هفته نامه های بریتانیا: یکشنبه ۲۹ آوریل

هفته نامه های بریتانیا: یکشنبه ۲۹ آوریل

نقش احتمالی عناصر ایرانی در بازداشت یک مقام عالیرتبه سازمان تروریستی القاعده، و بحث پیرامون تاثیر ماجرای بازداشت و آزادی ملوانان بریتانیایی در ایران بر اعتبار نیروهای مسلح و کارنامه نخست وزیر بریتانیا از جمله رئوس مطالب هفته نامه های امروز چاپ لندن است.

هفته نامه آبزرور در گزارشی درباره بازداشت عبدالهادی العراقی که گفته می شود از رهبران رده بالای سازمان القاعده است؛ می نویسد که این شخص که سابقا در ارتش صدام حسین درجه سرگردی داشته، احتمالا با راهنمایی و اشاره عناصری در تهران به دام ماموران سی آی ای افتاده است.

به نوشته این هفته نامه، مقامات بریتانیایی سرگرم بررسی گزارشهای محرمانه ای هستند که حاکی از آن است که ممکن است برخی عناصر ایرانی که اتفاقا نسبت به غرب نظراتی خصمانه دارند، این فرمانده القاعده را لو داده باشند.

آبزرور از قول منابع نظامی آمریکا نقل کرده است که عبدالهادی العراقی که هفته گذشته درمنطقه مرزی میان ایران و عراق دستگیر شد، یک کرد ۴۵ ساله است که به پنج زبان تسلط دارد و از فرماندهان بانفوذ القاعده در غرب پاکستان محسوب می شود.

به نوشته این هفته نامه به نقل از مقامات نظامی آمریکا، عبدالهادی العراقی در ایران با رهبران القاعده دیدار کرده بود و خواهان حمایت آنها از اقدامات القاعده در عراق شده بود و در ضمن از آنها خواسته بود که در داخل ایران نیز مشکلاتی ایجاد کنند.

در همین حال، هفته نامه ساندی تلگراف ضمن گزارشی درباره نفوذ هواداران سازمان تروریستی القاعده در مراکز استراتژیک غرب، یادآوری کرده است که ماه پیش یکی از کارکنان یکی از بزرگترین نیروگاههای هسته ای آمریکا به اتهام تحویل رمزهای دسترسی و نقشه این نیروگاه به ایران در آمریکا بازداشت شد.

هفته نامه ساندی تایمز در گزارشی درباره افزایش فشارها بر ایهود اولمرت نخست وزیر اسرائیل برای استعفا از سمت خود، به این نکته اشاره کرده که دولت اسرائیل ناچار شده است ادعاهای منسوب به آقای اولمرت در باره امکان نابودی تاسیسات هسته ای ایران با شلیک ۱۰۰۰ موشک کروز اسرائیلی ظرف ده روز را تکذیب کند.

همین هفته نامه در تحلیلی پیرامون پیامدهای ایده اعزام پرنس هری فرزند ولیعهد بریتانیا به عراق و تهدید ستیزه جویان عراقی به بریدن گوشهای او می نویسد "رسوایی بازداشت ملوانان بریتانیایی در ایران ثابت کرد که رده های بالای نیروهای مسلح بریتانیا در امر روابط عمومی موفق نبوده اند".

ساندی تایمز در گزارشی به قلم سه تن از خبرنگارانش در منطقه ضمن بحث درباره اینکه بالاخره پرنس هری با وجود این تهدیدات باید به عراق برود یا نه، نوشته است که وزارت دفاع بریتانیا تنها چند هفته پس از جنجال های مطبوعاتی درباره بازداشت و آزادی ملوانان بریتانیایی در ایران و فروش خاطرات آنها بار دیگر خود را در گیر یک بحران رسانه ای کرده است.

هفته نامه آبزرور نیز در تحلیلی در این باره، پیامدهای بازداشت و آزادی ملوانان در ایران را برای نفرات نیروی دریایی بریتانیا "تحقیر آمیز" توصیف کرده و هفته نامه ساندی تلگراف از "لطمه دیدن اعتبار" نیروی دریایی سلطنتی در این جریان یاد کرده است.

ساندی تایمز در مقاله دیگری درباره موفقیتها و شکستهای تونی بلر در دوران زمامداریش، بار دیگر به بررسی همین موضوع پرداخته و از جمله نوشته است: "نقش ایران در حمله به نیروهای بریتانیایی در عراق کاملا قابل تشخیص است. با این حال، اخیرا نیروی دریایی سلطنتی و دز براون وزیر دفاع بریتانیا مجموعه ای از پیروزی های گوناگون در زمینه روابط عمومی را به محمود احمدی نژاد رئیس جمهور ایران هدیه کرده اند."

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.