بزرگداشت هشتصدمین سالروز تولد مولانا در کابل

بزرگداشت هشتصدمین سالروز تولد مولانا در کابل

سیمنار سه روزه ای به مناسبت هشتصدمین سال تولد مولانا جلال الدین محمد بلخی، عارف و سخنور مشهور در کابل گشایش یافته است.
مولانا
افغانستان از چندین ماه در تدارک برگزاری سالروز تولد مولانا بوده است

در این سیمنار شخصیت های فرهنگی از افغانستان و برخی کشورهای جهان شرکت کرده اند و قرار است در روزهای بعدی سیمنار مقالات و نوشته های خود را در مورد ویژگی ها و آثار مولانا ارایه کنند.

این سیمنار از سوی وزرات فرهنگ و جوانان افغانستان و به همکاری سازمان علمی – آموزشی ملل متحد (یونسکو) برگزار شده است.

سال ۲۰۰۷ میلادی از سوی سازمان ملل متحد سال مولانا جلال الدین محمد بلخی نامگذاری شده و براساس گزارشها در کشورهای ایران، ترکیه و مصر نیز قرار است مراسم ویژه ای به همین مناسبت برگزار شود.

افغانستان از چندین ماه به این سو دست اندکار برگزاری این سیمنار بوده و کمیسیون چهل نفری را نیز به همین منظور توظیف کرده بود.

نام گزاری سال ۲۰۰۷ میلادی به عنوان سال مولانا جلال الدین محمد بلخی برای نخستین بار از سوی کشور ترکیه پیشنهاد شد ولی به زودی با استقبال دیگر کشورهای جهان و به ویژه کشورهای روبرو شد که به نحوی با این شخصیت مهم ادبی و عرفانی قرن سیزدهم میلادی رابطه دارند.

پیام صلح و مهربانی

مولانای بلخی

در مراسم گشایش سیمنار هشتصدمین سال تولد مولانا در کابل شماری از فرهنگیان و مقامات دولتی این کشور و مهمانانی از برخی کشورهای جهان شرکت کرده بودند.

آهنگ احمد سمیر، آوازخوان جوان افغان که براساس اشعاری از مثنوی مولانا ساخته شده بود با تصویری از چهره مولانا و سماع عارفان که بر دیوار نصب شده بود، محفل را رویای شاعرانه می بخشید.

حامد کرزی، رییس جمهور افغانستان در سخنان خود از برگزاری سیمنار مولانا در کشورش اظهار خرسندی کرد و پیام مولانا را برای بشریت پیام صلح و مهربانی خواند که به گفته او نمی تواند به یک ملت و کشور خاص محدود شود.

ظاهر عزیز، نماینده افغانستان در یونسکو نیز گفت قرار است در سال ۲۰۰۷ سیمنارهای ویژه در کشورهای ترکیه، مصر و ایران برگزار شود.

آقای عزیز همچنین گفت که یونسکو نشان ویژه ای را به نام مولانا جلال الدین محمد بلخی مسما کرده که برای گرامیداشت از فعالیت های فرهنگی و علمی اختصاص دارد.

مثنوی معنوی

وزرات فرهنگ و جوانان افغانستان که از ماه ها به این سو در حال آمادگی برای برگزرای این مراسم بوده، سه عنوان کتاب به همین مناسبت منتشر کرده است.

در این میان به چاپ مثنوی معنوی باید اشاره کرد که براساس نسخه قونیه و به کوشش دکتر محمد حلیم تنویر انتشار یافته است.

این نسخه چند سال پیش با تعلیق و پیشگفتار دکتر عبدالکریم سروش، از اندیشمندان معاصر ایران منتشر شده است ولی آقای تنویر به این باور است که تفاوت کار او با آقای سروش در آن است که او در این مورد میان نسخه های گوناگون دست به مقایسه زده است.

در روز دوم سیمنار قرار است مقالاتی در مورد ویژه گی های آثار مولانا و شخصیت او نیز از سوی نویسندگان و ادب پژوهان افغان و برخی مهمانان شرکت کننده خوانده شود.

ادامه مراسم مولانا در سومین روز قرار است با حضور شرکت کنندگان آن در زادگاه او در بلخ پایان یابد.

مسولان وزرات فرهنگ و جوانان افغانستان می گویند از کشور ایران نیز قرار بود مهمانانی در این مراسم شرکت کنند ولی به گفته آنان بنابر ملاحظاتی از شرکت در این مراسم خودداری کرده اند.

مقامات در این مورد توضیح بیشتری ارایه نکرده اند.

به هرحال مراسم بزرگداشت از مولانا در نخستین روز، خلاف انتظار از شکوه ویژه ای برخوردار نبود.

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.