هنگام بازدید از نمایشگاه کتاب ماسک یادتان نرود
+0
رأی دهید
-0
هنگام بازدید از نمایشگاه کتاب ماسک یادتان نرود
شرایطی که بیستمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران روزهای کم بازدیدکنندهتری را نسبت به دورههای قبلی خود سپری میکند؛ غرفهداران نمایشگاه و مسئولان بخشهای مختلف از پاسخ به سوالات پی در پی مردم که دنبال بخش مورد نظر خود هستند؛ کلافه شدهاند.
نکات ایمنی را در نمایشگاه رعایت کنید
به گزارش بخش کتاب میراث خبر؛ عدم اطلاعرسانی کافی در بیستمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران و همچنین نامانوس بودن فضای نمایشگاه امسال برای بازدیدکنندگان، مردم را با سردرگمی مواجه کرده است. چینش نادرست غرفهها در برخی موارد و پراکندگی ناشران حوزههای مختلف ازجمله ناشران دانشگاهی ازجمله دیگر دلایل این سردگمی است.
این روزها نمایشگاه شاهد تکرار صحنهای ناخوشایند است. مردمی که در پی پرسیدن آدرسی با اعتراض غرفهدار یا مسئول مخاطب خود مواجه میشوند با ناراحتی تکرار میکنند «شما بگویید از چه کسی بپرسم.»
"محمدرضا علیان"، قائم مقام انجمن اسلامی ناشران تهران و مدیر انتشارات پیام آزادی در این باره می گوید:« متاسفانه اطلاعرسانی مناسبی امسال صورت نگرفته و ما از صبح که در غرفه خود مشغول به کار می شویم مجبور هستیم به حداقل 50 نفر آدرس محلی که دنبال آن هستند را بدهیم.»
نصب استندهای اطلاعرسان برای اولین بار در نمایشگاه
مسئولان اتحادیه شرکت تعاونی های کشور امسال برای اولین بار در نمایشگاه کتاب و برای حل سردرگمیها، استندهایی را آماده کرده و در دو طرف راهروهای شبستان مصلا قرار داده اند. در این تابلوها اسامی ناشرانی که در هر راهرو غرفه دارند، مشخص شده است. این استندها تازه روز گذشته آماده شد.
"مهدی اسماعیلی"، مدیر عامل اتحادیه شرکت تعاونی های کشور در این زمینه می گوید:« برای اولین بار در تاریخ نمایشگاه کتاب ما استندهایی را آماده کردیم که دارای اسامی ناشران هر راهرو از شبستان است. استندهای مربوط به هر راهرو در دو طرف آن قرار گرفتهاند.»
وی در پاسخ به این سوال که آیا چینش غرفهها عامل سردرگمی مخاطبان نیست، گفت:« تا جایی که ممکن بوده ناشران را بر اساس حروف الفبا چیدهایم. تنها در موارد معدودی که ناشری باید غرفه بزرگی دریافت می کرد این قاعده نادیده گرفته شده است. تعدد راهروها هم به دلیل بزرگی شبستان و لزوم وجود راهکار کافی برای عبور مردم است.»
اما علیان درباره استندها نظر جالبی دارد:« ممکن است نمایشگاه تا انتها کامل شود اما باید گفت اینکارها کمی دیر انجام می شود.»
روسری ها را جلو بکشید
روز گذشته برای اولین روز صدای جدیدی نیز در سالنهای نمایشگاه شنیده میشد:« خانم روسری تو بکش جلو. زود باش.»
طرح حجاب و عفاف از روز گذشته در نمایشگاه کتاب نیز به اجرا در آمد. سرهنگ سید مجتبی پیمبری از مجریان این طرح در نمایشگاه به خبرنگار ما گفت:« این طرح در راستای طرح حجاب و عفاف است. امروز اولین روز کاری ما در نمایشگاه نیست. روزهای گذشته نیز این طرح در نمایشگاه رعایت می شده است.»
البته ما که تا روزهای گذشته شاهد چنین مسالهای نبودیم.
وی در پاسخ به این سوال که چند گروه در حال اجرای این طرح در نمایشگاه هستند، گفت:« هر مامور نیروی انتظامی موظف به اجرای این طرح است.»
