جزئیات سفر بزرگترین فیزیکدان معاصر جهان به ایران

جزئیات سفر بزرگترین فیزیکدان معاصر جهان به ایران

معاونت پژوهشی پژوهشگاه دانشهای بنیادین اعلام کرد پروفسور «استفان هاوکینگ» فیزیکدان نامدار انگلیسی تیرماه سال جاری به ایران سفر می کند.

دکتر «حسام الدین ارفعی» با بیان این مطلب افزود: در پی اظهار علاقه پروفسور هاوکینگ برای دیدار از پژوهشگاه دانشهای بنیادین((IPM ، هماهنگیهای لازم برای سفر این دانشمند برجسته فیزیک از   22 الی   31 تیرماه انجام شده است.

وی در نشست مطبوعاتی سفر پروفسور هاوکینگ به ایران که در مرکز تحقیقات فیزیک نظری و ریاضیات برگزار شد، تصریح کرد: هاوکینگ طی سفر خود به ایران علاوه بر بحث و تبادل نظر با فیزیکدانان پژوهشگاه، به ایراد سخنرانیهای عمومی و تخصصی نیز خواهد پرداخت.

به گفته ارفعی، هاوکینگ در خاتمه سفر خود به ایران در مراسم اختتامیه المپیاد جهانی فیزیک که در اصفهان برگزار می شود نیز شرکت خواهد کرد.

وی اهمیت حضور هاوکینگ در پژوهشگاه دانشهای بنیادین و دیگر نقاط ایران را عاملی برای شناساندن علوم به ویژه فیزیک و جایگاه مهم آن به جوانان عنوان کرد و افزود: سفر این دانشمند پر آوازه جهانی می تواند توجه دیگر دانشمندان را به جامعه علمی ایران جلب کرده و به ارتقای سطح علمی و همچنین روابط علمی ایران با دانشمندان سایر کشورهای جهان با ایران بیانجامد. به گفته ارفعی با توجه به شرایط خاص جسمانی پروفسور هاوکینگ که حتی قادر به سخن گفتن نیست یک هیأت هفت نفره متشکل از شش پرستار و یک همکار که مسؤول انتقال یافته ها و مسایل علمی و ارتباط برقرار کردن وی با دیگران است، وی را در سفر به ایران همراهی می کنند.

معاون پژوهشی پژوهشگاه دانشهای بنیادین افزود: ایده اصلی سفر هاوکینگ به ایران و حضور در این پژوهشگاه از جانب خود این دانشمند مطرح شده و قرار بود این سفر در جریان مراسم «مدرسه ریسمان» که ماه پیش برگزار شد صورت بگیرد که بنا به دلیل عدم همخوانی برنامه های از پیش تعیین شده این فیزیکدان با زمان برگزاری مدرسه ریسمان این سفر به زمان دیگری موکول شد.

پروفسور هاوکینگ در حالی استاد فیزیک نظری در دانشکده فیزیک نظری و ریاضیات کاربردی دانشگاه کمبریج و صاحب کرسی لوکاس است که دانشمندان بزرگی مانند نیوتون و دیراک صاحب آن بوده اند.

هاوکینگ علاوه بر کار علمی تخصصی خود نقش مهمی را در عمومی کردن علم داشته است و چندین کتاب در این زمینه نوشته که از جمله آنها می توان به «تاریخ مختصر زمان» که به فارسی نیز ترجمه شده است، اشاره کرد.

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.