هشدار احمدینژاد درباره یک تفکر شیطانی
هشدار احمدینژاد درباره یک تفکر شیطانی
«محمود احمدینژاد» رییسجمهوری روز یکشنبه طی سخنانی در همایش روز ملی شوراها ضمن تاکید بر همکاری دولت با شوراها، از «فکری شیطانی» سخن گفت که ممکن است برخی مخالفان ترکیب کنونی شوراها آن را در سر بپرورانند. احمدینژاد در سخنانش با بیان اینکه «شوراها برای ما یک نعمت بزرگ است»، گفت: من از مسوولان محترم در سراسر کشور میخواهم که با شوراها همکاری لازم را داشته باشند.
احمدینژاد سپس هشدار خود را چنین بیان کرد: مبادا! مبادا! کسی در گوشهای از کشور با خودش بگوید یا به ذهنش برسد که نظر من کس دیگری بود ولی مردم در انتخابات شوراها یک نفر دیگر را انتخاب کردند، حال من با این شوراها همکاری نکنم یا در فعالیت آنها محدودیت ایجاد کنم. هیچکس نباید این را بگوید یا در ذهنش این مساله خطور کند؛ چراکه این اندیشه و تصور شیطانی است و یک تفکر انقلابی و الهی نیست. ما باید همه به آرا و نظر مردم احترام بگذاریم.
وی افزود: هرچه شوراها موفقتر باشند، مسوولان نیز در فعالیتهای خود موفقتر خواهند شد. رابطه با شوراها باید یک رابطه دوستانه، صمیمی و سازنده باشد و تعامل و دوستی و همفکری بین شوراها و مسوولان وجود داشته باشد به نحوی که این زمینه فراهم شود تا از همه ظرفیتهای قانونی شوراها استفاده شود.
احمدینژاد در بخش دیگری از صحبتهای خود با تاکید بر اینکه «دولت امروز به صورت قاطع و همهجانبه از شوراها حمایت میکند»، گفت: دولت شوراها را برای خود یک نعمت میداند؛ چرا که شوراها زمینهای را فراهم میکنند که بار سنگین از دوش مردم و دستگاههای اجرایی برداشته شود. آنها میتوانند به مسائل عمومی و کلان کشور بیش از گذشته توجه کنند.
رییسجمهور همچنین اعلام کرد که دولت آمادگی دارد با کمک شورایعالی استانها هر مقدار از مسوولیت را که شوراها توان و پتانسیل آنها را دارند،به سرعت به آنهاا منتقل کند.
احمدینژاد تاکید کرد که سیاست دولت تقویت شوراهاست و «استاندار، رییسجمهور، شوراها، بخشداران، همه یک تن واحد برای خدمت به کشور هستند».
وی همچنین به اعضای شوراها هشدار داد: مبادا عضوی در گوشهای از شورای شهر خیال کند که فرصتی برای کسب منافع شخصی خود پیدا کرده است. شوراها باید مظهر سلامت باشند؛ زیرا در این صورت سایر دستگاهها و ادارات شوراها نیز سلامتشان رو به افزایش میرود.
شورای سوم؛ آزمون دولت نهم
یونس زرتاک: اظهارات احمدینژاد در دفاع از نهاد شوراها و حتی اعلام آمادگی برای افزایش اختیارات آن، در حالی مطرح میشود که دولت نهم با تدوین لایحهای عملا اختیارات شوراها را به شدت کاهش داده و حتی اخیرا با همکاری شورای نگهبان، بحث انتخابی بودن شهرداران هم دچار ابهام شدهاست.
از سوی دیگر، از زمان تغییر گرایش شورای شهر دوم از سمت احمدینژاد به قالیباف، مجموعه دولت نهم از همراهی و همکاری با مجموعه شهرداری و شورای شهر تهران سرباز زد و حتی برخی منابع و امکانات شهری تهران از جمله بودجه مربوط به مترو با مشکل مواجه شد.
تقابل دولت نهم با شهرداری تهران چنان بالا گرفت که در انتخابات دوره سوم شوراها مانع از ائتلاف اصولگرایان شد و حامیان دولت با قرار دادن خواهر احمدینژاد در صدر لیست انتخاباتی خود و حضور سهتن از اعضای کابینه احمدینژاد (زریبافان، بذرپاش و نسرین سلطانخواه) به مقابله علنی با فهرست اصلی اصولگرایان که حامی قالیباف بود، برآمد.
این تقابل، البته با شکست حامیان دولت و فهرست موسوم به «رایحه خوش خدمت» همراه بود تا جایی که «پروین احمدینژاد» نفر اول این لیست که نماد همراهی آن با رییسجمهوری بود، در نهایت و پس از ابهامات بسیار در شمارش آرا و بالا رفتن تدریجی آرای وی، موقعیتی بهتر از رده هفتم بهدست نیاورد. ضمن آنکه از حامیان دولت، تنها دونامزد اختصاصی به شورا راه یافتند.
البته حامیان دولت در تقابل با قالیباف هنوز بیکار ننشستهاند و تلاشهای زیادی را برای همسو کردن برخی اصولگرایان شورا با خود آغاز کردهاند؛ اما ظاهرا این تلاشها هم بینتیجه مانده و ابقای قالیباف در مسؤولیت خود تقریبا قطعی است.
امری که با توجه به مواضع جناب آقای احمدینژاد در افتتاحیه شوراها، آزمون مناسبی برای سنجش میزان همکاری دولت نهم با شورایی خواهد بود که با اکثریت آن دچار اختلافات سیاسی است.