف برنامه های هسته ای آن کشور شکست خورده است.

به نوشته این روزنامه، آقای بولتون گفته است که ایران آشکارا به فن آوری غنی سازی اورانیوم دست یافته و نه تنها برنامه هسته ای اش را متوقف نکرده که به پیشرفتهایی هم دست پیدا کرده است.

دیلی تلگراف می نویسد که به عقیده آقای بولتون اقدام بعدی آمریکا باید اعمال "تحریمهای دردناک" و در عین حال تلاش برای براندازی حکومت مذهبی و در نهایت اقدام نظامی برای نابودی تاسیسات هسته ای ایران باشد.

به نوشته دیلی تلگراف آقای بولتون این اظهارات را به دنبال آن به عمل آورد که اطلاعات تازه ای درباره برنامه هسته ای ایران از قول بازرسان آژانس بین المللی انرژی هسته ای به محافل مطبوعاتی راه پیدا کرد.

در همین زمینه، دیلی تلگراف در گزارش دیگری از قول بازرسان آژانس نوشته است که ایران بسیاری از مشکلات موجود بر سر راه غنی سازی اورانیوم را حل کرده و به پیشرفتهای قابل توجهی در این زمینه رسیده است.

بنا بر این گزارش، ایران در حال حاضر بیش از ۱۳۰۰ دستگاه سانتریفوژ در تاسیسات اتمی نطنز نصب و راه اندازی کرده و اگر این تعداد به ۳۰۰۰ برسد، آنگاه ایران برای تولید اورانیوم غنی شده ای که برای ساخت بمب اتمی لازم است تنها به یک سال وقت نیاز خواهد داشت.

گزارش دیلی تلگراف یاد آوری کرده است که کارشناسان ایرانی از دانش لازم برای تولید این مواد برخوردارند.

این روزنامه همچنین این نکته را نیز یادآوری کرده که دو قطعنامه اخیر شورای امنیت سازمان ملل متحد خواهان توقف غنی سازی اورانیوم در ایران شده است.

در زمینه دیگر تحولات مربوط به ایران، روزنامه فایننشال تایمز در گزارشی درباره فعالیتهای تجاری در هرات افغانستان نوشته است که برق به بهای هر کیلووات/ ساعت ۳ سنت از ایران به افغانستان وارد می شود و حکومت محلی آن را به قیمت هر کیلووات/ ساعت ۱۲ سنت در اختیار کسبه و صنعتگران قرار می دهد.

با این حال یکی از بازرگانان هرات به نام حاجی بسم الله به خبرنگار فایننشال تایمز گفته است که پرداخت این مبلغ از توان پیشه وران هرات خارج است. به ویژه از آن جهت که رقابت با کالاهای وارداتی از ایران که با بهای ارزان در هرات عرضه می شود، بسیار دشوار است.

تاجران هرات به این روزنامه گفته اند که یکی از دلایل سختی رقابت کالاهای تولید شده در هرات با کالاهای ساخت ایران آن است که کارخانه های ایران با برخورداری از یارانه دولتی کالاهای خود را با قیمتی ارزانتر به بازار ارائه می کنند.

یک تولید کننده رب گوجه فرنگی در هرات به نام حمیدالله خادم نیز به فایننشال تایمز گفته است که بازرگانان ایرانی بخاطر حضور نظامیان آمریکایی در افغانستان از رونق تجارت در هرات حمایت نمی کنند. این بازرگان افغان مشکلات گمرکی در مرز ایران و افغانستان را نیز در این زمینه مزید بر علت دانسته و گفته است که کالاهای وارداتی از ایران گاه مدتها در گمرک معطل می ماند.

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.