محسن چاووشی، به کلوب «مجازها» پیوست

محسن چاووشی، به کلوب «مجازها» پیوست

یک شرکت تولید آثار موسیقایی در ایران، به زودی چند آلبوم موسیقی جالب توجه را به بازار عرضه می کند که اولین آلبوم رسمی «محسن چاووشی» هم در بین آن ها دیده می شود.

چاووشی آهنگساز جوانی است که از حدود دو سال پیش با پخش غیرمجاز چند کار نیمه حرفه ای اش، به عنوان یک خواننده زیرزمینی سبک پاپ، در میان جوانان ایران محبوبیت پیدا کرد.

چاووشی در ابتدای کار خود، از سوی بسیاری متهم شد که در سبک خوانندگی، تلاش می کند با تقلید صدای «سیاوش قمیشی» (آهنگساز و خواننده مقیم لس آنجلس)، نظر شنوندگان موسیقی را جلب کند، ولی به تدریج و با جدی تر شدن فعالیت هایش صدای محسن چاووشی هم تغییر کرد؛ هر چند که این تغییر در بسیاری موارد با نرم افزارهای ارزان قیمت کامپیوتری، میسر شده بود.

با این وجود، این خواننده اهل مسجد سلیمان، همچنان در کنار خوانندگانی چون «مجتبی کبیری»، «محمد زارع» (با نام جعلی کیارش قمیشی!)، «راما» و... به عنوان یکی از پیروان متعدد قمیشی کهنه کار شناخته می شد.

اما برخلاف جریان آب، بهمن ماه سال گذشته، هنگامی که فیلم «سنتوری» ساخته «داریوش مهرجویی» در جشنواره فیلم فجر اکران شد، بسیاری از منتقدان سینمایی، صدا و موزیک محسن چاووشی را پدیده جشنواره بیست و پنجم فجر دانستند!

در این فیلم «بهرام رادان» ستاره خوش چهره سینمای ایران، در نقش یک خواننده و نوازنده، چند قطعه از کارهای چاووشی را لب خوانی می کند.


بهمن ماه سال گذشته، هنگامی که فیلم «سنتوری» ساخته «داریوش مهرجویی» در جشنواره فیلم فجر اکران شد، بسیاری از منتقدان سینمایی، صدا و موزیک محسن چاووشی را پدیده جشنواره بیست و پنجم فجر دانستند!

در این فاصله حدود سه آلبوم و چندین تک ترانه از ساخته های چاووشی بین علاقه مندانش دست به دست می شد. حتی اجراهای اختصاصی او برای فیلم مهرجویی هم از این ماجرا مستثنا نشدند و پیش از اکران عمومی سنتوری، ناخواسته به خارج از استودیو ضبط راه پیدا کردند.

از شروع همکاری محسن با عوامل ساخت این فیلم تا اکران آن در جشنواره، این پروژه هنری با حاشیه های پر سر و صدایی همراه بود؛ ابتدا خبر توقیف فیلم به دلیل استفاده از صدای چاووشی به گوش رسید. سپس در جشنواره، اسم این خواننده از تیتراژ فیلم حذف شد. این روزها هم خبر می رسد اختلاف نظر او با سازندگان سنتوری، منجر به حذف موزیک های او و جایگزینی خواننده ای دیگر شده است.

حتی در بازار داغ شایعات، برخی گفته اند که شاید خود بهرام رادان، ترانه های مورد نیاز این فیلم را اجرا کند.

به هر حال چاووشی با هاله ای سنگین از شایعه و شنیده ها در اطراف نامش، این روزها سخت به دنبال سامان دادن به یک آلبوم جدید است؛ آلبومی که قرار است با کسب مجوز و به صورت مجاز در دسترس هوادارنش قرار بگیرد.

اسم این آلبوم «یک شاخه نیلوفر» است و قرار بود در زمان برگزاری نمایشگاه کتاب تهران (اواسط اردیبهشت ماه) منتشر شود، اما به دلیل مشکلات حاشیه ای، چاووشی هنوز موفق نشده که آلبوم خود را برای انتشار آماده کند.

