استقبال وزیر خارجه ایران از کناره گیری بلر
استقبال وزیر خارجه ایران از کناره گیری بلر
![]() |
متکی: باید منتظر انتصاب نخست وزیر جدید بریتانیا بود |
منوچهر متکی، وزیر خارجه ایران، در مصاحبه با تلویزیون دولتی ایران گفته است که اگر تغییر در رهبری حزب کارگر، به گفته وی، باعث تصحیح نسبی در سیاست داخلی و خارجی بریتانیا شود، این تحول قطعا می تواند بر روابط خارجی این کشور از جمله با ایران تاثیری مثبت داشته باشد.
آقای متکی شرایط حزب کارگر در حال حاضر را دشوار توصیف کرده و گفته است که نظر سنجی های مختلف نشان می دهد که این حزب در افکار عمومی مردم شکست خورده است.
آقای متکی افزود که باید منتظر انتصاب نخست وزیر جدید بریتانیا در ماه ژوئن بود تا مشخص شود چه سیاست هایی را در مورد ایران دنبال خواهد کرد.
همچنین، رادیو جمهوری اسلامی در تفسیری در روز جمعه با یادآوری اینکه آقای بلر استعفای خود را در روز 27 ژوئن تقدیم ملکه بریتانیا می کند، احتمال جایشینی گوردون براون را مطرح کرد و از قول یک تحلیلگر امور اروپا گفت که حمایت دولت تونی بلر از سیاست آمریکا در عراق باعث بروز شکاف در حزب کارگر شده بود.
در این تفسیر رادیویی، سیاست تونی بلر عاملی در ایجاد نا امنی در بریتانیا توصیف شده و آمده است که مردم از آقای براون انتظار دارند تا سیاست های این کشور را مورد بازنگری قرار دهد.
مفسر رادیو جمهوری اسلامی گفته است که اقتصاد بریتانیا نیز برای ادامه رشد خود نیازمند ابتکاری جدید است و افزوده که ده سال حکومت آقای بلر باعث محبوبیت نسبی حزب محافظه کار شده است.
روابط ایران و بریتانیا در سال های گذشته دستخوش فراز و نشیب هایی بوده است.
در مورد پرونده هسته ای ایران، دولت بریتانیا و سایر کشورهای عضو اتحادیه اروپا موضعی نزدیک به ایالات متحده اتخاذ کرده اند.
به خصوص بریتانیا، همراه با فرانسه و آلمان، در تهیه و به تصویب رساندن پیش نویس قطعنامه هایی علیه جمهوری اسلامی در شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی و شورای امنیت سازمان ملل فعال بوده است.
مقامات بریتانیایی، همانند مقامات آمریکایی، در مواردی جمهوری اسلامی را به مداخله در امور عراق و حمایت از برخی گروه های شورشی متهم کرده اند، اتهامی که دولت ایران آن را رد کرده و حضور نظامی خارجی در عراق با عامل نا آرامی در این کشور دانسته است.
اخیرا مقامات بریتانیایی و آمریکایی جمهوری اسلامی را به حمایت از شورشیان طالبان در افغانستان نیز متهم کردند.
جمهوری اسلامی نسبت به این اتهام به شدت واکنش نشان داده و آن را تکذیب کرده است.