هشدار: از معارف استفاده تروریستی می شود

هشدار: از معارف استفاده تروریستی می شود

وزیر معارف (آموزش و پرورش) افغانستان در مورد آنچه استفاده از مکاتب برای خدمت به اهداف تروریستی می خواند، هشدار داد.
دانش آموزان در صنف (کلاس) درسی
آقای اتمر می گوید از معارف به عنوان وسیله ای برای خدمت به تروریسم استفاده می شود

حنیف اتمر وزیر معارف افغانستان در جشن دانش آموزان به مناسبت سالگرد پیروزی مجاهدین، خطاب به هزاران دانش آموز و معلم در ورزشگاه شهر کابل گفت که دشمنان افغانستان از معارف به عنوان وسیله ای برای خدمت به تروریسم استفاده می کنند.

آقای اتمر در سخنان خود گفت که این مشکل عمدتا ریشته در "آن سوی خط دیورند" (مرز مشترک افغانستان و پاکستان) دارد.

او گفت: "از یک سو دشمنان ما معارف افغانستان را آماج اهداف وحشیانه خود قرار داده اند و از سوی دیگر در مدارس آن سوی خط نیز نفرت و دشمنی را ترویج می کنند و به این صورت دشمنان از معارف به عنوان وسیله ای در خدمت تروریسم استفاده می کنند."

براساس گزارش آقای اتمر در سال گذشته خورشیدی ۸۵ آموزگار و دانش آموز در اثر حملات مسلحانه مخالفان قربانی شدند و نزدیک به ۱۸۰ مکتب نیز به آتش کشیده شده است.

وزیر معارف افغانستان بر سهم گیری مردم در عرصه معارف نیز تاکید کرد و از آنان خواست تا به گفته او به دشمنان اجازه ندهند تا به فعالیت های "مکتب ستیزانه" ادامه دهند.

در این مراسم، حامد کرزی، رییس جمهور افغانستان نیز سخنرانی کرد و از علمای دینی و بزرگان قومی این کشور خواست که به گفته او دیگر به دشمنان اجازه ندهند تا فرزندان شان را از آموزش و پرورش محروم کنند.

محروم از مکتب
 هم اکنون نزدیک به شش میلیون پسر و دختر در افغانستان جذب معارف شده اند ولی به گفته مقامات این کشور هنوز میلیون ها کودک دیگر واجد شرایط از دسترسی به آموزش و پرورش بی بهره هستند که بخش بزرگی از آنان را دختران تشکیل می دهند
 

آقای کرزی با اشاره به حوادث عمدتا جنوب و شرق افغانستان، جنگجویان مسلح را به دشمنی با معارف، کشتن معلمان و به آتش کشیدن مکاتب متهم کرد.

جشن معارف یک روز پس از جشن پیروزی مجاهدین در افغانستان برگزار شد و با رژه دانش آموزان مکاتب و ترانه های ویژه به همراه بود.

با آنکه مقامات افغان در این جشن، عمدتا به نگرانی های امنیتی در قبال معارف افغانستان پرداختند ولی مشکل معارف افغانستان تنها در نا امنی ها خلاصه نمی شود.

کمبود آموزگاران مسلکی، کتاب های درسی، ساختمان و حقوق پایین کارکنان معارف از دیگر مشکلاتی است که همچنان به عنوان چالش های اصلی بر سر راه آموزش و پرورش در افغانستان قرار دارد.

هم اکنون نزدیک به شش میلیون پسر و دختر در افغانستان جذب معارف شده اند ولی به گفته مقامات این کشور هنوز میلیون ها کودک دیگر واجد شرایط از دسترسی به آموزش و پرورش بی بهره هستند که بخش بزرگی از آنان را دختران تشکیل می دهند.

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.