آمریکا مذاکره با ایران را تائید کرد

آمریکا مذاکره با ایران را تائید کرد

ایالات متحده روز یکشنبه، 13 مه تائید کرد که این کشور مایل به گفتگو و مذاکره با ایران در مورد وضعیت عراق است.
ایران و آمریکا
ایران می گوید به درخواست مقامات عراقی آماده گفتگو با آمریکاست

تائید مذاکره در مورد عراق پس از آمادگی وزارت خارجه ایران برای مذاکره با آمریکا صورت می گیرد.

محمد علی حسینی سخنگوی وزارت خارجه ایران در نشست هفتگی خود در 23 اردیبهشت به خبرنگاران گفت که کشورش در پی رایزنی با مقام های عراقی موافقت کرده که با طرف آمریکایی، در مورد موضوع عراق مذاکره کند. وی افزود که این مذاکرات در عراق برگزار خواهد شد.

لیا آن مک براید، سخنگوی دیک چنی، معاون رییس جمهوری آمریکا که برای دیدار با متحدان آمریکا به خاورمیانه سفر کرده با تائید مذاکره با ایران گفت که این مذاکرات در مورد عراق و در سطح سفیر انجام خواهد شد.

'گروه پارلمانی دوستی ایران و آمریکا'

سخنگوی وزارت خارجه با اشاره به اینکه شماری از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، پیشنهادی برای تشکیل گروه پارلمانی دوستی ایران و آمریکا ارائه داده اند گفت: "اینطور موارد، باید از طریق مجاری رسمی دنبال شود و اگر طرحی مورد نظر است، منعکس کنند تا مسئولان آن را مورد توجه قرار دهند".

آمادگی ایران و آمریکا برای مذاکره در مورد عراق، در حالی اعلام می شود که اخیراً کاندولیزا رایس و منوچهر متکی، وزرای خارجه آمریکا و ایران، در شرم الشیخ مصر در کنفرانس بین المللی برای بررسی مسایل عراق شرکت کردند اما به جز چند جمله غیر رسمی، مذاکره و یا دیداری میان وزیران خارجه ایران و آمریکا صورت نگرفت.

به دنبال انقلاب 1357 در ایران و اشغال سفارت آمریکا توسط دانشجویان ایرانی، آمریکا روابط دیپلماتیک خود با ایران را قطع کرد و از آن زمان روابط دو کشور همراه با تنش و بحران بوده است.

آمریکا همواره ایران را به حمایت از تروریسم، تلاش برای دستیابی به سلاح های هسته ای و بی ثبات کردن عراق، مناطق فلسطینی و لبنان متهم کرده است، اتهاماتی که ایران آنها را به شدت رد می کند.

ایران در مقابل آمریکا را متهم می کند که برای سرنگونی جمهوری اسلامی تلاش می کند و با وضع تحریم های همه جانبه و اعمال فشار از طریق شورای امنیت سازمان ملل متحد سعی می کند جمهوری اسلامی را در وضعیت دشواری قرار دهد.

دو کشور در مقاطعی، از جمله حمله آمریکا به افغانستان برای سرنگونی طالبان همکاری های با هم داشتند اما به دنبال اطلاق نام 'محور شرارت' از سوی جورج بوش، رییس جمهوری آمریکا به ایران، این همکاری ها به شدت کاهش یافت.

مقامات آمریکایی طی ماه های اخیر ایران را متهم به دخالت در خشونت های عراق کرده اند اما ایران می گوید که حضور نیروهای خارجی عامل نا امنی در عراق است.

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.