ناهماهنگیها همچنان ادامه دارد
روز گذشته ناشرانی که قصد داشتند کتابهایی جدیدی را از درب خیابان پاکستان به نمایشگاه وارد کنند به دلیل عدم همکاری حراست مصلا با مسئولان درگیر شدند.
به گزارش خبرنگار ما درب خیابان پاکستان که به عنوان تنها درب ورود کتاب معرفی شده روز گذشته از ساعت 8 و نیم تا 10 و نیم بسته بود و به دلیل مخالفت حراست مصلا با ورود کتاب ها صف طویلی از خودروهای حامل کتاب را درخیابان پاکستان ایجاد کرده بود که تا پادرمیانی راهنمایی و رانندگی منطقه عباس آباد ادامه یافت. این جریان با شکستن قفلهای درب توسط نگهبانهای مصلا خاتمه یافت.
ماسک به همراه داشته باشید
یکی از مشکلات اساسی ساختمان نیمه کاره شبستان؛ نبود سیستم تهویه هواست. این کمبود موجب شده امکان تنفس سالم برای بسیاری از بازدیدکنندگان نمایشگاه و متصدیان غرفه ها غیرممکن شود. بوی عرق و ماندگی؛ هوا را پرکرده است. پیرمردی که با دخترش به نمایشگاه آمده بود در جریان بازدید از غرفه های شبستان ناچار شد خیلی زود سالن را ترک کند تا در فضای بیرون از شبستان بتواند اکسیژن تنفس کند. سالن های دیگر هم از مشکلات مشابه در امان نمانده اند. پایدار؛ مدیر نشر دانشگاهی صبح دیروز از گرفتگی گلو شکایت می کرد و معتقد بود غبار موجود در هوا در فضای سالن ناشران دانشگاهی که به دلیل خاکی بودن کف غرفه ها و نیمه کاره بودن فضای ساختمان است؛ موجب شده تنفس در این روزها برایش سخت شود.
شایعه استعفا در وزارت ارشاد بالا گرفته است
وزارت ارشاد در شش ماه گذشته روزهای پرچالشی را در تعامل (و بعضاً تقابل) با بخش خصوصی صنعت چاپ و نشر سپری کرد. شنیده های ما حکایت از آن دارد مجموعه این چالشها؛ مسئولان زیادی در وزارت ارشاد را برای خداحافظی همیشگی از این وزارتخانه آماده کرده است.
استعفای "محسن پرویز"، معاون امور فرهنگی وزارت ارشاد بعد از اتمام بیستمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران از آخرین شایعاتی است که تقریبا بسیاری؛ در فضای نمایشگاه از آن سخن می گویند. این شایعه به اندازه ای قوت یافته که سخن گفتن از جانشین احتمالی پرویز نیز بالا گرفته است. برخی؛ "حمیدزاده"، مدیرکل فعلی اداره کتاب و کتابخوانی را جانشین وی معرفی می کنند.
اگرچه عدهای قصد دارند به دلیل داشتن رابطه خانوادگی حمیدزاده با یکی از نزدیکان وزیر او را گزینه اصلی مدیریت معاونت فرهنگی معرفی کنند اما به نظر میرسد اگر استعفای پرویز جدی باشد؛ با جوی که از بیرون وزارت ارشاد علیه سیاست های حمیدزاده در زمینه ممیزی کتاب و نحوه مدیریت او وجود دارد؛ شانس وی برای به دست گیری این سمت کم باشد.
محدوده شایعات استعفای مدیران ارشاد به معاونت فرهنگی ختم نمیشود. به دنبال استعفای مختار پور معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و کم رنگ شدن نقش "ضرغامی"، که به مرد پشت پرده معاونت فرهنگی این وزارتخانه معروف بود؛ افراد دیگری نیز خود را برای خداحافظی با مدیریت وزارتخانه فرهنگی کشور آماده میکنند. شنیده شده "محمدرضا وصفی"، مدیرکل دفتر مجامع بین المللی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز خود را برای استعفا از وزارت ارشاد آماده می کند.