تریاک ایران مرغوبتر است

تریاک ایران مرغوبتر است

بی بی سی نوشت: پلیس ایران کشت غیر قانونی گل خشخاش در این کشور را تایید کرده است
فرمانده نیروی انتظامی ایران اخیرا اعلام کرد که پلیس با استفاده از ماهواره کشت خشخاش در مناطقی از این کشور را شناسایی کرده است.

کشت خشخاش که از آن تریاک تهیه می شود، در ایران غیر قانونی است و مجازات سنگینی به همراه دارد. به علاوه، تاکنون تصور بر این بوده که تریاک مورد استفاده در ایران، نه از طریق کشت در داخل کشور، بلکه از طریق قاچاق از افغانستان تامین می شود.

بر اساس گفته های فرمانده نیروی انتظامی، در مناطق کوهستانی چند استان، از جمله کهکیلویه و بویر احمد، کشت خشخاش در زمین هایی انجام می شود که دور از چشم پلیس است، به این معنی که پلیس امکان سرکشی و مراقبت مستمر از چنین مناطقی را ندارد.

از سوی دیگر، به گفته محمود علیزاده طباطبایی نماینده رییس جهمور در ستاد مبارزه با مواد مخدر در دولت پیشین، این محصول به نوعی عمل می آید که نیازبه مراقبت مستمرازجانب کشتکارندارد و این خود عامل دیگری ست که باعث می شود پلیس در کنترل آن با مشکل مواجه شود.

آقای علیزاده می گوید کسانی که اقدام به کشت خشخاش می کنند اغلب در زمین های بی سرپرست پس از پاشیدن بذر، آن را به حال خود رها می کنند و در صورتی که پلیس از آن آگاهی پیدا نکند در فصل برداشت شبانه محصول عمل آمده را برداشت می کنند و اگر پلیس توانست آن را شناسایی و منهدم کند، کسی مسئول شناخته نمی شود.


البته آقای علیزاده تاکید می کند که میزان کشت خشخاش در ایران و میزان تریاک حاصل از آن در قیاس با تریاک قاچاق شده به ایران بسیار ناچیز است. اما سوال اصلی این است که در شرایطی که هر ساله هزاران کیلو تریاک از مرز های افغانستان وارد ایران می شود و به قیمت نازل به فروش می رسد آیا هیچ بازاری برای تریاک حاصل از خشخاش کشت شده در ایران وجود دارد؟

نعمت احمدی، وکیلی که پروند های زیادی در این زمینه به او سپرده شده، می گوید تریاک قاچاق شده از افغانستان اغلب خلوص بسیار کمی دارد چرا که قاچاقچیان برای کسب سود بیشتر موادی از قبیل خون خشک شده و رب گوجه فرنگی به آن اضافه می کنند. آقای احمدی می گوید بارها پیش آمده که مقادیری "تریاک قاچاق شده" توسط پلیس کشف شده اما در آزمایشات بعدی پلیس متوجه شده که درجه خلوص آن به حدی پایین بوده که نمی توان بر آن نام تریاک نهاد.

کارشناسان می گویند به همین دلیل تریاک حاصل شده از کشت خشخاش در ایران بسیار گرانتر است و اغلب تنها مشتریان پولدار می توانند از پس خرید آن برآیند و نه اکثریت مشتریان جوانی که توانایی پرداخت مبالغ بالا برای مواد مخدرندارند. اما به گفته آنان عامل دیگری که جوانان را از چنین تریاکی دور نگه می دارد، الگوی مصرف مواد مخدر در ایران است که در سال های اخیر دستخوش دگرگونی خطرناکی شده است، به این معنا که جوانان روز به روز بیشتر به مواد شیمیایی از قبیل قرص های مخدر روی می آورند.

اما بخش دیگری که در اظهارات فرمانده نیروی انتظامی جلب توجه کرد، شیوه مبارزه با کشت خشخاش از طریق ماهواره بود. محمود علیزاده طباطبایی می گوید این شیوه که در زمان فعالیت او در ستاد مبارزه با مواد مخدر نیز به کار گرفته می شد، بسیار موثر ست. به گفته او در فصلی که خشخاش گل می کند می توان به دلیل رنگ خاص این گل آن را از طریق ماهواره شناسایی کرد.

اما آقای طباطبایی نیزمی پذیرد که تا زمانی که محصول خشخاش کشت شده در ایران، یعنی تریاک با کیفیت بالا، درداخل کشور طرفدار دارد به سختی می توان حتی با شیوه های مدرن نیزمبارزه موثری با آن انجام داد.

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.