تاثیر افسردگی بر رابطه جنسی در زندگی زناشویی

تاثیر افسردگی بر رابطه جنسی در زندگی زناشویی

 افسـردگـی بر روی کلیه جنبه های زندگی تاثیر می گذارد.
در این مورد باید اذعان داشت که روابط با جنس مخالف نیز
از این امر مستثنی نیستند.

زمانیکه یـکی از طرفـین در یک رابطه دچار افسردگی شده
باشد، رابطه آنقدر آسیب می بیند که می توان گفت بقای
آن با مشکل جدی مواجه خواهد شد.

البته می توان اظهار داشـت کــه یک رابطه خوب می تواند
برای کسانی که دچار افسردگی هستند، نقش مرهم را بازی کند؛ زمانیکه میلی به انجام هیچ کاری نداریم، کمی عشق و محبت می تواند ما را از دلتنگی بیرون آورد.

اگر شریکتان افسرده باشد

افراد افسرده تمایلی به انجام کارهای روزمره ندارند، آنها احساس می کنند که بدنشان به اندازه کافی انرژی ندارد، از پس هر کاری بر نمی آیند، همچنین توانایی برقراری ارتباط مناسب با خانواده، دوستان و حتی شریک زندگی خود را نیز از دست می دهند.

ممکن است در یک چنین شرایطی طرف مقابل احساس بی محبتی و بی میلی کند. این سوء تفاهم نهایتاً به جدایی دو نفر از یکدیگر ختم خواهد شد.

از سوی دیگر ممکن است طرف دوم احساس کند که خودش مسبب اصلی ایجاد افسردگی در شریکش بوده است. گاهی اوقات اوضاع آنقدر وخیم می شود که دو نفر به هم مشکوک شده و تصور می کنند که نفر دیگر برای خود معشوقه گرفته.

باید توجه داشت که همه این امور تفکرات بی پایه و اساس هستند، اما به هر حال کنترل احساسات شخصی کمی مشکل است. اگر در مقابل چنین شرایطی از خود عکس العمل منفی نشان داده و کمی عصبانی شوید، واکنش های شما در این زمینه کاملاً طبیعی هستند.

اگر شریکتان نمی توانست پاسخ شما را با یک لبخند کوچک بدهد، مثل گذشته  دوستتان داشته باشد، از لحظه هایی که در کنار شما سپری می کند لذت ببرد، و ... باید قبول کنید که همه این موارد علائمی از بیماری او هستند.

نحوه عملکرد پیرامون مسائل جنسی

هنوز شواهد مستدلی از فعل و انفعالات شیمیایی که در طی این بیماری در مغز رخ می دهد، در دست نیست. پژوهش های معدودی در زمینه اثر افسردگی بر روی روابط جنسی انجام شده که در این قسمت به اختصار نگاهی به آنها می اندازیم.

از بعد بالینی کاملاً مشخص است که افسردگی بر روی تمام ارگان های بدن تاثیر گذاشته، عملکرد طبیعی آنها را با مشکل مواجه ساخته، و واکنش های بدن را از حد نرمال، کند تر می کند.

افسردگی به ویژه بر روی برنامه خواب و استراحت افراد تاثیر می گذارد. در اکثر بیماران اختلالاتی در مورد خواب گزارش شده است. افسردگی همچنین بر روی هر گونه فعالیتی که نیازمند شوق و حرارت، خودجوشی، و همکاری دو جانبه باشد نیز تاثیر منفی می گذارد که در این میان می توان به رابطه جنسی نیز اشاره کرد.

می توان گفت که اغلب افرادی که افسرده هستند، به مرور زمان تمایل خود را به رابطه جنسی از دست می دهند. البته نمی توان به طور قطعی اظهار کرد که 100% بیماران افسرده، تمایلی به برقراری رابطه جنسی ندارند. در این میان مواردی دیده شده اند که به طور طبیعی روابط جنسی خود را حفظ می کنند و سکس تنها عاملی است که می تواند به آنها اطمینان خاطر داده و آرامشان کند.

  • در آقایون کاهش فعالیت ذهنی سبب ایجاد خستگی و کسالت می شود که این امر نهایتاً منجر به کم شدن شهوت شده و سبب بروز مشکلاتی در زمینه نعوظ می شود.
  • در خانم ها کاهش فعالیت ذهنی سبب می شود تا آنها علاقه خود را به برقراری رابطه جنسی از دست بدهند و مشکلاتی در زمینه رسیدن به ارگاسم پیدا می کنند.

البته همه این مشکلات با بهبود بیماری افسردگی خود به خود بهبود پیدا می کنند. در حقیقت می توان گفت که ایجاد علاقه مجدد به برقراری رابطه جنسی یکی از علائم اولیه بهبود بیماری است.

سکس و داروهای ضد افسردگی

تنها خود بیماری افسردگی نیست که بر روی زندگی جنسی فرد تاثیر منفی می گذارد. داروهای ضد افسردگی مانند "پروزاک" نیز می توانند بر روی عملکرد جنسی فرد تاثیر نامطلوبی بگذارند.

