شریعتمداری:منظور کروبی از"افرادبی ریشه" اعضای ...

شریعتمداری: منظور کروبی از "افراد بی ریشه" اعضای دولت احمدی نژاد هستند

حسین شریعتمداری ، مدیر مسؤول روزنامه کیهان در یادداشتی که امروز در این روزنامه منتشر شده است ، با انتقاد از مهدی کروبی ، سخنان اخیر وی را اینگونه تفسیر کرد که منظور کروبی از "افراد بی ریشه" ، اعضای دولت احمدی نژاد هستند . در این یادداشت آمده است :

جناب آقای کروبی در مراسم تجلیل از آقای ابوالقاسم سرحدی زاده که روز پنجشنبه هفته گذشته در خانه کارگر برگزار شده بود ضمن قدردانی از مبارزات پیش از انقلاب برادر سرحدی زاده و خدمات خالصانه بعد از انقلاب ایشان اظهار داشتند؛ «اگر همه همچون سرحدی زاده حرکت می کردند، حرمت ها را نگه می داشتند و جهت ها را رعایت می کردند، امروز میدان را به بی ریشه ها نمی دادیم».

اگرچه بیان آقای کروبی به گونه ای است که انگار ایشان همه مسئولان کنونی نظام جمهوری اسلامی ایران را «بی ریشه» می دانند! ولی به یقین جناب کروبی چنین منظوری نداشته اند، بنابراین منظور ایشان از افراد بی ریشه ای که امروز میدان دار شده اند چه کسانی است؟

 آنچه مسلم است این که «افراد بی ریشه» مورد نظر آقای کروبی امروزه برخی از مناصب حساس و پست های کلیدی را در اختیار دارند و مدیران رده های دوم و سوم و چندم نظام نیستند. پس این بی ریشه ها کیستند که آقای کروبی از میدان داری آنها ابراز نگرانی کرده اند؟!

با توجه به مواضع بارها اعلام شده آقای کروبی و برخی از دوستان اصلاح طلب و کارگزارانی ایشان به نظر می رسد مقصود وی از «افراد بی ریشه»، اعضای دولت کنونی بوده است مخصوصاً آن که طیف مورد اشاره بارها از اینگونه تعابیر و یا مشابه آن -رقیق تر یا غلیظ تر- علیه دولت نهم بر زبان و قلم دارند.

و اما، چرا ایشان اعضای دولت کنونی را «بی ریشه» می دانند؟... در این باره گفتنی هایی هست و قبل از همه اشاره به این نکته ضروری است که نگارنده درپی نقد اظهارات جناب کروبی نبود با این امید که دیگران و ترجیحاً برخی از یاران همفکر ایشان در نقد آن دست به قلم برند و یا سخنی بر زبان آورند تا انصاف را پاس داشته باشند و تهمت را ناروا... و لذا؛

1- آیا مقصود آقای کروبی از بی ریشه بودن اعضای دولت نهم آن است که اکثر آنان سابقه مسئولیت های رده بالا نداشته اند؟ اگر چنین است باید از ایشان پرسید آیا مطابق این فرمول همه مسئولان نظام در اولین سال بعد از پیروزی انقلاب اسلامی را «بی ریشه»! می دانید؟! و آیا معتقدید که در آن هنگام نیز باید مسئولیت های رده بالا به سابقه دارها سپرده می شد؟! به یقین جناب کروبی این برداشت را نمی پسندند و پسندیده هم نیست.

2- شاید مقصود آقای کروبی آن است که دولتمردان کنونی به علت جوانی و یا میانسالی فاقد سابقه مبارزاتی در سال های پیش از انقلاب بوده اند! که در این صورت باید پرسید، آیا خیل عظیم جوانان شهید را هم «بی ریشه» می دانید؟! اگر آن عزیزان نبودند و به آوردگاه های آتش و خون نمی رفتند امروزه نظام و دولتی باقی نمی ماند که مسئولیت های کلیدی آن را به ما و شما بسپارند.

3- در عرف و فرهنگ عمومی به افرادی که سابقه های زشت و ناپسندی دارند «بی ریشه» می گویند. آیا اعضای کنونی دولت چنین سوابقی دارند؟ نگارنده درپی این ادعا نیست که اعضای دولت کنونی را بهترین و شایسته ترین افراد موجود برای مسئولیت هایی بداند که به آنان واگذار شده است ولی به یقین و به گواهی سوابق و لواحق می توان آنها را از بهترین ها دانست و اگر هم استثنایی وجود داشته باشد، این استثناء قابل بحث و نقد است و در هرحال، اطلاق «بی ریشه ها» نه فقط دور از انصاف، بلکه تهمتی ناروا تلقی می شود و از شخصیتی نظیر جناب آقای کروبی دور از انتظار است.

4- ممکن است منظور آقای کروبی آن باشد که اعضای دولت کنونی در برخی موارد، از روال جاری در دولت های سازندگی و اصلاحات پیروی نمی کنند که در این صورت باید پرسید اولاً؛ مگر ملاک ریشه دار بودن، پیروی از بینش و منش دو دولت گذشته است و هر که پای از آن روال بیرون بگذارد بی ریشه است؟! و ثانیاً؛ کدام بخش از بینش و منش دولت نهم را غیرمنطقی و نامناسب می دانید؟ ایستادگی در برابر زورگویی قدرت های بزرگ؟! دوری از تشریفات و تجملات؟! آمیختگی با مردم؟ ساده زیستی؟! و... کدامیک؟!

5- آیا جناب آقای کروبی، افرادی نظیر آقای مهاجرانی را که روزی ایدئولوگ کارگزاران و اصلاح طلبان بود و یا جماعت دیگری از جبهه مدعی اصلاحات که اکنون به آمریکا و اروپا گریخته و آشکارا در خدمت دشمن هستند را «ریشه دار»! می دانند؟!... داستانی که شرح آن مفصل است و بیرون از محدوده این وجیزه.

6- آقای کروبی و دوستانشان در تمامی عمر سیاسی خویش و مخصوصاً طی 8 سال گذشته شعار مردم سالاری بر لب داشتند و انتخاب مردم را قابل احترام می دانستند، بنابراین اکنون چه شده است که شعور مردم را دستکم گرفته و خدای نخواسته بر این باورند که مردم به گزینش بی ریشه ها روی آورده اند؟! آیا این سخن، اهانت به مردم و شعور آنان نیست؟

7- و بالاخره این احتمال وجود دارد که آقای کروبی دچار سهو لسان شده باشند و یا خدای نخواسته از روی عصبانیت سخنی بر زبان آورده باشند که باور قلبی ایشان نیست- و انشاءالله که چنین است- اما، این سخن نیز گفتنی است که افرادی مانند آقای کروبی باید اعضای کنونی دولت را فرزندان خویش بدانند که ریشه در متن انقلاب دارند و چنانچه روال و روشی را نمی پسندند، با تذکری پدرانه درپی اصلاح باشند.

 

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.