'تغییرات جوی باعث بحران مهاجرت خواهد شد'

'تغییرات جوی باعث بحران مهاجرت خواهد شد'

گروه خیریه 'کریستین اید' در بریتانیا می گوید عواقب تغییرات جوی ممکن است تا سال 2050 میلادی یک میلیارد نفر را در جهان آواره کند.
سیل و خشکسالی از تاثیرات نامطلوب تغییرات آب و هواست
کریستین اید می گوید میلیون ها نفر به خاطر تحولات جوی وادار به مهاجرت خواهند شد

"کریستین اید"، نماینده کلیساهای بریتانیا برای کمک به کشورهای فقیر جهان، روز دوشنبه (14 مه) در گزارشی آورده که گرم شدن بی رویه زمین در سال های آتی، بحران مهاجرت بین المللی را وخیم تر خواهد کرد.

در این گزارش، که به مناسبت آغاز یک هفته اطلاع رسانی این گروه در مورد عواقب تحولات جوی منتشر شده است، هشدار داده که موج مهاجرت ها ممکن است در مناطقی که منابع کمتری دارند باعث جنگ و خونریزی شود.

در حال حاضر 155 میلیون نفر به خاطر جنگ، بلایای طبیعی و طرح های توسعه آواره هستند اما کریستین اید در گزارش خود آورده که با توجه به کمبود آب آشامیدنی، بالا آمدن سطح دریاها، تخریب مراتع، جنگ و قحطی در مناطق مختلف جهان این آمار ممکن است در آینده ای نزدیک به 850 میلیون نفر افزایش یابد.

کشورهایی که خطر بزرگتری مواجه اند
سودان
کلمبیا
اوگاندا
برمه
سریلانکا
مالی
کریستین اید

گزارش کریستین اید بر اساس آخرین آمار و ارقام سازمان ملل متحد درباره جمعیت و تغییرات آب و هوا تهیه شده است. بر اساس گزارش اخیر "هیئت بین دولتی سازمان ملل" (IPCC)، تا سال 2080 یک تا سه میلیارد نفر با کمبود آب، دویست تا ششصد میلیون نفر با گرسنگی و دو تا هفت میلیون نفر در سال با سیلاب های ساحلی مواجه خواهند شد.

"کریستین اید" ضمن ابراز نگرانی از نادیده گرفته شدن خطر مهاجرت در کشورهای فقیر می گوید آمیخته ای از جنگ، طرح های توسعه و تخریب محیط زیست، زندگی صدها میلیون نفر، به ویژه ساکنان صحرای شمال آفریقا، جنوب آسیا و خاورمیانه را با دشواری های عدیده ای مواجه خواهد کرد.

این گروه در گزارش خود آورده: "شمار زیادی از مردم وادار به ترک خانه هایشان می شوند تا دولت ها سد و جاده بسازند و دیگر طرح های عمرانی را به اجرا درآورند."

گزارش این گروه خیریه بریتانیایی آورده که "این کابوس که جهان مملو از نمونه های مشابه بحران دارفور سودان شده، رفته رفته به واقعیت نزدیک تر می شود" و تاثیر نامطلوب تغییرات جوی بزرگترین و ترسناک ترین خطر ناشناخته برای کره زمین و ساکنان آن تلقی می شود.

جان دیوسون، که نقش کلیدی در تدوین این گزارش را بر عهده داشته، می گوید: "ما زیاد می شنویم که مردم می خواهند به اروپا و دیگر کشورهای غنی جهان مهاجرت کنند اما بحران واقعی در مناطق دور افتاده است؛ مناطقی که آگاهی در مورد آنها و توجه به آنها بسیار کم است."

گروه خیریه "کریستین اید" در ادامه گزارش خود همچنین به این نکته می پردازد که بیشتر کسانی که به خاطر تاثیرات نامطلوب تغییر آب و هوا وادار به مهاجرت خواهند شد در داخل کشورشان آواره خواهند بود و تحت پوشش قوانین بین المللی نخواهند بود و کسی هم از خطرات جانی برای آنها مطلع نخواهد شد.

کریستین اید می گوید اگر جامعه بین المللی می خواهد مانع از تاثیرات بد این بحران شود باید "واکنشی قوی تر و شجاعانه تر" از خود نشان دهد.

این گروه خیریه معتقد است که بهترین راه برای کاهش آسیب پذیری مردم، به ویژه در کشورهای در حال توسعه، مبارزه با فقر جهانی است.

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.