یکی از رایج ترین تاثیرهای جانبی که این داروها بر روی بیمار می گذارند این است که بازه زمانی رسیدن به اوج لذت جنسی را افزایش داده و در برخی موارد فرد توانایی رسیدن به ارگاسم را به طور کلی از دست می دهد. اگر چنین اتفاق برای شما روی داد از پزشک معالج خود بخواهید نوع داروهای شما را تغییر دهد.

افراد افسرده چگونه می توانند به خود و خانواده شان کمک کنند

این افراد برخی روزها حالشان از روزهای دیگر بهتر است. باید در روزهایی که حالشان خوب است، سعی کنند عشق و محبت بیشتری به اطرافیان و به ویژه شریک زندگیشان بدهند.

  • یک اسم رمز انتخاب کنید – مثلاً اسم یک فیلم مورد علاقه – و بعد از آن برای نشان دادن این امر که تمایلی به برقراری رابطه جنسی ندارید و ترجیح می دهید فقط او را در آغوش بگیرید، استفاده کنید.
  • سعی کنید هر روز پیاده روی کنید، بهتر است این کار را با همسرتان انجام دهید. پیاده روی نه تنها شما را در معرض هوای آزاد قرار می دهد، بلکه مانند سایر فعالیت های ورزشی میزان اندروفین مغز را نیزافزایش میدهد. اندروفین نوعی ماده شیمیایی است که به آسانی می تواند حالات درونی شما را تغییر داده و احساس خوبی در بدن ایجاد کند.
  • حتی در روزهایی که شرایط مناسبی ندارید سعی کنید لحظه ای آرام بخش را پیدا کنید مانند صدای نغمه خوانی پرندگان و یا گل هایی که در باغچه خانه شکوفا شده اند. تمرین کنید تا حداقل روزی سه مورد از این مسائل آرامبخش را در زندگی خود پیدا کنید.
  • زمانیکه شما دچار افسردگی می شوید تغییراتی در آداب غذاییتان رخ می دهد. اشتهای شما ممکن است به طور کامل از بین برود و یا اینکه اشتهای سیری ناپذیری پیدا کنید. سعی کنید در طول روز 5 بار میوه بخورید. این کار به حفظ سلامت فیزیکی و ذهنی شما کمک شایان ذکری خواهد کرد.
  • به موزیک هایی که علاقه دارید گوش دهید.
  • ایمان داشته باشید که دوران افسردگی نیز به پایان خواهند رسید و دوباره روزهایی می رسند که می توانید از زندگی لذت ببرید.

چگونه می توان به شریک زندگی افسرده کمک کرد

  • سعی نکنید که وانمود کنید شرایط او را به طور کامل در ک می کنید، چون نمی توانید یک چنین کاری انجام دهید. در عوض به او بگویید: من نمی توانم درک کنم که تو دقیقاً چه احساسی داری، ولی تمام تلاشم را می کنم تا متوجه شرایطت بشوم و کمکت کنم."
  • اکثریت قریب به اتفاق افرادی که دچار افسردگی می شوند علاقه خود را به برقراری رابطه جنسی ازدست می دهند. سعی کنید به او بقبولانید که این بی میلی به دلیل مسائل شخصی نبوده و منحصراً مربوط به بیماری او می شود.
  • ناامید نشوید؛ شاید بعضی روزها احساس کنید که تلاشتان به جایی نمیرسد، اما مطمئن باشید که اظهار محبت دائمی بالاخره تاثیر خود را می گذارد و می توانید آنها را متوجه ارزش های واقعی شخصی شان بکنید.
  • او را متقاعد کنید تا به متخصص مراجعه کند و کمک های لازم را از او بگیرد. افسردگی مقوله ای نیست که بتوان یک تنه به جنگ آن رفت.
  • به خاطر داشته باشید: بهبود افسردگی درست مثل بهبود یک عمل جراحی است. از او به خوبی مراقبت کرده و تا جایی که می توانید عشق و محبت خود را نثارش کنید. البته انتظار نداشته باشید که به سرعت کارهایتان نتیجه بدهند.
  • برای خودتان کارهای جالب انجام دهید. زندگی با یک فرد افسرده کمی خسته کننده است به همین دلیل باید مراقب خودتان باشید. برای خودتان وقت بگذارید، با دوستانتان به بیرون و یا سینما بروید. بیمارانی که دچار افسردگی هستند ترجیح می دهند که در خانه بمانند و هیچ کاری انجام ندهند، اگر شما هم بخواهید این کار را انجام دهید ممکن است خودتان نیز دچار مشکل شوید.

همیشه به خاطر داشته باشید که این دوران نیز سپری خواهند شد و شریکتان هم که در حال حاضر دچار افسردگی شده، همان فرد قبلی است و هیچ چیز عوض نشده.

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.