گرفتن مجوز صدای این خواننده و پخش مجاز این آلبوم، البته کار سختی بود که خود محسن هرگز موفق به این کارنشد، ولی سرانجام شرکت «آوای باربد» با ارتباطات خوب خود و نفوذی که در مرکز موسیقی اداره ارشاد اسلامی دارد، موفق به این کار شده است

شرکت «آوای باربد» پیش از این هم آلبوم های جالب توجه بسیاری را منتشر کرده است؛ آثاری که قبلا در بازار ایران بی سابقه یا کم سابقه بودهاند: آلبوم هایی از «عبدالحلیم حافظ» و «عمر خیرت» (خوانندگان مشهور مصری)، اریک کلپتون، ریچی بلکمور، اینگوی مالمستین، آندره آ بوچلی، اِرا، سکرت گاردن، علیحان (دودوک نواز آذربایجانی) و... یا موزیک متن فیلم هایی مثل: گلادیاتور، مصائب مسیح، ماتریکس و... از جمله آثاری هستند که در برابر دیدگان حیرت زده ناشران دیگر، با نام «آوای باربد» به بازار موسیقی فرستاده شدند.

البته مجموعه آثار دوست داشتنی این شرکت، گاهی هم انتقاد برانگیز بوده اند. از جمله انتشار بی اجازه منتخبی از آثار گروه «Axiom of Choice» تحت عنوان آلبوم «واقعه»، یا کتاب «زمزمه های یک شب سی ساله» منتخب سروده های «ایرج جنتی عطایی» که به گفته شاعر، آن هم بدون اجازه به بازار آمده است.

ضمن اینکه بخشی از آلبوم های منتشر شده توسط این شرکت، آثار غیر ایرانی هستند که با کمترین هزینه ممکن و در غیاب قانون کپی رایت، سود سرشاری نصیب شرکت می کنند! سودی که شرکت های دیگر انتشار آثار موسیقی نیز از آن غافل نیستند.

دایره تلاش های این شرکت برای کسب مجوز پرفروش ها به جایی رسید که کمی پس از مرگ «ویگن»، باربدی ها اعلام کردند می خواهند منتخبی از کارهای این خواننده قدیمی ایرانی را منتشر کنند.

اما در حالی که در این مدت بارها چند ترانه مشخص ویگن از رادیو و تلویزیون ایران پخش شده بود، آن ها موفق به این کار نشدند. در عوض، گرفتن مجوز و انتشار دو آلبوم از کارهای «داریوش رفیعی» (خواننده چهار دهه پیش) و وعده انتشار آلبوم جدید «فرامرز اصلانی»، از برگ های برنده «آوای باربد» به حساب می آیند.

آلبوم اخیر «دل مشغولی ها» نام دارد و فرامرز اصلانی با موزیک هایی از «آرمیک» منتخبی از آثار قدیم و جدید خود را در آن عرضه خواهد کرد.

یکی دیگر از مهم ترین آلبوم های آینده «آوی باربد» که مخاطبان هم برای شنیدنش بی تابی می کنند، کاست مجاز «محسن نامجو» است.

این شرکت موفق شده مجوز آثار نامجوی محبوب را هم بگیرد و همین روزها آلبوم «ترنج» نیز با آثاری که از اشعار کلاسیک در آن ها استفاده شده، منتشر خواهد شد.

از دیگر آثار در دست انتشار باربد باید از این ها نام برد: «برگ و باد» با صدای «محمدرضا هدایتی» بازیگر مجموعه های طنز عامه پسند تلویزیون ایران، «اسیر» اولین آلبوم «علیرضا قمیشی» (پسر سیاوش قمیشی که در شیراز زندگی می کند و مورد غضب پدر مشهورش است!)، «زمزمه های یک شب سی ساله» شعرخوانی با صدای ایرج جنتی عطایی، «فقط نگاه می کنم» آلبوم جدید «حامی»، «پیاده روهای پاریسی» عاشقانه های «Gary Moore»، دو آلبوم از «Leonard Cohen»،  دو آلبوم موزیک سرخپوستی و چند آلبوم غیر غیر ایرانی دیگر که طبق معمول بدون توجه به قانون حقوق سازنده، یعنی همان کپی رایت معروف، عرضه خواهند شد.

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.