منیژه حکمت:اگرمجوز فیلم سازی‌ام راندهید،میروم سیگارمیفروشم

منیژه حکمت: اگر مجوز فیلم سازی‌ام را ندهید، می روم سیگار می‌فروشم

«سه زن» دومین فیلم بلند سینمایی منیژه حکمت است که بنا به گفته‌های کارگردان، بسیاری از دغدغه‌هایش در آن دیده می‌شود؛ فیلمی درباره ایران با نگاهی ملی و اشاره‌ای به فرش به عنوان نشانه‌ای از هویت فرهنگی ایرانیان. مراحل فنی «سه زن» تا یک ماه دیگر به پایان می‌رسد و حکمت قصد داردبلا‌فاصله پس از دریافت مجوز منتظر جشنواره فجر نماند و آن را اکران کند. داستان این فیلم درباره زنانی از 3 نسل مختلف است که به دنبال خویشند و کشف و شهود.

فیلم با رفتن دختر(پگاه آهنگرانی) از خانه آغاز می شود. او به دنبال تجربیات و کشف و شهود خود رفته است. مادر (نیکی کریمی) نمی‌داند دخترش کجا رفته است. او از مادر خودش (مریم بوبانی) هم خبر ندارد. مادری که فکر می‌کند مبتلا به بیماری فراموشی شده اما هنوز دغدغه‌های خاص خودش را دارد. مادر دنبال دختر و مادرش می‌گردد و تلا‌ش می‌کند که از این دو نفر سر نخی پیدا کند. اما درمی‌یابد که آنها می‌دانند دارند چه کار می‌کنند و انگار خود اوست که گم شده و باید خودش را پیدا کند..

منیژه حکمت در گفت‌وگویی با روزنامه اعتماد ملی درباره این فیلم و پروژه‌های ناتمام دیگرش حرف زده است. وی درباره فیلم ناتمامی که درباره مجلس در دست ساخت داشت می‌گوید: «می خواستم " صد سال پارلمان" را بسازم. آن را یک پروژه ملی می‌دانستم و برایم یک باور و افتخار ملی بود. مجلس همکاری خوبی داشت ولی خوب وزارت ارشاد به من مجوز نداد و کار تعطیل شد.

حکمت می‌گوید: «من آن قسمت‌هایی که می‌توانستم فیلمبرداری کردم، مثل بخش‌های مربوط به مجلس ششم، اما بخش‌های دیگر را که احتیاج به مجوز ساخت داشت، دیگر نتوانستم فیلمبرداری کنم و فیلم متوقف شد. من خیلی نامه نگاری کردم به معاون سینمایی وقت، به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلا‌می، به بنیاد فارابی، حتی گفتم بیایید این کار زیر نظر خودتان باشد، اما به من مجوز ندادند. من از این بابت سخت از آن دوستان گله مندم.»

این سینماگر درباره دغدغه‌های ساخت این پروژه می‌گوید:«دلم می‌خواست یک فیلم سینمایی مستند درباره مجلس می‌ساختم. ما تا کی می‌خواهیم تکرار شویم. چرا؟ این 100 سال پارلمان غرور ملی است. دموکراسی با پارلمان شروع شده است. من همه جا اعلا‌م کردم که این یک پروژه ملی است... اصلا‌ من کار نمی‌کنم. کس دیگری بیاید و کار کند. فیلمی درباره 100 سالگی پارلمان سبب می‌شود این ملت باورهایش را کمی قوی‌تر کند. تمام باورها را نمی‌توان از ملت گرفت.»

به گفته حکمت: «مقدار زیادی راش از این طرح باقی مانده که من وصیت کرده ام میراث من به ملت ایران باشد.»
حکمت درباره این ادعا که اگر مجوز کارگردانی فیلمش صادر نشود، سراغ سیگارفروشی خواهد رفت، چنین جوابی می‌دهد:«وقتی نگذارند کار مثبت انجام دهیم می‌رویم سراغ کار منفی.»!

و گویا همین تهدید موجب شده تا مجوز کارگردانی «سه زن» صادر شود: «بله کانون کارگردانان واسطه شد و مجوز دادند. اما هنوز هم نفهمیدم مشکل چه بود.به من گفتند نه. گفتم مگر می‌شود این شغل من است. کار من را نمی‌شود ازم بگیرند. البته بعدش کمک کردند.» ... و به این ترتیب، منیژه حکمت به جای فروش سیگار، در حال حاضر مشغول نظارت بر تدوین دومین فیلم سینمایی خودش است.

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.