معاون رییس جمهوری آمریکا وارد بغداد شد
معاون رییس جمهوری آمریکا وارد بغداد شد
چنی (وسط) شرایط عراق را با ژنرال پتریوس و کروکر بررسی کرده است |
بامداد چهارشنبه، 9 مه، دیک چنی، معاون رییس جمهوری آمریکا، در آغاز دیدار یک هفته ای خود از منطقه خاورمیانه وارد عراق شد و مقامات آمریکایی هدف وی از این سفر را ترغیب جناح های رقیب عراقی به تلاش بیشتر برای دستیابی به مصالحه ملی اعلام کرده اند.
پس از ورود به بغداد، آقای چنی با ژنرال پتریوس، فرمانده نیروهای آمریکایی در عراق، و رایان کروکر، سفیر جدید ایالات متحده در این کشور ملاقات کرد.
در این ملاقات ها شرایط امنیتی عراق و نقش نیروهای آمریکایی در این کشور مورد بررسی قرار گرفت.
قرار است معاون رییس جمهوری آمریکا با نوری مالکی، نخست وزیر، و سایر مقامات ارشد عراقی نیز گفتگو کند.
اوایل هفته جاری، آقایان چنی و مالکی از طریق ارتباط ویدیویی مذاکراتی را درباره شرایط سیاسی و امنیتی عراق انجام دادند و در ملاقات در بغداد، این گفتگوها را ادامه خواهند داد.
سفر آقای چنی در شرایطی صورت می گیرد که جناح های وابسته به اعراب سنی در پارلمان عراق تهدید کرده اند که از دولت ائتلافی به رهبری گروه های شیعه کناره گیری خواهند کرد و انتظار می رود معاون رییس جمهوری آمریکا برای آشتی بین دو طرف تلاش کند.
سفیر ایالات متحده در بغداد گفته است که احتمالا دیک چنی از نمایندگان پارلمان عراق درخواست کند فعلا از تعطیلی دو ماهه تابستانی صرفنظر کنند.
قرار است معاون رییس جمهوری آمریکا از بغداد عازم امارات متحده عربی شود و در ادامه دیدارهای خود از کشورهای منطقه، به عربستان سعودی، مصر و اردن نیز سفر کند.
انفجار در اربیل
در خبری دیگر در مورد عراق، انفجار در اربیل، مرکز دولت منطقه ای کردستان عراق، دست کم نوزده کشته و بیش از هفتاد زخمی برجای گذاشته که شرایط برخی از آنان وخیم گزارش شده است.
انفجار اربیل آرامش نسبی این شهر را پس از سه سال بر هم زده است |
به گفته مقامات محلی، بامداد روز چهارشنبه یک کامیون حامل مواد منفجره در برابر وزارت کشور منطقه کردستان منفجر شد.
در این انفجار به ساختمان وزارت کشور و یک مرکز نیروهای امنیتی در نزدیکی آن آسیب جدی وارد آمد.
تصاویر تلویزیونی از محل انفجار اجساد کشته شدگان را نشان داده است که امدادرسانان مشغول بیرون آوردن آنان از زیر آوار بودند.
کردستان عراق در مقایسه با سایر مناطق این کشور از امنیت بیشتری برخوردار بوده و آخرین مورد عملیات شورشیان در این شهر در ماه فوریه سال2004 روی داد که دو انفجار انتحاری همزمان در دفاتر دو حزب اصلی کردستان عراق یکصد و نه نفر را کشت.
در آن زمان، گروه انصار السنه، از گروه های تندرو سنی، مسئولیت این بمب گذاری ها را بر عهده گرفت.
مقامات کردستان عراق این گروه را، که وابسته به شبکه القاعده توصیف شده، مسئول بمب گذاری روز چهارشنبه معرفی کرده اند.
همزمان، خشونت در سایر مناطق عراق نیز تلفاتی بر جای گذاشته است.
به گفته منابع پلیس عراق، روز چهارشنبه اجساد چهار نفر در نزدیکی بعقوبه و جسد یک مامور امنیتی در دیوانیه، واقع در یکصد و بیست کیلومتری جنوب بغداد یافت شده است.
روز سه شنبه نیز شانزده نفر در انفجار در بازاری در شهر کوفه، از شمرهای عمدتا شیعه نشین عراق و مرکز فعالیت شبه نظامیان سپاه مهدی، جان خود را از دست دادند.
انفجار کوفه نگرانی های را در مورد امکان تشدید خشونت های فرقه ای در عراق ایجاد کرده است.