اکستسی ، قسمت اول

اکستسی ، قسمت اول

یک مصرف کننده XTC : من دیوانه شده ام. اولین بار یک قرص خوردم اما امروز ده ها قرص می خورم، چندی پیش پس از مصرف مثل حیوان روی زانو نشستم و فرش منزل را با دهانم تکه تکه کردم. Ecstasy در کنار موادی چون کوکائین، هروئین و ماری جوآنا، امروزه یکی از چهار ماده اعتیاد آوری است که به وفور در میان جوانان سراسر جهان - بخصوص آمریکا - علی رغم ممنوعیت مصرف می شود. در این نوشته شما را با این ماده خطرناک آشنا می کنیم.

Ecstasy از ریشه لغتی یونانی بنام Ekstasis به معنی "بودن در خارج از خود" است و یکی از نامهای عمومی است که بر روی یک ترکیب شیمایی معروف به MDMA است.

نام شیمیایی این ترکیب عبارت است از :

3,4-Methylene-Di-Oxymentamphetamine


این دارو دارای خواص آرام بخش، توهم آمیز و تحریک کنندگی است که در اوایل قرن بیستم برای درمان بیماران روانی از آن استفاده می شد.

اکستسی (XTC) برای اولین بار توسط شیمیدانهای آلمانی کارخانه داروسازی Merck تهیه شد و طی دهه 70 توسط روانپزشکان بعنوان دارو برای نارسایی های روانی و بیماری های روحی تجویز می شد. این دارو برای اولین بار توسط پزشکی نام آلسکاندر شولگین (Alexander Shulgin) در دهه 60 برای برخی از درمان های خاص بیماران روانی مورد استفاده قرار گرفت.

استفاده معمولی، بدون نسخه پزشک و بقولی خیابانی از این دارو در دهه 80 رواج یافت بطوری که از سال 1985 بطور رسمی در ایالات متحده و بسیاری از کشورهای اروپایی، مصرف آن همانند یک ماده مخدر، رسمآ ممنوع اعلام شد.

در حالت خام این ماده حالت پودر سفید رنگ و کریستالی دارد که بویی مانند کپک می دهد. این ماده هر چه ناخالص تر باشد به رنگ قرمز یا قهوه ای نزدیکتر می شود. اما گونه هایی که در بازار یافت می شود معمولآ بصورت قرص یا کپسول است تا مصرف کننده بتواند آنرا بسادگی مصرف کند. در گونه های اعتیاد پیشرفته به این ماده مشاهده می شود که مصرف کننده آنرا با آب مخلوط کرده محلول بدست آمده را تزریق می کند.

قرص خیالی عشق !
این قرص اغلب بنام Love Pill هم نامیده می شود چرا که بصورت مقطعی قدرت درک انسان - بویایی، لامسه، بینایی، چشایی و شنوایی - را تقویت می کند. برای همین برخی از جوانان در حالت های خاص مانند میهمانی ها از آن استفاده می کنند.

اما واقعیت آن است که این قرص بیشتر از آنکه قوای ادراکی انسان را تقویقت کند، روی مغز انسان اثر گذاشته قدرت تخیل انسان را تقویت می کند و باعث می شود انسان بصورت مجازی با حواس خود مواردی را درک کند که وجود خارجی ندارند.

بخصوص اگر شخص از این قدرت تخیل تقویت شده برای ارزیابی گذشته ناخوش آیند خود استفاده کند، نتیجه ای جز ناراحتی، افسردگی و ... برای او به ارمغان نخواهد آورد. پریشانی، افسردگی، اضطراب، جنون و هذیان گویی و سایر اختلالات روانی از جمله نتایج مصرف این قرص ها است.

بنابراین باید توجه داشت که نام "قرص عشق" یکی از بزرگترین دروغ هایی است که در ارتباط با این قرص گفته می شود.

نتایج یک تحقیق
نتایج تحقیقی که در کشور سویس به انجام رسید نشان می دهد که بیش از 55 درصد از افرادی که این دارو را مصرف می کنند با مشکلات زیر روبرو می شوند :

55 درص احساس از دست دادن کنترل خود را می کنند.
50 درصد احساس دلتنگی و ترس می کنند.
49 درصد احساس افسردگی، ناراحتی و دیپرس شدن می کنند.
36 درصد با دوستان و خانواده های خود مشکل پیدا می کنند.
33 درصد درگیر اوهام غیر قابل تحمل می شوند.
32 درصد دچار هذیان گویی می شوند.
24 درصد احساس بیماری و ضعف می کنند.
15 درصد در مدرسه یا محل کار به مشکل بر می خورند.
8 درصد به نوعی با پلیس درگیری پیدا می کنند.

اکستسی یک داروی غیر قانونی است
سازمانها و مجامع پزشکی جهان XTC را بعنوان یک داروی Schedule I معرفی کرده اند. به این معنا که این دارو بسیار خطرناک است و هیچگونه کاربرد پزشکی یا درمانی ندارد. از جمله سایر داروهایی که در این رده قرار دارند می توان به هروئین، کوکائین، LSD و آمفتامین اشاره کرد.

در آمریکا جریمه حمل و ساخت این دارو می توان تا 100 هزار دلار جریمه نقدی و 99 سال زندان با توجه به میزان دارو باشد.

آیا امکان معتاد شدن به این دارو وجود دارد؟
بسیاری از کارشناسان معتقد هستند که این دارو اعتیاد آور است، اما میزان خطرات آن به حدی است که حتی اگر به فرض اعتیاد آور هم نباشد، نباید آنرا مصرف کرد.

خطر اول : به دلیل شرابط نا مساعد ساخت، اغلب قرص های XTC تا 40 درصد خالص هستند بنابراین همواره ریسک وجود ناخالصی در آن وجود دارد. بخصوص تولید کنندگان ممکن است برای معتاد کردن افراد ناخالصی هایی مانند کوکائین، هروئین را به آن اضافه کنند.

خطر دوم : مصرف کننگان این قرص معتقد هستند که هر چه از مدت زمانی که قرص را مصرف می کنند می گذرد، برای گرفتن نتیجه مشابه باید میزان بیشتری مصرف کنند. بنابراین با گذشت زمان، میزان مصرف آن بیشتر می شود و خطرات جانبی قرص نیز افزایش پیدا می کند.

خطر سوم : تحقیقات نشان داده حدود 90 درصد از افرادی که XTC مصرف می کردند برای از بین بردن دردها و بیماری های بعدی به مواد مخدری چون هروئین و ... روی آورده اند.

خطر چهارم : این نظریه کاملآ غلط است که شما می توانید XTC را هر موقع که دلتان بخواهد مصرف کنید. 67 درصد از افرادی که این قرص را مصرف می کنند پس از مدتی بنده قرص شده و مجبور می شوند طی برنامه منظمی آنرا مصرف کنند.
+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.