مناقشه بر سر مسیر حرکت مشعل المپیک

مناقشه بر سر مسیر حرکت مشعل المپیک

دولت چین اعلام کرده از مخالفت تایوان با مسیر حرکت مشعل المپیک آینده شگفت زده شده است.
مشعل المپیک
چین اعلام کرده مسیر حرکت مشعل، طولانی ترین و جامع ترین مسیری است که تا کنون طی شده

مقام های چینی، تایوان را بخشی از خاک کشور خود می دانند اما مسئولان دولتی در تایوان گفته اند نمی خواهند مشعل المپیک از خاک چین به کشورشان وارد شده یا از کشورشان به چین خارج شود.

جیانگ ژایو، معاون اجرایی رئیس کمیته برگزار گننده المپیک 2008 پکن، گفت:" اعضاء کمیته برگزاری معتقدند، نگرش فعلی کمیته المپیک چین تایپه (تایوان) و مقام های آن، نقض اصل جدایی ورزش از سیاست است که در منشور المپیک هم بر آن تاکید شده."

مخالفت تایوان

از زمان پایان جنگ شهری در چین در سال 1949، حکومتهای چین و تایوان مجزا بوده اند.

مقام های چینی تایوان را یک ایالت یاغی می دانند که باید - حتی اگر به زور هم شده، دوباره به جزئی از خاک چین بدل شود.

در المپیک، از تایوان با نام چین تایپه یاد می شود.

روز پنجشنبه، بیست و ششم آوریل 2007، رئیس کمیته المپیک تایوان، گفت:"مسیری که چین برای حرکت مشعل اعلام کرده، معادل تلاشی است برای تضعیف حاکمیت و تمامیت ارضی تایوان و مردم و دولت این مسئله را نخواهند پذیرفت."

گرچه گفته می شود بسیاری در تایوان مشتاق عبور مشعل المپیک از خاک کشورشان هستند، اما برهی نگرانند که ایجاد مسیری مستقیم بین چین و تایوان، می تواند بعنوان تاییدی بر نظر چین محسوب شود که تایوان را بحخشی از خاک خود می داند.

مسیر حرکت

مشعل المپیک پکن
مشعل المپیک پکن


مشعل المپیک از 20 شهر در پنج قاره جهان، و در مسیری 137 هزار کیلومتری عبور خواهد کرد.

رسم بر این بوده که مشعل در روز بیست و پنجم ماه مارس سال برگزاری المپیک، در یونان و در محل برگزاری المپیک باستانی یونان روشن شود.

سپس قرار است مشعل به پکن، پایتخت چین و محل برگزاری المپیک آینده منتقل شود و از آنجا مسیری به آسیای میانه، اروپا، آمریکای جنوبی و آفریقا را در پیش خواهد گرفت تا دوباره به آسیا برسد.

در مرحله نهایی این مسیر هم، مشعل در خاک چین، به دست مجموعه ای از ورزشکاران و شخصیتهای شناخته شده حمل خواهد شد تا در روز هشتم ماه اوت سال 2008، به محل برگزاری مراسم افتتاحیه المپیک برسد.

انتظار می رود مسیر، در یکی از مهمترین قسمتها، از قله اورست، بلندترین قله جهان عبور کند که در حدفاصل تبت و نپال قرار دارد، اما این بخش از مسیر هم باعث اعتراضات مخالفان حکومت چین در تبت شده.

چین در سال 1950 تبت را اشغال کرد و دالای لاما، رهبر تبت، اکنون در تبعید، در هند زندگی می کند.

در تازه ترین رویداد، پنج فعال آمریکایی که در سمت تبت قله هیمالیا اردو زده بودند و قصد اعتراض به حاکمیت چین را داشتند، بازداشت شده و از خاک چین اخراج شده اند.

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.