روزنامه های تهران: هشتم اردیبهشت

روزنامه های تهران: هشتم اردیبهشت

روزنامه های اولین روز هفته تهران در عنوان های اصلی خود از تایید عملیات ماموران نیروی انتظامی علیه بدحجابی خبر داده اند. انتقاد از بی اعتنائی دولت به نظرکارشناسان، ابراز امیدواری به مذاکره هسته ای ایران و اتحادیه اروپا از دیگر مطالب این روزنامه هاست.

رسالت در گزارشی که به طرح مبارزه با بدحجابی اختصاص دارد نوشته در پی اجرای طرح افزایش امنیت اجتماعی توسط گشتهای ارشاد ناجا و ضابطین قوه قضائیه، ظاهر عمومی کلانشهرهایی همچون تهران تغییرات ملموسی یافته و صحت این ادعا در مقایسه وضعیت ظاهری تهران بزرگ با شهرها و شهرک های اطراف آن همچون کرج ،پردیس، دماوند، فردیس و ... که این طرح با جدیت تهران در آنها به اجرا در نیامده است، بیشتر روشن می شود.

رسالت همصدا با روزنامه کیهان و دیگر روزنامه های هوادار دولت نیروی انتظامی را تشویق و از آن قدردانی کرده است.

استقبال ائمه جمعه از طرح مبارزه با بدججابی عنوان اصلی روزنامه جمهوری اسلامی است و کارگزاران در گزارشی نوشته در شرایط فعلی که مشکلات اقتصادی، سیاسی و اجتماعی پیچیده ای در جامعه وجود دارد بدون تردید دولت برای چاره جویی و حل این مشکلات نیازمند همکاری نهادهای مدنی، احزاب مطبوعات و منتقدان و مخالفان است، و باید از ورود مطبوعات برای واکاوی مشکلات استقبال کرد.

کارگزاران با این مقدمه از اظهار نظر وزیر ارشاد علیه مطبوعات منتقد طرح مبارزه با بدحجابی انتقاد کرده و نوشته تصور می شود هر تصمیمی که توسط نهادها و ارگان های دولت گرفته شده، باید بدون نقد و اظهارنظر پذیرفته شود و در صورتی که مطبوعات با زاویه دیدی متفاوت به ارزیابی موضوع بپردازند، خطوط قرمز را نقض کرده و مورد نکوهش و تهدید قرار خواهند گرفت.

اعتماد در گزارشی از واکنش های مخالفت آمیز شخصیت ها و جناح های مختلف نسبت به گفته های سخنگوی دولت خبر داده که دانشجویان و گروه هائی را که مطالباتی دارند وابسته به خارج خوانده، در حالی که به گفته دبیرکل مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم دولت به جای فرافکنی، باید به مطالبات اصناف مختلف پاسخ داده و به وعده های خود عمل کند.

به نوشته اعتماد حسین موسوی تبریزی با بیان اینکه خفه کردن اعتراض، سیاست درستی نیست و جواب نخواهد داد، گفت؛ متاسفانه در یک ماه اخیر شاهد خط و نشان کشیدن به صورت های مختلف بوده ایم که هیچ کدام از اینها مشکلی را از جامعه حل نمی کند. وی ادامه داد؛ کارگری که بر سر سفره اش به جای پول نفت، نان و پنیر هم نمی تواند بگذارد و خود را شرمنده زن و فرزندانش می بیند، از این تهمت ها نمی هراسد و این تهدیدات برایش اثرگذار نخواهد بود.

آفتاب یزد نیز در سرمقاله خود تلاش دولت را برای منتسب کردن مخالفان خود به خارج قبیح و بی اثر دانسته است.

رسالت گزارش کرد که کمال خرازی وزیر خارجه سابق در پاسخ به این سئوال که لحن مقامات آمریکایی نسبت به ایران ملایمتر شده ، آیا نشانه هایی از مثبت بودن نیت اتحادیه اروپا برای حل مسئله هسته ای ایران می بینید، گفت: نباید گول لحن آنان را خورد. اگر ایران در این اجلاس (اجلاس شرم الشیخ) شرکت نکند آن اجلاس شکست خورده است.

کارگزاران همین خبر را به گونه ای دیگر منعکس کرده و از قول رییس مرکز استراتژیک کاربردی نوشته ایران باید در کنفرانس شرم الشیخ شرکت کند.

رسالت در گزارشی پیرامون مذاکرات لاریجانی و سولانا نوشته: جامعه بین‌الملل حاضر شده است مواضع خویش در قبال ایران را به خاطر خارج شدن از این بحث بوجود آمده پیرامون پرونده هسته‌ای ایران ملایمتر سازد.

این روزنامه از قول یک روزنامه ترک نقل کرده که کمیسیر سیاست خارجی اتحادیه اروپا از در نظر گرفته شدن امتیاز حفظ حق ایران برای ادامه فعالیت غنی‌سازی اورانیوم (نه به صورت کامل) سخن به میان آورده است.

رسالت اضافه کرده که: حضور ایران در گفتگوهای اخیر آنکارا از موضعی قدرتمند و عامل بوده است. به عبارت دیگر تهران در حالی پای به فضای گفتگو‌های آنکارا گذاشت که ابتکار عمل را در دست داشت. پیام اصلی گفتگو های اخیر دکتر لاریجانی و سولانا “افزایش قدرت مانور ایران” بود. قدرت مانوری که باید از آن به بهترین نحو ممکن در برابر مخالفان هسته‌ای ایران بهره جست.

در همین حال کیهان نوشته: در حالی که اخبار تایید شده ای از محتوای گفت وگوهای لاریجانی و سولانا منتشر نشده، ارزیابی های اولیه حاکی از آن است که غرب تحت تأثیر پیشرفت های هسته ای چشمگیر ایران، خصوصاً ورود آن به مرحله غنی سازی صنعتی موضع کاملاً مسالمت جویانه ای اتخاذ کرده و قصد ندارد فرصت مصالحه با ایران را از دست بدهد.

به نوشته روزنامه کیهان: رئیس مجلس گفته پایان نیافتن طرح احداث نیروگاه اتمی بوشهر از سوی روس ها، بر مناسبات اقتصادی درازمدت تهران- مسکو اثر منفی می گذارد. غلامعلی حدادعادل در حاشیه فارغ التحصیلی دانشجویان دوره دکترای دانشکده مهندسی هسته ای و فیزیک دانشگاه امیرکبیر ابراز امیدواری کرده که نیروگاه بوشهر در آینده نزدیک به نتیجه برسد.

کارگزاران از مجلس خواسته با توجه به اینکه مقامات بلندپایه دولتی مدام در آمریکای لاتین هستند و بدون توجه به دوری مسافت و مشکلات دیگر مشغول بستن قراردادهائی با این کشورهای کم درآمد و فقیر هستند بهترست که مجلس به بررسی قراردادهائی بپردازد که به گفته یک عضو کابینه حدود سی میلیارد دلار بوده است.

نویسنده سرمقاله کارگزاران پرسیده آیا مجلس دقتی را که برای قرارداد پانصدمیلیون دلاری خودروسازی فرانسه و ایران در دولت سابق به خرج داد، درباره قراردادهائی که گفته شده سی میلیارد دلار است به کار می گیرد؟

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.