داستان شلوار ۶۷ میلیون دلاری !
داستان شلوار 67 میلیون دلاری !
داستان به ماه می سال 2005 میلادی باز می گردد، زمانی که یک وکیل دعاوی به نام "روی پیرسون" به مقام قضاوت یکی از دادگاه های واشنگتن ارتقا یافت.
وی تصمیم گرفت که در اولین روز کار خود در منصب قضاوت با سر و ضع رسمی و کت و شلوار حاضر شود. بنابراین تعدادی ازکت و شلوارهای قدیمی خود را که برایش تنگ شده بود به یک مغازه خیاطی یک زوج کره ای برد برد، و از آنها خواست کت و شلوارهای او را گشاد کنند.
این دو مهاجر کره ای از او فقط 10 دلار به عنوان اجرت گرفتند و فاکتور همان مبلغ را به او دادند و از او خواستند دو روز دیگر برای تحویل کت و شلوارهای آماده مراجعه کند.
پیرسون وقتی در روز موعود برای گرفتن کت و شلوارهای خود مراجعه کرد، متوجه شد که یکی از شلوارهایش مفقود شده است. بنابراین از صاحب خیاطی خواست پول کت و شلوار کامل را به او بدهند. و ادعا کرد که این کت و شلوار بیش از هزار دلار قیمت دارد.
اما پس از گذشت یک هفته از این ماجرا، زوج کره ای با این قاضی تماس گرفته و ادعا کردند که آن شلوار را پیدا کرده اند و پول یک دست کت و شلوار را نخواهند پرداخت.
قاضی پیرسون به بهانه اینکه آن شلوار، شلوار واقعی او نیست و فقط شبیه آن است، از پس گرفتن آن خودداری کرد و علیه این زوج خیاط کره ای به دادگاه شکایت کرد.
آنها تلاش کردند که قضیه را بین خود به شکل دوستانه حل کنند، بنابراین به جای آن شلوار 3 هزار دلار به آن قاضی دادند، اما او نپذیرفت. آنها قیمت را به 4600 دلار افزایش دادند، اما باز هم نپذیرفت. بار دیگر به او پیشنهاد کردند که مبلغ 12 هزار دلار در عوض آن شلوار به او بپردازند، اما پیرسون بر مخالفت خود اصرار می ورزید.
در دادخواستی که این قاضی علیه آن زوج کره ای تنظیم کرد ، خواسته های خود را از مسأله شلوار فراتر برد و از آنها خسارت های دیگری درخواست کرد. از جمله رفت و آمد با تاکسی در مدت یک هفته به یک خیاطی دیگر در آن منطقه و خسارت های روحی و معنوی که به سبب محرومیت او از پوشیدن شلوار دلخواه در اولین روز قضاوتش بر او وارد شده بود.
پیرسون در ابتدا مقدار این خسارت ها را 16 هزار دلار تعیین کرد، اما این مبلغ با گذشت چند روز به سرعت افزایش یافت تا اینکه به 67 میلیون دلار رسید.
دلیل این امر پافشاری وی بر تفسیر ظاهری قانون حمایت از مصرف کننده بود که در واشنگتن معمول است. در نص این قانون آمده است که در مقابل گذشت هر روز از تخلف، 1500 دلار غرامت گرفته می شود.
پیرسون بر اساس تفسیر ظاهری این قانون، آن دو خیاط کره ای و فرزند آنها را به ارتکاب 12 تخلف در طی 1200 روز متهم کرد و به دلیل اینکه این دادخواست علیه 3 نفر تنظیم شده بود، حاصل ضرب 3 در 12 در 1500 در 1200، به 65 میلیون دلار رسید. و به دلیل اینکه قرار شد به این دادخواست در روز یازدهم ژوئیه آینده رسیدگی شود، بنابراین مبلغ غرامت به حدود 67 میلیون دلار افزایش می یابد.